- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ja jsem na keto uz skoro sest let, mam jen pozitivni zkusenosti a nad komentari typu, ze si na keto lidi nici ledviny, se uz jenom pousmeju.
Ne ničí, ale zatěžují. Ledviny jako takové jsou velmi "předimenzované", tj. nejspíš to utáhnou. Na druhou stranu je ovšem snížená funkce ledvin poměrně častá a nebolí, takže se na ni může velmi dlouho nepřijít. A když se to pak sejde tady s tím "zátěžovým" stravováním, může to být průšvih. Taky nemusí, jistě, ale přece jen je lepší o rizicích vědět, než se jenom pousmívat.
Kdyby Adam zacal zrat jako clovek...to by byly teprv vykony...
Fascinuje me jak si zdejsi diskutujici pomlouvaji jidelnicek, ktery pro sebe vyuzivaji vrcholovi sportovci ovenceni uspechy.
Ja jsem naopak vdecny ze se o tyto informace s nami podelili a par tipu do sveho jidelnicku zkusmo zaradim.
Doporucuji feto dietu... Tri dny frkat a nic nejist. 5 kilo dole minimalne! Odzkouseno!
bohužel se pravdu o prospěšnosti těchto jídelníčků dozvíme až z věku dožití.
Obávám se, že ani to ne, protože i kdyby se prokázala korelace mezi stravou a třeba tou délkou dožití, tak způsob stravování dotyčných není náhodný, ale vychází z různých vlivů, a proto pak těžko usuzovat, jaký by byl věk dožití v jiném případě (něco jiného by bylo, kdyby každému bylo náhodně vylosováno, jak se bude stravovat a tím se musel řídit). Navíc u sportovců je otázkou, jestli je pro ně důležitější věk dožití než například aktuální sportovní výkon apod. A pak je tu samozřejmě otázka související s předchozím, zda každý nejsme disponováni trochu jinak, a proto by teoreticky optimální strava se lišila člověk od člověka. Pak by bylo dost jedno, co platí většinově, zejména pokud z nějakých důvodů do této většiny jedinec nezapadá. Rozhodně si lze všimnou, že názory na prospěšnost či škodlivost toho či onoho se mění poměrně rychle, takže si nelze dělat iluze, že se tak nebude dít i později.
Proč ne ? http://www.czech-powerbar.cz/produkt/natural-protein-tycinky-vegan/ Nebo stačí zadat do googlu veganská proteinová tyčinka.
Tak jasně, že to jde. Ale neříkal bych tomu úplně klasická proteinová tyčinka, protože sojová bílkovina se od toho živočišného liší natolik, že se její pravidelnější konzumace nedoporučuje. Ale jestli Vám nevadí změna hormonální rovnováhy a zvýšené riziko určitého typu rakoviny, tak do toho. Já si dám třeba raději vaječnou bílkovinu.
Já bych ani jeden z těchto směrů nezakazoval.
Tedy jen pokud nezačnou lidem cpát, že takhle se musí živit všichni. Pak už to na zakázání je.
Nejsem si jako hloupý laik naprosto jistý, ale tipuji, že proteinové tyčinky nebudou zrovna veganského původu.
Taky by mohly být ze soji nebo luštěnin. Tam je taky bílkoviny.
Jen pro pořádek, kdo neví a moc mluví. RAW food neboli syrová, "živá" strava je strava, jenž neprošla tepelným zpracováním (zahřátím nad 45°C)
Pro zachování výživné hodnoty je nezbytné v potravinách zachovat veškeré původní složky, včetně bakterií, virů a parazitů.
Zajímavé je třeba i toto: https://www.menworld.cz/clanek/jidelnicek-borise-oravy-pred-mistrovstvim-cr-v-kulturistice/
Kdyby si někdo neklikl, tak cituji:
Boris Orava se stal mistrem České republiky v kulturistice v roce 2012. Po interview jsme se rozhodli ho zeptat i na jeho přesný jídelníček v přípravě na mistrovství. Denně jsem přijímal 250-500 g sacharidů a okolo 250 g bílkovin.