Den 26.: přiznávám jsem, ujela jsem a hrábla si do máminých povidel (jen čisté švestky bez cukru!!!!)
Autor: Rungo.cz
Den 28: jsem ve zvláštním stavu. Nevím, zda se vlastně těším na konec Whole30 nebo je mi to líto, že to končí. Je mi to vlastně úplně jedno, což je divný pocit.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 27.: i takhle si můžete při Whole30 užít s přáteli restauraci
Autor: Tomáš Foltýn
Den 27: když probíháte trasu závodu a padáte hladem, tak nakonec zjistíte, že jediné, co můžete je párek. Pán se dušoval, že jsou bezlepkové, tak jsem mu prostě uvěřil.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 26.: čekáme na vysílání a Marek rozcvičuje mimické svaly
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 25.: na ohýnku jsem si opekli Taliány z Mikrofarmy a klobásky z Billy, delikátní změna! K tomu rajčátka a čerstvý salát ze zahrádky
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 25.: energie na hrátky při běhání je, ale 12 kilometrů je stejně mé maximum
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 25: když se večer špatně najím, tak ráno nemůžu dospat a vzbudí mě hlad. Bohužel nelze sáhnout jen tak po něčem, ale je potřeba přemýšlet, co si dát. U snídaně během Whole30 mi ale prostě chybí pestrost a tak je to nikdy boj.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 24: Majda drobila krok a já fotil a v duchu si maloval, co bude k večeři. Byly steaky.
Autor: Rungo.cz
Den 24: běhá se mi čím dál víc pohodověji. Tak uvidíme, jak to bude vypadat dál.
Autor: Rungo.cz
Den 24: no nedali byste mi korunu?
Autor: Rungo.cz
Den 23: že nevypadám skvěle na běžeckých fotkách vím, ale že je to k zamyšlení i při těch statičtějších, tak to jsem netušil. Kdo ví, co se mnou Whole30 nakonec udělá.
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 23.: i dcera respektuje Whole30 a srdíčko mi místo mléka namalovala špejlí z cremy
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 22: losos a vajíčka. Tahle kombinace vás opravdu na startu dne pořádně nakopne. Škoda, že nebyla navrch čestvá petrželka.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 22.: rozklus a abeceda za mnou, jde se na věc. Je ráno, jsem na lačno, tak to bude lítat
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 22.: stačí pětkrát vyběhnout nad koruny stromů a tepovka je přes 190
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Maso, vejce, zelenina, ovoce, ořechy a semena. To je Whole30
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Maso, vejce, zelenina, ovoce, ořechy a semena. To je Whole30
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Za týden nás čeká přidávání nových potravin do jídelníčku. Začneme rýží, na kterou se těšíme
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 21: dneska a vlastně i včera bylo hodně práce, takže dneska hlavně únava a spánek (jelikož jsme každý jinde, tak používáme fotografii, která stejně dobře dokumentuje to, jak jsme dneska skončili, byť každý sám) :)
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 20.: běhám, Vltava Run se blíží. Dneska to bylo jak v prádelně...
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 20.: ještě že tu kávu můžeme... to je teď má jediná siesta
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 20: jsem ale fanatický příznivec chlebíčků. Tady to bylo tak nahraně, až se bojím dnešních snů.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 20: jsem vystavený koblihovým pokušením. Naštěstí nejsem jejich fanatický příznivec.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 19.: na dnešní běžeckou slezinu u nás jsem napekla pro ostatní tradiční Majdiny cookiesky. Provoněly celý byt, ale já si vzít nemohla, je v nich krom jiného máslo, javorový sirup, cukr a ovesné vločky.
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den devatenáctý: brzké vstávání, cesta z Brna do Prahy a pak nemožnost si dát oběd. Takže až tohle skvělé pozdně odpolední jídlo v podobě slaniny mě doslova zalilo energii.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 18: musím se přiznat, že se cítím při běhu o dost lehčeji. Cesta nahoru mě bavila, což u mě není obvyklé.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 18.: Popravdě vstát a jít běhat se s Whole30 moc neslučuje. Sníst vajíčka nebo maso prostě před během nemohu. Dala jsem si půl banánu s mandlovým máslem a po cestě chytila strašný hlad, takže tyčinka plná ořechů a ovoce nám doslova výlet zachránila
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 18.: Dnes jsme běželi 12 nádherných kilometrů, dalo nám zabrat stoupání, ale na hraní byly síly pořád!
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 17.: krém z mixované brokolice s batátou a žloutkem. K tomu sůl, koření Bertrám a dýňový olej z Vom Fass
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 17.: na výletě jsme přežili na ovoci a oříškách v tyčince Lifebar a domů utíkali uvařit hovězí a polévku
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 17: Majda vymyslela sladkou snídani, což byla obrovská změna. Kokosové mléko, mletý kokos, spousta ovoce, žloutky a navrch ořechy. Úžasné.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 16.: Zhřešili jsme a večeřeli jsme u notebooku alias televizi (hokej ČR vs Švédsko). Brzy to začal být nervák ale to už byla miska prázdná
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 16.: Dnešních 12 kilometrů naplánovala kamarádka Hanka (vpravo). Poslední dva kilometry jsem cítila hýždě a zadní stehna, což je po pauze normální. Před během jsem si dala lžičku kokosového oleje a bylo to přesně dle „kdo maže, ten jede“
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 16: tak dneska jsem se prostě jenom válel, četl, jedl a hlavně nic nedělal.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 15.: Na výlet jsem se vybavila co nejtrvanlivější bílkovinou (pršut), zeleninou (paprika), oříšky (pár mandlí a para) a ovocem (hruška). Tuk je na okrajích pršutu. Geniální!
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Při Whole30 se má jíst před během zelenina a bílkoviny, někomu to však nemusí dělat dobře
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 15.: dnes jsem šla za západem slunce, místo toho se udělal opar a tak jsem jen na skále relaxovala a rozjímala
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 15: v hospodách je to prostě většinou těžké. nenašl jsem jídlo, které by v sobě nemělo lepek.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 15: trošku jsem se obával, zda jsem to s cvičením nepřehnal. Kupodivu jsem se cítil skvěle, byť můj výraz o tom asi nesvědčí.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 14: v práci máme novou jídelnu a tak jsme tam zaskočili. Kuře a brambory byla jediná a tudíž jasná volba. Bohužel až když bylo vlastně vše na tácu, tak nám kuchař prozradil, že je v jídle máslo. Při představě, že dalších několik hodin budu na cestách s nemožností se někde najíst rozhodlo, že jsem to prostě snědl. Stále mám s jídlem největší problém, když lítám po schůzkách. Tady je potřeba vymyslet strategii.
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 14.: dnes přišli na výběh v Brně i Petr a Lenka Tronečkovi, které jsme inspirovali a jsou na Whole30 desátý den. Tak jsme v hospodě probrali, že to zatím jde, že hubneme a na snídani budou zase vajíčka
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 14.: znáte to... tady si tu svačinu s pitím položím a jak se budu obouvat, tak na to vezmu... Takže to zůstalo doma.
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 13.: tohle bylo neskutečně výborné (jehněčí, paprika červená a bílá, rajčata, mrkev, brambory, kmín, sůl, rozmarýn, tymián, ghí, podlít vodou a péct přikryté)
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 13: revoluční změna. Podle nových poznatků je možno zařazovat brambory. U aktivních lidí pravidelněji, u těch, kteří chtějí zredukovat svoji hmotnost vyjímečně. Takže Majda naplnila pekáč a nechala bytem rozehrát voňavou serenádu. Skvostný oběd, který dodal spousty energie.
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 13: tak jsem běžel intervaly jen na kokosovém oleji. Žádný pocit prázdného žaludku, žádné mdloby. Možná jen opravdu lehká slabost v závěru, tedy kolem dvanáctého kilometru.
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 12: ráno jsem si dal před během chia semínka, které mi Majda zalila večer vodu. Přidal jsem k tomu čestvý citron, na lžičku dal parádní kokosový olej a vyběhnul. Běželo se mi tak nějak dobře, ale pozitivnější bylo to, že jsem nepociťoval hlad a netahal jsem za sebou nohy.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 12: musím uznat, že díky Mikrofarmě jsem už dříve poznal chuť masa. Tentokrát jsem si na oběd udělal kotletu. Žádná vysušená placka, ale štavnatá a křehká. Stačí jen trošku osolit a přidat čerstvě namletý pepř. K tomu špěnát s vajíčkem a na závěr mandarinka. No prostě paráda.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 12.: Marek má pravdu, ve dvou se to „táhne“ líp aneb nákupy a zase nákupy
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 12.: konečně jsem vyběhla, pro začátek ráno na lačno pět kilometrů v tempu 6min/km. Pocit dobrý!
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den 13.: vedlejší efekt Whole30 je přežrané morče
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Den jedenáctý: už mi lehce lezlo to všchno maso krkem. Naštěstí se mi díky kamarádce zase chuť na něj vrátila. A co se stalo? No, vyměnil jsem trojici, vepřo-drůbežo-hovězo , za kančí. Prostě to chce po čase zkusit i jiná masa. Stejné je to pak i ze zeleninou a ovocem. Nebát se, hledat a zkousšet.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den jedenáctý: podle mě je skvělé, když do whole30 jdete s někým. ta možnost vzájemné podpory je neocenitelná. A hlavně, když se vám už nechce něco vymýšlet, co budete vařit, tak máte velkou šanci, že to vyřeší vaše opora.
Autor: Marek Odstrčilík, iDNES.cz
Den 11.: vývar z kuřecích prsou i s masem, do toho červená cibule, spousta pórku, půlka menší cukety a nastrouhaný celer s mrkví nazahuštění, celerová nať. Na talíři nechat rozpustit oříšek ghí, posypat čerstvým pórkem a nudličkami mrkve (orestovanými na ghí a kapce octu)
Autor: Anna Nerglová, Rungo.cz
Den 11.: nedělní program s dětmi v Čokoládovně v Šestajovicích byla pro mě velká zkouška. Stále nasávat vůni čokolády z Belgie, odlévat ji a neolíznout při tom prsty...
Autor: Anna Nerglová
Den 10.: tak tohle přátelé budu mít zítra k obědu prý! Kančí s řapíkatým celerem, česnekem a třemi oříšky škvarkového sádla (římský kmín, rozmarýn a sůl)
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz
Whole30 je výživový program na 30 dní, kdy nejíte obiloviny, mléčné výrobky a přidané cukry
Autor: Magdaléna Ondrášová, Rungo.cz