- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Všimla jsem si v této sekci nově článků na podobná témata, které mají hlavu a patu. A pokaždé je napsala paní Sehnálková.
Staci se pravidelne hejbat a muzu si jist a pit co chci..
rafinované cukry nejsou o nic škodlivější než ty přírodní. Jen jsou prostě chemicky čisté. Je vidět, že redaktoři opět neví o čem mluví.
Samolibá zcestnost
...Tak se mi to s tim glykemickym indexem nezda..Treba cokolada ma nizky glykemicky indexc a proc..Protzozer po jejim poziti se dlouho neudrzi zvysena hladina cukru v krvi..=
n Drive arbitralne stanovena hodnota diabeticke diety je 200 az 300 ge uhlovodanu, coz konvenuje l a pul platku knedliku v poledne, resp.navrsena polevkova lzice a pul varenych brambor..
Cokolada mlecna ma vysoke GI, cokolada horka nizke GI. U te prvni hladina cukru rychle klesa, ta druha je v pohode, ale obsahuje hodne cukru. Plati nizke GI delsi vydrz (nejsou to rychle cukry), vysoke GI kratka vydrz (napr. u tech diabetiku kostka cukru pri glykemii jim vyhodi nahoru zpet cukr). V diabetickych doporucenich se nehraje na obsah sacharidu v potravine, ale na 1 platek knedliku = tolik uhlovodanu, ne obsah sacharidu v nem. Je to postavene tak, aby pacient vedel, ze nesmi vice nez ten 1,5 platku knedliku. Jde o to, ze se pacient nezatezuje vazenim a pocitanim nutrientu v jidle, ale jen gramazi, ci vizualni kontrolou toho kolik sni.
...ani se Vam nedivim. Proste monosacharidy maji 6 uhliku, sacharosa je bezny cukro kostkovy, krystal a praskovy..
Polysacharidys tak nejak neumimm explicitne presentovat, ale jsou v tmavem chlebu, tmavem pecivu atd./ Maji nizky glykemicky index/..