Reklama

Doporučujeme

Co večeří Petr Vabroušek? Vyzkoušejte jeho oblíbený recept po tréninku

  • 2
Přinášíme vám další z receptů úspěšných českých sportovců. Tentokrát nám prozradil, co večeří, triatlet Petr Vabroušek. Jeho jednoduchý a rychlý tip ocení i ti, kteří nemají vaření příliš v lásce.

Petr Vabroušek k večeři nikdy nezapomíná na pořádnou porci zeleniny. | foto: Marie Sehnálková, Rungo.cz

Minulý týden jsme vám ukázali, jak večeří atletka Denisa Rosolová, která se snaží vyřadit ze své stravy lepek a kasein. Dnes se podíváme, jak si v kuchyni umí poradit triatlet Petr Vabroušek. Patří mezi ty, kteří dávají přednost studeným večeřím.

Největší úspěchy Petra Vabrouška

Petr Vabroušek

Petr Vabroušek

  • 2006 a 2011: vítěz světového poháru v dlouhém triatlonu
  • 2013: vítěz maratonu v Antarktidě
  • 2015: vítěz maratonu na Severním pólu
  • třináctinásobný mistr ČR v dlouhém triatlonu

„Denně si na snídani připravuji vařenou obilnou kaši s oříšky a také mívám teplý oběd. Proto večeřím obvykle něco studeného,“ objasňuje. Základem jeho večerního jídla je pečivo, avšak namísto běžného chleba volí raději žitný kváskový. „Ten je totiž na rozdíl od pšeničného bezlepkový a obsahuje více prospěšné vlákniny i minerálů. Mně osobně také více chutná.“ Sacharidy získané z pečiva doplňuje Petr Vabroušek nejčastěji vejcem, které zase obsahuje množství bílkovin.

Ingredience

  • krajíc žitného kváskového chleba
  • vejce
  • cibule
  • olivový olej
  • balsamico
  • oříšky
  • semínka
  • různé druhy zeleniny

Postup

Na cibulce usmažte vajíčka a nandejte je na krajíc žitného chleba namazaného máslem. Poté připravte zeleninu na salát, vybírejte z aktuálně dostupných druhů. Salát zakápněte olivovým olejem a balsamicem. Na závěr posypte oříšky a semínky.

Reklama
Sdílet článek Facebook Twitter Google Plus
Reklama

2 příspěvky v diskusi

Reklama