Diskuze

Kokosový, řepkový, olivový. Který olej na smažení a který do salátu?

Že existují i dobré tuky, které jsou na rozdíl od oněch špatných pro naše tělo nepostradatelné, ví dnes snad už úplně každý. Jejich bohatým zdrojem jsou rostlinné oleje. Zjistěte, čím bychom se měli řídit při jejich výběru, a přečtěte si o těch nejpoužívanějších.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Mikula

20. 2. 2018 14:46

To s tym olivovym olejom nie je celkom pravda, co sa tyka vysmazania.

V kazdej krajine na juhu europy existuje v obchodoch rafinovany olivovy olej, ktory sa tam pouziva aj na vysmazanie.

Trester v Taliansku, v Portugalsku Orujo alebo "por Frita". Bohuzial v Nemecku len v specializovanych obchodoch v Cesku neviem. Tento olej je ale vzdy zdravsi na vyprazanie ako vsetky ostatne. Je lacnejsi, vyraba sa podobne ako repkovy olej, v tomto pripade ale z olivovych vyliskov/restov.

0 0
možnosti
MR

Kokosovy olej je u nas silene drahy. Nechapu, ze v Nemecku stoji kostka(podobna maslu) asi 30 centu. Kupuju toho kila na masti.

1 0
možnosti
Foto

Nebyl uz tu za posledni pulrok tento clanek nnekolikrat?

0 0
možnosti
JF

Neúplný článek, chtělo by to komplexnější a zmínit i další tuky, jako např. (přepuštěné)máslo, sádlo anebo třeba rýřový olej, který má kouřový bod 254 stupňu atd atd

2 0
možnosti
MR

No jo, ale ghi neni uplne rostlinny tuk;-)

0 0
možnosti

Na smaženi přepuštěné máslo a nemá to chybu.

0 0
možnosti
MR

Ja pouzivam ghi, to je jeste lepsi.

0 0
možnosti
JK

Pište si, co chcete, ale smažit je nejlepší na sádle. :-)

4 3
možnosti
RS

R35a39d35i70m 35S70u28k

15. 2. 2018 9:04

Zase ty stále opakované nesmysly... panenský olivový olej nemá bod zakouření nižší než 190°C, ty co se běžně prodávají u nás v marketech pak spolehlivě přes 200°C.

1 0
možnosti
PP

Olivovy se v cz ani neprodava.

0 11
možnosti
RB

Za studena bodlákový (světlicový) olej a na smažení sádlo.

0 0
možnosti
PP

Češi nejraději palmový, do salátu, cukrovinek, ale i samotný.

1 6
možnosti
JN

Jo jo, je celkem fajn, taky si rád dám. R^

0 0
možnosti
MH

Do salatu je vyborny lisko-oriskovy okej. Krasne voni a staci ho velmi malo. U nas bohuzel velmi obtizne az nesehnatelny. Ale take ty tri decky neco stoji....Ale kdyz pouzivate nechcete jiny, co se tyce salatu. Zdaleka predci i vychvalovany extra panensky lisovany za studena olivovy.

0 0
možnosti
TH

Nebo z vlasskeho orechu, ale po kapkach....skvele.

1 0
možnosti