• Vyzkoušejte si doma udělat oblíbenou večeři Zuzky Hejnové

    Velkou část svého času tráví na cestách. Zkouší na nich nové chutě, ale tato večeře patří kvůli množství prospěšných látek a živin ke stálicím jejího jídelníčku. Nechejte se pozvat atletkou Zuzanou Hejnovou.

    Zuzana Hejnová miluje jídlo natolik, že založila i vlastní foodblog. | foto: Alexandr KlimentRungo.cz

    Tento týden vám naposledy přinášíme recept jednoho z úspěšných českých sportovců. Minule jste měli možnost vyzkoušet sladkou večeři podle strongmana Jiřího Tkadlčíka. O své oblíbence se s námi však podělili i triatlet Petr Vabroušek nebo cyklista Jiří Ježek. Nakoukli jsme i do kuchyně dvou dam. Kickboxerka Martina Ptáčková prozradila svůj tip na krůtí medailonky a Denisa Rosolová nám ukázala jak na salát bez lepku a kaseinu. Poslední z receptů však bude opět hlavně o mase.

    Největší úspěchy Zuzany Hejnové

    • mistryně světa v běhu na 400 m překážek 2011, 2014
    • bronzová olympijská vítězka 2012
    • halová vicemistryně Evropy 2017
    Zuzana Hejnová

    Zuzana Hejnová

    Stejně jako na atletickém oválu je Zuzana Hejnová jako doma i v kuchyni. Díky své lásce k dobrému jídlu před časem dokonce založila i vlastní food blog. Přesto zůstává věrná kuskusovému rizotu s krůtím masem, které podle ní není těžké a přitom skvěle zasytí.

    „Na maso rozhodně nezapomínám kvůli vysokému obsahu bílkovin. Ty mi dodávají energii po tréninku a podporují svalovou tkáň. Krůtí maso v sobě má navíc velké množství vitamínů a minerálů, dokonce i kyselinu listovou. Kuskus je zase zdrojem vlákniny potřebné pro trávicí systém,“ říká Zuzana Hejnová.

    Ingredience

    • 2 mrkve
    • 2 jarní cibulky
    • 1 paprika
    • hrníček kuskusu
    • 300 gramů krůtích prsou

    Postup

    Nejprve na olivovém oleji osmahněte syrovou zeleninu. Poté přidejte krůtí maso nakrájené na malé nudličky. Dochuťte bylinkami ze zahrádky s růžovou solí a restujte, dokud maso není dostatečně propečené. Kuskus zalijte horkým zeleninovým vývarem a nechte pět minut odstát. Přebytečnou vodu slijte a na závěr smíchejte s masovou směsí.



    • tisknout
    • sdílet
    • máte tip?


    Vyzkoušejte si doma udělat oblíbenou večeři Zuzky Hejnové

    E64l63i25š88k80a 40A40n66n47a
    K75u80b66i70č20k23o23v75á
    Foto Kuskus jsem měla jednou k obědu před maratónem a celý závod mě bolelo břicho. Bohužel nic jiného neměli.
    J19a16r55o90s79l50a70v
    D11u51n25d82a
    To ale nejspíš nebude vina toho kuskusu. Každopádně bych ho doporučil vyzkoušet ještě, ale ne před závodem. Ať víš jak...
    G95a14b63r70i61e89l42a
    B70e57n64d81í90k
    Bylo by fajn ověřit si fakta než něco zveřejním a napsat blbosti! Viz. letopocty. Mistrovstvi světa se koná vždy v...
    J32i54ř89í
    M29a65r80e49k
    A obrat "bronzová vítězka" :-)

    V diskusi je 9 příspěvků, poslední příspěvek 12. 8. 2017, 11:50



    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.