• Diskuse k článku

    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Pro uveřejnění příspěvku musíte zadat skutečné jméno a příjmení a funkční mail. Příspěvek uveřejníme po schválení administrátorem. Odesláním příspěvku nevzniká nárok na jeho publikování.


    Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
    Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

    Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

    Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

    L24u29k85á10š 56D43o54č32e59k66a68l 4111907599502

    Já smažím, nejlépe vepřové řízky z krkovice, na oleji zvaném sádlo :-)

    +42/−2
    doporučit
    12.2.2018 17:40

    J43a14r86o53s17l95a86v 85K10a74d28l14e55c 5781619392211

    Moje babička smažila jen na sádle a másle přepuštěném. Hovězímu se obloukem vyhýbala, krom v polévce a mletém... Celý život se od rána do večera hýbala a z alkoholu pila jen Plzeň... Když jsme jí vnucovali margaríny typu Rama, tak nás s tím vyhodila, že to už na nich zkoušel ten pán s knírkem... Umřela v 91 letech bez pana Parkinsona i pana Alzheimera na sešlost věkem.

    +23/0
    doporučit
    13.2.2018 12:15

    I94v17a61n76a 40M50á48l49k16o54v46á 4108252372720

    Na smažení jedině sádlo!!!Co se týká ostatních tuků, mění se preference podle potřeb trhu.Pamatuji jak strašně odsuzovali řepkový olej a teď je jeden z nejlepších,naopak v nemilosti je tuk palmový .

    +19/−1
    doporučit
    14.2.2018 10:52

    J47o38s89e92f 88Z96a37h51á37l29k20a 4813519878746

    Úvodní rozdělení tuků na rostliné-prospěšné a živočišné-škodlivé je závádějící a zjednodušené.

    +13/0
    doporučit
    13.2.2018 17:24
    Foto

    V70l29a54d72i93m39í81r 19Š91ť64a46s47t62n58ý 1861706725113

    Na smažení vepřové sádlo. Nic lepšího neexistuje.

    +13/−1
    doporučit
    14.2.2018 8:53

    P80a75v65e85l 72H42a83u52f 2788415655587

    Vepřové sádlo!! Jedna ze super potravin.

    +10/−1
    doporučit
    14.2.2018 16:32

    J98a59r74o45m34í90r 37Š31e96b90e38l45a 5342552518439

    To jsou ale kydy! Slunečnicový olej má prý nízký podíl nasycených i nenasycených mastných kyselin. :-D Pokud je ale tento podíl nízký co podle autora v oleji je když ne mastné kyseliny? Nezmýdelnitelné látky, ale těch bývá do 1 %...

    +5/0
    doporučit
    12.2.2018 15:26

    V77á64c66l56a18v 10K74a32f87t97a86n 7705299243966

    Smažení není úplně zdravá příprava jídla. Takže debata nad tím na čem smažit a kolik to má jakých kyselin je trošku zbytečná. Tuk se nesmí přepálit, jinak je to úplně jedno. Vítězí jen chuťové preference ( a pravděpodobně stáří prarodičů ).

    +4/0
    doporučit
    14.2.2018 10:07

    R25a59d91i14m 71H11o37l67í58k 8498748208525

    Smažit je nejlepší samozřejmě na sádle, např. topinky dělám na husím sádle. Jinak samozřejmě není pravda, že kokosový olej zvyšuje hladinu LDL cholesterolu. Je ideální např. ke smažení palačinek nebo jiných sladkých pokrmů. Poměrem omega-6 a omega-3 je nejlepší řepkový olej, ideální na smažení pro ty, kteří nechtějí používat sádlo. Slunečnicovému oleji bych se úplně vyhnul. Olivový samozřejmě vynikající do studené kuchyně, ještě lepší je lněný.

    +4/0
    doporučit
    13.2.2018 19:52

    J39a40r39o30m97í15r 87K22r84á57l 4580339374859

    Pište si, co chcete, ale smažit je nejlepší na sádle. :-)

    +4/−3
    doporučit
    16.2.2018 8:41

    M47a47r29t17i16n 98K74ř77í52ž 9293832490157

    Problém řepkového oleje je, že je chuťově odporný. Proto smažím buď na sádle, nebo na másle, nebo na oleji slunečnicovém.

    +4/−4
    doporučit
    13.2.2018 17:13

    J20a15r27o80m97í57r 45Š91t58o76h87a65n41s12l 5224679114682

    Pěkný přehled, ale jinak pitomost. Na smažení nikdy olivový olej...to jestli má pánev 160 nebo 200 stupňů se fakt blbě hlídá a olivový olej vysoké teploty zničí (mimochodem seznamový olej má teplotu přepalování 177 a olivový cca 190). Na saláty za studena lisovaný dle chuti (olivový, sezamový apod.) a na jakékoliv smažení ghi, rýžový a nebo řepkový (bod přepalování je cca 250 stupňů). Nevidím důvod proč bych měl na ghí smažit jen při nízkých teplotách, když je to jeden z neodolnějších olejů...

    Osobně doporučuji na smažení/restování rýžový olej, má svěží chuť.

    +3/−2
    doporučit
    12.2.2018 6:58

    J76a85k63u89b 47F51e42i74f45a73r 7859209546799

    Neúplný článek, chtělo by to komplexnější a zmínit i další tuky, jako např. (přepuštěné)máslo, sádlo anebo třeba rýřový olej, který má kouřový bod 254 stupňu atd atd

    +2/0
    doporučit
    17.2.2018 8:09

    M94i81c94h13a58e10l 87P45r36i69n58c 7635745140865

    Informace o slunečnicovém oleji jsou zavádějící. Je to olej s vysokou tepelnou odolností. Na smažení je velmi vhodný, odolá teplotě i 240 stupňů Celsia.

    cdn3.chartsbin.com

    +2/−1
    doporučit
    13.2.2018 11:58

    J16a76r83o52s97l85a25v 71B62i83r16n62e82r 4588805132968

    www.stalemladi.cz

    A to je celé.Smažte si na čem chcete.

    +2/−3
    doporučit
    14.2.2018 0:23

    M95i70c59h17a19l 19R10e79j41z58e92k 5416837765381

    Kokosovy olej je u nas silene drahy. Nechapu, ze v Nemecku stoji kostka(podobna maslu) asi 30 centu. Kupuju toho kila na masti.

    +1/0
    doporučit
    19.2.2018 19:50

    R87a38d96i12m 67S56u92k 3769334287201

    Zase ty stále opakované nesmysly... panenský olivový olej nemá bod zakouření nižší než 190°C, ty co se běžně prodávají u nás v marketech pak spolehlivě přes 200°C.

    +1/0
    doporučit
    15.2.2018 9:04

    L95e95o26š 39L63i33t72e62r92á25k 5959766961752

    A co máslo Ghia?

    +1/−1
    doporučit
    14.2.2018 11:40

    P14a21v48e92l 82S86o85b55o28t33k85a 5560234

    To je ale nesmysl ;-D;-D;-D

    Byli jste někdy v Řecku nebo ve Španělsku?

    Myslíte si, že na smažení dovážejí řeokový nebo palmový olej??

    A na čem asi myslíte, že smaží Italové ;-D;-D;-D;-D

    +1/−2
    doporučit
    12.2.2018 19:42

    P55e13t28r46a 40P95o22t22ů83č49k76o35v29á 7774909619410

    Češi nejraději palmový, do salátu, cukrovinek, ale i samotný.

    +1/−6
    doporučit
    15.2.2018 7:02

    I20r40e31n96a 56P17e98l92h45r41i64m77o72v40s82k50a 3761691430

    Repkovy ja vylozene toxicky jed, nejcasteji geneticky upraveny a nasyceny nebezpecnou pro lidske zdravi chemii. Je to neeticka reklama pro mene informovane spoluobcany. Vyjimecne bio verze repkoveho je v podstate stejny podvod, akorad o neco "mene toxicky", diky svemu slozitemu chemickemu cisteni, aby vubec byl pozivatelny.

    +2/−23
    doporučit
    12.2.2018 14:59

    K55a83r10e64l 84D91r63d43a 6234732157

    Čeští spotřebitelé rozhodli: jedině palmový olej.

    Chipsy od Bohemky najely na slunečnicový olej. Cena je vysoká. Právě běží snad ve všech obchodech výměna za levnější chipsy na palmovém oleji, často z Polska. Bohemky se stahují. ;-)

    0/−6
    doporučit
    14.2.2018 17:05





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.