• Zjistěte, co večeří atletka Denisa Rosolová a další čeští sportovci

    Trénink je sice klíčem k úspěchu, avšak bez správné stravy se jen sotva dočkáme vytoužených výsledků. Inspirujte se recepty úspěšných českých sportovců a nahlédněte s námi do jejich kuchyně.

    Salát podle Denisy Rosolové si zamilují i ti, kteří se snaží ze stravy vyřadit lepek nebo produkty z kravského mléka. | foto: Marie Sehnálková, Rungo.cz

    Večeře je důležitým jídlem dne, na které bychom neměli zapomínat. A už vůbec ne, pokud aktivně sportujeme. Poslední chod může totiž ovlivnit náš výkon i druhý den. Připravili jsme pro vás šest receptů úspěšných českých sportovců a každý týden vám naservírujeme jeden z nich. Vyzkoušet tak můžete jejich osvědčené tipy na večeře, které nejen skvěle chutnají, ale dodají i potřebnou energii v tréninkové dny.

    Salát bez lepku a kaseinu podle Denisy Rosolové

    Atletka Denisa Rosolová se ze své stravy snaží vyřadit lepek a mléčnou bílkovinu kasein, která je obsažena především v kravském mléce.

    Největší úspěchy Denisy Rosolové

    • 2010: halová vicemistryně světa ve štafetě 4 x 400 m
    • 2011: halová mistryně Evropy v běhu na 400 m
    • 2012: vicemistryně Evropy v běhu na 400 m překážek
    • čtyřnásobná mistryně republiku v běhu na
      400 m překážek
    Denisa Rosolová

    Denisa Rosolová

    „Když jsme na závodech nebo soustředění, tyto složky z jídelníčku vyloučit vždycky nejde. Pokud je to však alespoň trochu možné, snažím se stravovat bez lepku a kaseinu. Jsme jimi totiž přesyceni, a tak mohou vznikat různé alergie a další problémy,“ vysvětluje Denisa Rosolová.

    Proto se její oblíbenou večeří stal salát s kozím sýrem, který neobsahuje takové množství kaseinu jako výrobky z kravského mléka. „Chutná výborně, navíc přidávám i rukolu, která obsahuje spoustu vitamínů a pomáhá odvodnit,“ říká Denisa.

    Ingredience

    • 250 g rukoly
    • 1 červená řepa
    • kozí sýr
    • 2 polévkové lžíce olivového oleje
    • 1 - 2 polévkové lžíce balsamica
    • 2 lžičky medu

    Postup

    Červenou řepu očistěte a nakrájejte na malé kousky. Ty položte na hnízdo z lístků rukoly a posypte nastrouhaným kozím sýrem s vlašskými ořechy. Poté připravte zálivku z olivového oleje a medu. Na závěr dochuťte jednou až dvěma lžícemi balsamica. Denisa Rosolová doporučuje podávat s bezlepkovým toustovým chlebem namazaným kozím máslem.



    • tisknout
    • sdílet
    • máte tip?




    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.