• Co večeří Petr Vabroušek? Vyzkoušejte jeho oblíbený recept po tréninku

    Přinášíme vám další z receptů úspěšných českých sportovců. Tentokrát nám prozradil, co večeří, triatlet Petr Vabroušek. Jeho jednoduchý a rychlý tip ocení i ti, kteří nemají vaření příliš v lásce.

    Petr Vabroušek k večeři nikdy nezapomíná na pořádnou porci zeleniny. | foto: Marie Sehnálková, Rungo.cz

    Minulý týden jsme vám ukázali, jak večeří atletka Denisa Rosolová, která se snaží vyřadit ze své stravy lepek a kasein. Dnes se podíváme, jak si v kuchyni umí poradit triatlet Petr Vabroušek. Patří mezi ty, kteří dávají přednost studeným večeřím.

    Největší úspěchy Petra Vabrouška

    • 2006 a 2011: vítěz světového poháru v dlouhém triatlonu
    • 2013: vítěz maratonu v Antarktidě
    • 2015: vítěz maratonu na Severním pólu
    • třináctinásobný mistr ČR v dlouhém triatlonu
    Petr Vabroušek

    Petr Vabroušek

    „Denně si na snídani připravuji vařenou obilnou kaši s oříšky a také mívám teplý oběd. Proto večeřím obvykle něco studeného,“ objasňuje. Základem jeho večerního jídla je pečivo, avšak namísto běžného chleba volí raději žitný kváskový. „Ten je totiž na rozdíl od pšeničného bezlepkový a obsahuje více prospěšné vlákniny i minerálů. Mně osobně také více chutná.“ Sacharidy získané z pečiva doplňuje Petr Vabroušek nejčastěji vejcem, které zase obsahuje množství bílkovin.

    Ingredience

    • krajíc žitného kváskového chleba
    • vejce
    • cibule
    • olivový olej
    • balsamico
    • oříšky
    • semínka
    • různé druhy zeleniny

    Postup

    Na cibulce usmažte vajíčka a nandejte je na krajíc žitného chleba namazaného máslem. Poté připravte zeleninu na salát, vybírejte z aktuálně dostupných druhů. Salát zakápněte olivovým olejem a balsamicem. Na závěr posypte oříšky a semínky.



    • tisknout
    • sdílet
    • máte tip?


    Co večeří Petr Vabroušek? Vyzkoušejte jeho oblíbený recept po tréninku

    Dobrý den, přestože je malá pravděpodobnost že by se tímto řídil celiatik, přesto je na místě opravit informaci o...
    M42a45r27i77e
    N10a39v87r86á22t51i63l27o65v93á
    Přesně to jsem chtěla napsat. Žitný chléb nemůže být bezlepkový.

    V diskusi jsou 2 příspěvky, poslední příspěvek 18. 7. 2017, 22:21



    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.