Salát podle Denisy Rosolové si zamilují i ti, kteří se snaží ze stravy vyřadit lepek nebo produkty z kravského mléka.

Salát podle Denisy Rosolové si zamilují i ti, kteří se snaží ze stravy vyřadit lepek nebo produkty z kravského mléka. | foto: Marie Sehnálková, Rungo.cz

Zjistěte, co večeří atletka Denisa Rosolová a další čeští sportovci

  • 1
Trénink je sice klíčem k úspěchu, avšak bez správné stravy se jen sotva dočkáme vytoužených výsledků. Inspirujte se recepty úspěšných českých sportovců a nahlédněte s námi do jejich kuchyně.

Večeře je důležitým jídlem dne, na které bychom neměli zapomínat. A už vůbec ne, pokud aktivně sportujeme. Poslední chod může totiž ovlivnit náš výkon i druhý den. Připravili jsme pro vás šest receptů úspěšných českých sportovců a každý týden vám naservírujeme jeden z nich. Vyzkoušet tak můžete jejich osvědčené tipy na večeře, které nejen skvěle chutnají, ale dodají i potřebnou energii v tréninkové dny.

Salát bez lepku a kaseinu podle Denisy Rosolové

Atletka Denisa Rosolová se ze své stravy snaží vyřadit lepek a mléčnou bílkovinu kasein, která je obsažena především v kravském mléce.

Největší úspěchy Denisy Rosolové

  • 2010: halová vicemistryně světa ve štafetě 4 x 400 m
  • 2011: halová mistryně Evropy v běhu na 400 m
  • 2012: vicemistryně Evropy v běhu na 400 m překážek
  • čtyřnásobná mistryně republiku v běhu na
    400 m překážek

Denisa Rosolová

„Když jsme na závodech nebo soustředění, tyto složky z jídelníčku vyloučit vždycky nejde. Pokud je to však alespoň trochu možné, snažím se stravovat bez lepku a kaseinu. Jsme jimi totiž přesyceni, a tak mohou vznikat různé alergie a další problémy,“ vysvětluje Denisa Rosolová.

Proto se její oblíbenou večeří stal salát s kozím sýrem, který neobsahuje takové množství kaseinu jako výrobky z kravského mléka. „Chutná výborně, navíc přidávám i rukolu, která obsahuje spoustu vitamínů a pomáhá odvodnit,“ říká Denisa.

Ingredience

  • 250 g rukoly
  • 1 červená řepa
  • kozí sýr
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 - 2 polévkové lžíce balsamica
  • 2 lžičky medu

Postup

Červenou řepu očistěte a nakrájejte na malé kousky. Ty položte na hnízdo z lístků rukoly a posypte nastrouhaným kozím sýrem s vlašskými ořechy. Poté připravte zálivku z olivového oleje a medu. Na závěr dochuťte jednou až dvěma lžícemi balsamica. Denisa Rosolová doporučuje podávat s bezlepkovým toustovým chlebem namazaným kozím máslem.