• Diskuse k článku

    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Pro uveřejnění příspěvku musíte zadat skutečné jméno a příjmení a funkční mail. Příspěvek uveřejníme po schválení administrátorem. Odesláním příspěvku nevzniká nárok na jeho publikování.


    Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
    Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

    Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

    Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
    Foto

    T94o81m80á89š 87J17a10d49l67o76v37s17k24ý 5127943225828

    Chuť na sladké je naučená. Naše prababičky a pradědové cukr téměř nejedli, znali jen med a sladké ovoce včetně rozinek. Mlsali třeba naložené ryby, kyselé zelí a protože sladkosti dostupné nebyly, ani se po nich nesháněli. Až výstavba cukrovarů a hospodářský růst přinesly slazení všeho možného cukrem, pečení buchet a cukroví a potom se další generace divily, kde se vzala ta nadváha, cukrovka a potíže s tlakem. Článek má správný závěr - sladké je třeba jíst minimálně a když už, tak přírodní.

    +13/−2
    doporučit
    6.2.2018 17:18

    I93v16o 66Ž91á71č84e15k 9540932129617

    Normální bílýcukr je složen z glukózy a fruktózy, ale není to směs těchto jednoduchých cukrů (C6H12O6), je to jejich sloučenina (tzv. sacharóza a to je cukr dvojitý, C12H22O11). Ví ta vaše specialistka, jaký je rozdíl mezi směsí a sloučeninou?

    +3/0
    doporučit
    7.2.2018 21:10

    K82r66y24š78t25o33f 92L23a29n51í12k 1519670775565

    nejlepsi je to nejist. ja s tim prestal pred par lety, zadne zakusky, kolace, cokoladu, sladke limonady, cukrovi, dorty, tatranky apod., proste nic co ma sladno chut. aniz bych zmenil cokoli jineho nebo zvysil pohybovou aktivitu, za 2 roky bylo dole 9kg.

    +2/0
    doporučit
    6.2.2018 21:36

    R41o50b52e83r65t 73K54r14a81h25u74l41e33c 2963742445934

    Melasa je pro koňa

    +2/0
    doporučit
    6.2.2018 17:50

    D15a48n65i10e62l 58M90a89g18n80u91s 4403915634987

    Ohledně hypoglykémie při konzumaci sladkých potravin a nápojů slazených například sukralózou či jiným "umělým sladidlem" to zřejmě bude individuální. Já jsem si na sobě v průběhu shazování zkoušel měřit hladinu glukózy v krvi, protože mám rád sladké, a přesně tohoto efektu jsem se obával. V nejvyšší možné míře jsme omezil sacharidy (snažil jsem se držet v ketóze, aby mi to šlo rychleji), ale tu sladkou chuť jsem si právě díky sukralóze neodpustil. A bylo to spíš naopak – předtím jsem sladké, zejména čokoládu, spíš žral, než jedl, a to mi pak glykémie lítala pochopitelně nahoru a dolů. Ale jak jsem s tím přestal a začal používat jen tu sukralózu, glykémie se u mě v kteroukoli denní dobu (bez rozlišení, zda jsem měřil na lačno, po jídle, hodinu po jídle, dvě hodiny po jídle) stále držela v rozmezí 5,0 až 6,8. Víc jsem ve sledovaném období (měsíc) neměl nikdy, méně jsem měl dvakrát, kdy jsem si ráno (tedy na lačno) naměřil 4,9. A tomu bych hypoglykémie neříkal.

    Čili konkrétně u mě nahrazení jednoduchých cukrů sukralózou mělo rozhodně pozitivní účinky.

    +2/0
    doporučit
    6.2.2018 14:11

    K24r25i52s64t12ý20n45a 87B38e62n41e62š49o91v68á 5264546176183

    Kupuju pro sebe cekankovy sirup a muzu jen pochvalit. Chut vyborna, minimum sacharidu, vysoky obsah vlakniny. Cena je vysoka, ale nemam to na peceni, spis na zahnani chuti na sladky.

    +1/0
    doporučit
    6.2.2018 21:24

    T46o29m21á55š 77T91a60t92í56č91e62k 5720882610758

    Jo, sladké vede k závislosti. A kde je vůle, tam je cesta, kde není, tam jsou důvody. :-)

    +1/0
    doporučit
    6.2.2018 21:07

    V27a18c53l20a41v 82H68a59j37e46k 3306949509

    Bílý i třtinový cukr obsahují sacharozu, což není jednoduchý cukr. Sacharozu musí tělo na jednoduché cukry rozložit. To je zásadní rozdíl proti medu, který přímo obsahuje jednoduché cukry, tedy glukózu a fruktózu. Poměr těchto cukrů určuje, jak rychle med zkrystalizuje.Tyto jednoduché cukry na rozdíl od sacharózy rovnou přecházejí do krve.

    +1/0
    doporučit
    6.2.2018 11:42

    P97a49v64e47l 33S83o27b78o12t68k74a 5720504

    Bílý cukr je nejen jednou z hlavních příčin vzniku autismu a rakoviny, ale může i za světové války a hladomor.

    +1/−11
    doporučit
    6.2.2018 15:42

    H27o87n94z75a 89P52u11p73á74k 1607720443749

    Takže doporučení z článku - vzdejte se sladkého... Děkuji nechci...:-/

    0/−1
    doporučit
    7.2.2018 10:28

    A34l76e68š 83H19y56k95š 4209937176

    To jako vážně má cukr jako takový vliv na cukrovku? V podstatě je to jednoduchý sacharid a není třeba ji nijak moc komplikovaně rozkládat narozdíl třeba od škrobu co je samozřejmě v rýží kukuřici bramborách ..... A to jsou složitější sacharidy které si myslím dělají větší paseku než cukr

    0/−1
    doporučit
    7.2.2018 5:10

    P37e25t48r 15K43o96v24a49n78d47a 9895651804640

    Margrit Slimáková ;-D větší blbost už jste najít nemohli co ?

    0/−2
    doporučit
    8.2.2018 17:39





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.