• Diskuse k článku

    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Pro uveřejnění příspěvku musíte zadat skutečné jméno a příjmení a funkční mail. Příspěvek uveřejníme po schválení administrátorem. Odesláním příspěvku nevzniká nárok na jeho publikování.


    Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
    Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

    Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

    Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
    Foto

    T40o52m68á62š 47J33a56d21l36o72v12s90k91ý 5627363115578

    Chuť na sladké je naučená. Naše prababičky a pradědové cukr téměř nejedli, znali jen med a sladké ovoce včetně rozinek. Mlsali třeba naložené ryby, kyselé zelí a protože sladkosti dostupné nebyly, ani se po nich nesháněli. Až výstavba cukrovarů a hospodářský růst přinesly slazení všeho možného cukrem, pečení buchet a cukroví a potom se další generace divily, kde se vzala ta nadváha, cukrovka a potíže s tlakem. Článek má správný závěr - sladké je třeba jíst minimálně a když už, tak přírodní.

    +13/−2
    doporučit
    6.2.2018 17:18

    I75v92o 39Ž56á97č81e42k 9880942469577

    Normální bílýcukr je složen z glukózy a fruktózy, ale není to směs těchto jednoduchých cukrů (C6H12O6), je to jejich sloučenina (tzv. sacharóza a to je cukr dvojitý, C12H22O11). Ví ta vaše specialistka, jaký je rozdíl mezi směsí a sloučeninou?

    +3/0
    doporučit
    7.2.2018 21:10

    K16r84y70š32t17o68f 73L35a64n98í31k 1309690915725

    nejlepsi je to nejist. ja s tim prestal pred par lety, zadne zakusky, kolace, cokoladu, sladke limonady, cukrovi, dorty, tatranky apod., proste nic co ma sladno chut. aniz bych zmenil cokoli jineho nebo zvysil pohybovou aktivitu, za 2 roky bylo dole 9kg.

    +2/0
    doporučit
    6.2.2018 21:36

    R91o38b59e88r12t 85K67r25a27h38u61l54e10c 2953692805154

    Melasa je pro koňa

    +2/0
    doporučit
    6.2.2018 17:50

    D43a61n74i78e65l 26M30a69g54n66u37s 4313215924177

    Ohledně hypoglykémie při konzumaci sladkých potravin a nápojů slazených například sukralózou či jiným "umělým sladidlem" to zřejmě bude individuální. Já jsem si na sobě v průběhu shazování zkoušel měřit hladinu glukózy v krvi, protože mám rád sladké, a přesně tohoto efektu jsem se obával. V nejvyšší možné míře jsme omezil sacharidy (snažil jsem se držet v ketóze, aby mi to šlo rychleji), ale tu sladkou chuť jsem si právě díky sukralóze neodpustil. A bylo to spíš naopak – předtím jsem sladké, zejména čokoládu, spíš žral, než jedl, a to mi pak glykémie lítala pochopitelně nahoru a dolů. Ale jak jsem s tím přestal a začal používat jen tu sukralózu, glykémie se u mě v kteroukoli denní dobu (bez rozlišení, zda jsem měřil na lačno, po jídle, hodinu po jídle, dvě hodiny po jídle) stále držela v rozmezí 5,0 až 6,8. Víc jsem ve sledovaném období (měsíc) neměl nikdy, méně jsem měl dvakrát, kdy jsem si ráno (tedy na lačno) naměřil 4,9. A tomu bych hypoglykémie neříkal.

    Čili konkrétně u mě nahrazení jednoduchých cukrů sukralózou mělo rozhodně pozitivní účinky.

    +2/0
    doporučit
    6.2.2018 14:11

    K35r38i88s68t96ý65n85a 67B13e98n13e17š89o40v21á 5804636126613

    Kupuju pro sebe cekankovy sirup a muzu jen pochvalit. Chut vyborna, minimum sacharidu, vysoky obsah vlakniny. Cena je vysoka, ale nemam to na peceni, spis na zahnani chuti na sladky.

    +1/0
    doporučit
    6.2.2018 21:24

    T48o63m58á20š 27T59a93t72í81č25e22k 5570892170508

    Jo, sladké vede k závislosti. A kde je vůle, tam je cesta, kde není, tam jsou důvody. :-)

    +1/0
    doporučit
    6.2.2018 21:07

    V61a91c69l41a91v 46H46a94j87e20k 3616269269

    Bílý i třtinový cukr obsahují sacharozu, což není jednoduchý cukr. Sacharozu musí tělo na jednoduché cukry rozložit. To je zásadní rozdíl proti medu, který přímo obsahuje jednoduché cukry, tedy glukózu a fruktózu. Poměr těchto cukrů určuje, jak rychle med zkrystalizuje.Tyto jednoduché cukry na rozdíl od sacharózy rovnou přecházejí do krve.

    +1/0
    doporučit
    6.2.2018 11:42

    P61a64v36e25l 49S56o89b55o85t73k40a 5580784

    Bílý cukr je nejen jednou z hlavních příčin vzniku autismu a rakoviny, ale může i za světové války a hladomor.

    +1/−11
    doporučit
    6.2.2018 15:42

    H16o91n94z31a 82P89u58p10á33k 1707290713429

    Takže doporučení z článku - vzdejte se sladkého... Děkuji nechci...:-/

    0/−1
    doporučit
    7.2.2018 10:28

    A30l56e27š 21H24y38k48š 4419557656

    To jako vážně má cukr jako takový vliv na cukrovku? V podstatě je to jednoduchý sacharid a není třeba ji nijak moc komplikovaně rozkládat narozdíl třeba od škrobu co je samozřejmě v rýží kukuřici bramborách ..... A to jsou složitější sacharidy které si myslím dělají větší paseku než cukr

    0/−1
    doporučit
    7.2.2018 5:10

    P63e57t31r 73K66o92v70a45n82d66a 9615871664880

    Margrit Slimáková ;-D větší blbost už jste najít nemohli co ?

    0/−2
    doporučit
    8.2.2018 17:39





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.