Zuzana Hejnová miluje jídlo natolik, že založila i vlastní foodblog. | foto: Alexandr Kliment, Rungo.cz

Vyzkoušejte si doma udělat oblíbenou večeři Zuzky Hejnové

  • 9
Velkou část svého času tráví na cestách. Zkouší na nich nové chutě, ale tato večeře patří kvůli množství prospěšných látek a živin ke stálicím jejího jídelníčku. Nechejte se pozvat atletkou Zuzanou Hejnovou.

Tento týden vám naposledy přinášíme recept jednoho z úspěšných českých sportovců. Minule jste měli možnost vyzkoušet sladkou večeři podle strongmana Jiřího Tkadlčíka. O své oblíbence se s námi však podělili i triatlet Petr Vabroušek nebo cyklista Jiří Ježek. Nakoukli jsme i do kuchyně dvou dam. Kickboxerka Martina Ptáčková prozradila svůj tip na krůtí medailonky a Denisa Rosolová nám ukázala jak na salát bez lepku a kaseinu. Poslední z receptů však bude opět hlavně o mase.

Největší úspěchy Zuzany Hejnové

  • mistryně světa v běhu na 400 m překážek 2011, 2014
  • bronzová olympijská vítězka 2012
  • halová vicemistryně Evropy 2017

Zuzana Hejnová

Stejně jako na atletickém oválu je Zuzana Hejnová jako doma i v kuchyni. Díky své lásce k dobrému jídlu před časem dokonce založila i vlastní food blog. Přesto zůstává věrná kuskusovému rizotu s krůtím masem, které podle ní není těžké a přitom skvěle zasytí.

„Na maso rozhodně nezapomínám kvůli vysokému obsahu bílkovin. Ty mi dodávají energii po tréninku a podporují svalovou tkáň. Krůtí maso v sobě má navíc velké množství vitamínů a minerálů, dokonce i kyselinu listovou. Kuskus je zase zdrojem vlákniny potřebné pro trávicí systém,“ říká Zuzana Hejnová.

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 2 jarní cibulky
  • 1 paprika
  • hrníček kuskusu
  • 300 gramů krůtích prsou

Postup

Nejprve na olivovém oleji osmahněte syrovou zeleninu. Poté přidejte krůtí maso nakrájené na malé nudličky. Dochuťte bylinkami ze zahrádky s růžovou solí a restujte, dokud maso není dostatečně propečené. Kuskus zalijte horkým zeleninovým vývarem a nechte pět minut odstát. Přebytečnou vodu slijte a na závěr smíchejte s masovou směsí.