- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To s tym olivovym olejom nie je celkom pravda, co sa tyka vysmazania.
V kazdej krajine na juhu europy existuje v obchodoch rafinovany olivovy olej, ktory sa tam pouziva aj na vysmazanie.
Trester v Taliansku, v Portugalsku Orujo alebo "por Frita". Bohuzial v Nemecku len v specializovanych obchodoch v Cesku neviem. Tento olej je ale vzdy zdravsi na vyprazanie ako vsetky ostatne. Je lacnejsi, vyraba sa podobne ako repkovy olej, v tomto pripade ale z olivovych vyliskov/restov.
Kokosovy olej je u nas silene drahy. Nechapu, ze v Nemecku stoji kostka(podobna maslu) asi 30 centu. Kupuju toho kila na masti.
Nebyl uz tu za posledni pulrok tento clanek nnekolikrat?
Neúplný článek, chtělo by to komplexnější a zmínit i další tuky, jako např. (přepuštěné)máslo, sádlo anebo třeba rýřový olej, který má kouřový bod 254 stupňu atd atd
No jo, ale ghi neni uplne rostlinny tuk
Na smaženi přepuštěné máslo a nemá to chybu.
Ja pouzivam ghi, to je jeste lepsi.
Pište si, co chcete, ale smažit je nejlepší na sádle.
Zase ty stále opakované nesmysly... panenský olivový olej nemá bod zakouření nižší než 190°C, ty co se běžně prodávají u nás v marketech pak spolehlivě přes 200°C.
Olivovy se v cz ani neprodava.
Za studena bodlákový (světlicový) olej a na smažení sádlo.
Češi nejraději palmový, do salátu, cukrovinek, ale i samotný.
Jo jo, je celkem fajn, taky si rád dám.
Do salatu je vyborny lisko-oriskovy okej. Krasne voni a staci ho velmi malo. U nas bohuzel velmi obtizne az nesehnatelny. Ale take ty tri decky neco stoji....Ale kdyz pouzivate nechcete jiny, co se tyce salatu. Zdaleka predci i vychvalovany extra panensky lisovany za studena olivovy.
Nebo z vlasskeho orechu, ale po kapkach....skvele.