• Vyzkoušejte si doma udělat oblíbenou večeři Zuzky Hejnové

    Velkou část svého času tráví na cestách. Zkouší na nich nové chutě, ale tato večeře patří kvůli množství prospěšných látek a živin ke stálicím jejího jídelníčku. Nechejte se pozvat atletkou Zuzanou Hejnovou.

    Zuzana Hejnová miluje jídlo natolik, že založila i vlastní foodblog. | foto: Alexandr KlimentRungo.cz

    Tento týden vám naposledy přinášíme recept jednoho z úspěšných českých sportovců. Minule jste měli možnost vyzkoušet sladkou večeři podle strongmana Jiřího Tkadlčíka. O své oblíbence se s námi však podělili i triatlet Petr Vabroušek nebo cyklista Jiří Ježek. Nakoukli jsme i do kuchyně dvou dam. Kickboxerka Martina Ptáčková prozradila svůj tip na krůtí medailonky a Denisa Rosolová nám ukázala jak na salát bez lepku a kaseinu. Poslední z receptů však bude opět hlavně o mase.

    Největší úspěchy Zuzany Hejnové

    • mistryně světa v běhu na 400 m překážek 2011, 2014
    • bronzová olympijská vítězka 2012
    • halová vicemistryně Evropy 2017
    Zuzana Hejnová

    Zuzana Hejnová

    Stejně jako na atletickém oválu je Zuzana Hejnová jako doma i v kuchyni. Díky své lásce k dobrému jídlu před časem dokonce založila i vlastní food blog. Přesto zůstává věrná kuskusovému rizotu s krůtím masem, které podle ní není těžké a přitom skvěle zasytí.

    „Na maso rozhodně nezapomínám kvůli vysokému obsahu bílkovin. Ty mi dodávají energii po tréninku a podporují svalovou tkáň. Krůtí maso v sobě má navíc velké množství vitamínů a minerálů, dokonce i kyselinu listovou. Kuskus je zase zdrojem vlákniny potřebné pro trávicí systém,“ říká Zuzana Hejnová.

    Ingredience

    • 2 mrkve
    • 2 jarní cibulky
    • 1 paprika
    • hrníček kuskusu
    • 300 gramů krůtích prsou

    Postup

    Nejprve na olivovém oleji osmahněte syrovou zeleninu. Poté přidejte krůtí maso nakrájené na malé nudličky. Dochuťte bylinkami ze zahrádky s růžovou solí a restujte, dokud maso není dostatečně propečené. Kuskus zalijte horkým zeleninovým vývarem a nechte pět minut odstát. Přebytečnou vodu slijte a na závěr smíchejte s masovou směsí.

    • tisknout
    • sdílet
    • máte tip?

    Vyzkoušejte si doma udělat oblíbenou večeři Zuzky Hejnové

    E43l93i46š29k49a 79A16n39n67a
    K87u38b37i39č12k88o53v51á
    Foto Kuskus jsem měla jednou k obědu před maratónem a celý závod mě bolelo břicho. Bohužel nic jiného neměli.
    J81a38r32o65s65l57a60v
    D15u80n79d20a
    To ale nejspíš nebude vina toho kuskusu. Každopádně bych ho doporučil vyzkoušet ještě, ale ne před závodem. Ať víš jak...
    G16a50b50r46i44e44l57a
    B93e21n36d60í26k
    Bylo by fajn ověřit si fakta než něco zveřejním a napsat blbosti! Viz. letopocty. Mistrovstvi světa se koná vždy v...
    J66i14ř38í
    M19a31r97e77k
    A obrat "bronzová vítězka" :-)

    V diskusi je 9 příspěvků, poslední příspěvek 12. 8. 2017, 11:50

    mobilní verze
    © 1999–2018 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.