Minulý týden jsme vám ukázali, jak večeří atletka Denisa Rosolová, která se snaží vyřadit ze své stravy lepek a kasein. Dnes se podíváme, jak si v kuchyni umí poradit triatlet Petr Vabroušek. Patří mezi ty, kteří dávají přednost studeným večeřím.
Největší úspěchy Petra Vabrouška |
„Denně si na snídani připravuji vařenou obilnou kaši s oříšky a také mívám teplý oběd. Proto večeřím obvykle něco studeného,“ objasňuje. Základem jeho večerního jídla je pečivo, avšak namísto běžného chleba volí raději žitný kváskový. „Ten je totiž na rozdíl od pšeničného bezlepkový a obsahuje více prospěšné vlákniny i minerálů. Mně osobně také více chutná.“ Sacharidy získané z pečiva doplňuje Petr Vabroušek nejčastěji vejcem, které zase obsahuje množství bílkovin.
Ingredience
- krajíc žitného kváskového chleba
- vejce
- cibule
- olivový olej
- balsamico
- oříšky
- semínka
- různé druhy zeleniny
Postup
Na cibulce usmažte vajíčka a nandejte je na krajíc žitného chleba namazaného máslem. Poté připravte zeleninu na salát, vybírejte z aktuálně dostupných druhů. Salát zakápněte olivovým olejem a balsamicem. Na závěr posypte oříšky a semínky.