• Diskuse k článku

    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Pro uveřejnění příspěvku musíte zadat skutečné jméno a příjmení a funkční mail. Příspěvek uveřejníme po schválení administrátorem. Odesláním příspěvku nevzniká nárok na jeho publikování.


    Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
    Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

    Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

    Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

    L54u46k40á63š 12D27o64č45e40k57a27l 4871527279622

    Já smažím, nejlépe vepřové řízky z krkovice, na oleji zvaném sádlo :-)

    +42/−2
    doporučit
    12.2.2018 17:40

    J65a52r69o21s18l59a32v 51K46a70d82l24e42c 5531299602881

    Moje babička smažila jen na sádle a másle přepuštěném. Hovězímu se obloukem vyhýbala, krom v polévce a mletém... Celý život se od rána do večera hýbala a z alkoholu pila jen Plzeň... Když jsme jí vnucovali margaríny typu Rama, tak nás s tím vyhodila, že to už na nich zkoušel ten pán s knírkem... Umřela v 91 letech bez pana Parkinsona i pana Alzheimera na sešlost věkem.

    +23/0
    doporučit
    13.2.2018 12:15

    I60v33a33n78a 61M47á90l60k55o95v89á 4818802832950

    Na smažení jedině sádlo!!!Co se týká ostatních tuků, mění se preference podle potřeb trhu.Pamatuji jak strašně odsuzovali řepkový olej a teď je jeden z nejlepších,naopak v nemilosti je tuk palmový .

    +19/−1
    doporučit
    14.2.2018 10:52

    J96o91s84e98f 78Z61a22h11á31l93k93a 4913299138316

    Úvodní rozdělení tuků na rostliné-prospěšné a živočišné-škodlivé je závádějící a zjednodušené.

    +13/0
    doporučit
    13.2.2018 17:24
    Foto

    V90l21a96d37i36m28í92r 82Š13ť15a78s60t62n63ý 1421696645863

    Na smažení vepřové sádlo. Nic lepšího neexistuje.

    +13/−1
    doporučit
    14.2.2018 8:53

    P85a26v49e68l 29H81a37u47f 2328125845677

    Vepřové sádlo!! Jedna ze super potravin.

    +10/−1
    doporučit
    14.2.2018 16:32

    J54a70r57o33m14í77r 84Š52e56b77e13l18a 5802932108109

    To jsou ale kydy! Slunečnicový olej má prý nízký podíl nasycených i nenasycených mastných kyselin. :-D Pokud je ale tento podíl nízký co podle autora v oleji je když ne mastné kyseliny? Nezmýdelnitelné látky, ale těch bývá do 1 %...

    +5/0
    doporučit
    12.2.2018 15:26

    V59á46c88l34a38v 15K42a85f80t32a91n 7245109873956

    Smažení není úplně zdravá příprava jídla. Takže debata nad tím na čem smažit a kolik to má jakých kyselin je trošku zbytečná. Tuk se nesmí přepálit, jinak je to úplně jedno. Vítězí jen chuťové preference ( a pravděpodobně stáří prarodičů ).

    +4/0
    doporučit
    14.2.2018 10:07

    R90a97d45i59m 17H12o39l58í63k 8838218398185

    Smažit je nejlepší samozřejmě na sádle, např. topinky dělám na husím sádle. Jinak samozřejmě není pravda, že kokosový olej zvyšuje hladinu LDL cholesterolu. Je ideální např. ke smažení palačinek nebo jiných sladkých pokrmů. Poměrem omega-6 a omega-3 je nejlepší řepkový olej, ideální na smažení pro ty, kteří nechtějí používat sádlo. Slunečnicovému oleji bych se úplně vyhnul. Olivový samozřejmě vynikající do studené kuchyně, ještě lepší je lněný.

    +4/0
    doporučit
    13.2.2018 19:52

    J23a40r86o34m81í36r 87K84r22á59l 4380499374709

    Pište si, co chcete, ale smažit je nejlepší na sádle. :-)

    +4/−3
    doporučit
    16.2.2018 8:41

    M51a81r85t69i52n 67K80ř22í20ž 9453432910967

    Problém řepkového oleje je, že je chuťově odporný. Proto smažím buď na sádle, nebo na másle, nebo na oleji slunečnicovém.

    +4/−4
    doporučit
    13.2.2018 17:13

    J29a87r34o49m26í74r 34Š72t49o44h66a42n72s10l 5214789474172

    Pěkný přehled, ale jinak pitomost. Na smažení nikdy olivový olej...to jestli má pánev 160 nebo 200 stupňů se fakt blbě hlídá a olivový olej vysoké teploty zničí (mimochodem seznamový olej má teplotu přepalování 177 a olivový cca 190). Na saláty za studena lisovaný dle chuti (olivový, sezamový apod.) a na jakékoliv smažení ghi, rýžový a nebo řepkový (bod přepalování je cca 250 stupňů). Nevidím důvod proč bych měl na ghí smažit jen při nízkých teplotách, když je to jeden z neodolnějších olejů...

    Osobně doporučuji na smažení/restování rýžový olej, má svěží chuť.

    +3/−2
    doporučit
    12.2.2018 6:58

    J20a78k41u87b 76F77e23i68f70a37r 7109309516909

    Neúplný článek, chtělo by to komplexnější a zmínit i další tuky, jako např. (přepuštěné)máslo, sádlo anebo třeba rýřový olej, který má kouřový bod 254 stupňu atd atd

    +2/0
    doporučit
    17.2.2018 8:09

    M88i38c68h96a86e20l 21P74r13i97n11c 7465285370795

    Informace o slunečnicovém oleji jsou zavádějící. Je to olej s vysokou tepelnou odolností. Na smažení je velmi vhodný, odolá teplotě i 240 stupňů Celsia.

    cdn3.chartsbin.com

    +2/−1
    doporučit
    13.2.2018 11:58

    J67a69r42o71s38l33a23v 65B41i20r56n36e57r 4138965712298

    www.stalemladi.cz

    A to je celé.Smažte si na čem chcete.

    +2/−3
    doporučit
    14.2.2018 0:23

    M92i75c53h44a40l 23R90e37j94z44e74k 5426857405581

    Kokosovy olej je u nas silene drahy. Nechapu, ze v Nemecku stoji kostka(podobna maslu) asi 30 centu. Kupuju toho kila na masti.

    +1/0
    doporučit
    19.2.2018 19:50

    R85a87d13i66m 67S58u23k 3669754717361

    Zase ty stále opakované nesmysly... panenský olivový olej nemá bod zakouření nižší než 190°C, ty co se běžně prodávají u nás v marketech pak spolehlivě přes 200°C.

    +1/0
    doporučit
    15.2.2018 9:04

    L85e40o82š 63L70i16t36e81r52á52k 5829456361552

    A co máslo Ghia?

    +1/−1
    doporučit
    14.2.2018 11:40

    P50a43v42e87l 47S33o54b78o96t49k68a 5100394

    To je ale nesmysl ;-D;-D;-D

    Byli jste někdy v Řecku nebo ve Španělsku?

    Myslíte si, že na smažení dovážejí řeokový nebo palmový olej??

    A na čem asi myslíte, že smaží Italové ;-D;-D;-D;-D

    +1/−2
    doporučit
    12.2.2018 19:42

    P13e70t78r18a 77P71o14t36ů60č53k41o73v68á 7164149869160

    Češi nejraději palmový, do salátu, cukrovinek, ale i samotný.

    +1/−6
    doporučit
    15.2.2018 7:02

    I13r52e75n20a 26P24e79l77h37r48i81m16o42v43s93k70a 3761321200

    Repkovy ja vylozene toxicky jed, nejcasteji geneticky upraveny a nasyceny nebezpecnou pro lidske zdravi chemii. Je to neeticka reklama pro mene informovane spoluobcany. Vyjimecne bio verze repkoveho je v podstate stejny podvod, akorad o neco "mene toxicky", diky svemu slozitemu chemickemu cisteni, aby vubec byl pozivatelny.

    +2/−23
    doporučit
    12.2.2018 14:59

    K73a43r15e72l 32D29r88d89a 6114242787

    Čeští spotřebitelé rozhodli: jedině palmový olej.

    Chipsy od Bohemky najely na slunečnicový olej. Cena je vysoká. Právě běží snad ve všech obchodech výměna za levnější chipsy na palmovém oleji, často z Polska. Bohemky se stahují. ;-)

    0/−6
    doporučit
    14.2.2018 17:05





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.