Diskuze

Průvodce světem sacharidů: vše, co byste o nich měli vědět

Sacharidy jsou rozporuplnou položkou našeho jídelníčku. Zatímco podle některých jsou příčinou obezity, jiní tvrdí, že právě ony by měly tvořit základ naší stravy. Zjistěte, jaké existují druhy sacharidů a jak souvisí s glykemickým indexem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všimla jsem si v této sekci nově článků na podobná témata, které mají hlavu a patu. A pokaždé je napsala paní Sehnálková.R^

0 0
možnosti

Staci se pravidelne hejbat a muzu si jist a pit co chci..

1 1
možnosti

rafinované cukry nejsou o nic škodlivější než ty přírodní. Jen jsou prostě chemicky čisté. Je vidět, že redaktoři opět neví o čem mluví.

2 1
možnosti

V32l34a82d22a 22M32u59s69i54l

12. 1. 2018 10:55

...Tak se mi to s tim glykemickym indexem nezda..Treba cokolada ma nizky glykemicky indexc a proc..Protzozer po jejim poziti se dlouho neudrzi zvysena hladina cukru v krvi..=

n Drive arbitralne stanovena hodnota diabeticke diety je 200 az 300 ge uhlovodanu, coz konvenuje l a pul platku knedliku v poledne, resp.navrsena polevkova lzice a pul varenych brambor..

0 0
možnosti

Cokolada mlecna ma vysoke GI, cokolada horka nizke GI. U te prvni hladina cukru rychle klesa, ta druha je v pohode, ale obsahuje hodne cukru. Plati nizke GI delsi vydrz (nejsou to rychle cukry), vysoke GI kratka vydrz (napr. u tech diabetiku kostka cukru pri glykemii jim vyhodi nahoru zpet cukr). V diabetickych doporucenich se nehraje na obsah sacharidu v potravine, ale na 1 platek knedliku = tolik uhlovodanu, ne obsah sacharidu v nem. Je to postavene tak, aby pacient vedel, ze nesmi vice nez ten 1,5 platku knedliku. Jde o to, ze se pacient nezatezuje vazenim a pocitanim nutrientu v jidle, ale jen gramazi, ci vizualni kontrolou toho kolik sni.

0 1
možnosti

Jsem z toho naprosto zmatený.

3 0
možnosti

V94l52a38d94a 17M95u74s91i29l

12. 1. 2018 10:57

...ani se Vam nedivim. Proste monosacharidy maji 6 uhliku, sacharosa je bezny cukro kostkovy, krystal a praskovy..

Polysacharidys tak nejak neumimm explicitne presentovat, ale jsou v tmavem chlebu, tmavem pecivu atd./ Maji nizky glykemicky index/..

0 0
možnosti