• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Jak na výživu: podpořte výkonnost správným jídlem po sportu

    Někdo běhá, jen aby se mohl najíst. Jak naopak jíst, abyste mohli dobře běhat? Sedněte si ke stolu s rozumem a kalkulačkou a zabráníte zraněním, nadváze, únavě i stagnující výkonnosti.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    N52i45k37o63l39a 29H83a40u94e57r73o11v21á 6293369960588

    Z www.moveat.cz Za 2dcl skleničku suchého bílého vína nebo "panáka" Baileys by se dala zaměnit ranní porce zapékaných čokoládových müsli (tj. 30g). Půlnoční přípitek ve formě 2dcl šampaňského si lze představit jako 1 celou pistáciovou Deli (35 g). Za půl litr světlého 10°C piva by mohl proběhnout pomyslný směnný kalorický obchod za 1 čokoládovou tyčinku Lion (42g) nebo kelímek smetanové dobroty - Pribináčku. Pokud máte rádi barevné alkoholické destiláty typu ochucené ovocné vodky - pak vězte, že za 1 panáka by jste si mlsli celou koblihu s marmeládou. Kaloricky na tom není o moc lépe oblíbené Mojito, místo kterého by kaloricky bez obav mohl "zaskočit" nanuk Magnum almond (86 g).:-)

    0/0
    29.12.2016 19:16

    R56a14d69e80k 34H91o17d98a43ň 9776577521833

    Pana "odborného konzultanta" neznám, a přiznám se že lidi označené podobným titulem mi evokují prodavače investičního životního pojištění, nově překvalifikované na nutriční poradce (neb OVB je ve srabu), a tudíž dnes přesně co přesně musíte jíst abyste přežili.

    Z těch rad skutečně nejsem moudrý. Tak předně, co je vůbec "hobby sportovec"? Když týdně naběháte 20 km, jste hobby sportovec? A co když 20 km týdně naplavete, a k tomu naběháte 80 km? A má pro vás smysl poslouchat stejná doporučení jako pro toho prvního? Jak přesně se projeví "růst svalů" po zátěži jestliže "běžný výběh" pro vás znamená vzdálenost ~20 km, tzn. vzdálenost kde už prostě běžci svalnatí nebývají pokud se o to cíleně nesnaží - protože tělo se adaptuje, a být o kilo lehčí je lepší než mít kilo svalů navíc.

    Chápu že Rungo je míněno obecně "pro běžce" (tedy nejen pro ty co běhají delší tratě), ale lidí co by běhali 100m/200m tu asi mnoho nebude.

    +1/−1
    12.12.2016 18:56

    J46a57n 93H95r97b71á33č 8634460892

    S rozumem jíst vše pokud je to možné a nemám s tím problém je podle mne základ.

    Bezlepková dieta u sportovců a lidí kterým nevadí je spíš móda, protože to říkali ti poradci no8-o:-).

    Na druhou stranu pokud panu Tillmannovi pomohla je to ok, ale nazvat jiný názor hned blábolem roku...hmm...co dodat, snad jen trochu víc otevřenosti vůči jiným názorům. Ten Váš nemusí být vždy pravdou.;-)

    0/−1
    12.12.2016 18:27

    A49d79a11m 86Č38a29b85l44a 1899852350443

    Sorry, ale vynechani lepku ze zpusobuje intoleranci na lepek, hm... a co? Navic to neni nazor, ale faktograficke tvrzeni a ja bych chtel po panu Kolarovi odkaz na vedeckou literaturu, ktera neco takoveho prokazuje, protoze jinak je to jenom blabol.

    +1/0
    13.12.2016 9:26

    W14o15l72f18g57a51n23g 68T76i92l14l91m46a91n84n 9863267633

    Takže takový odpad jako lepek bychom měli jíst proto, abychom na něj nedostali intoleranci? Tohle aspiruje na blábol roku. :-P

    Vynecháním "potravin" s lepkem jsem shodil cca. 20 kg a mohl se vrátit po mnoha letech k pravidelným běžeckým tréninkům. R^

    0/−1
    12.12.2016 9:26

    P14a71v98l72a 39H78r36a23d83i53l91o77v11a 3797441521174

    Ale ze jste zhubl nebude tim lepkem, ale tim, ze jste do sebe prestal tlaskat bez rozmyslu vysoce kaloricke pecivo.

    +10/0
    12.12.2016 11:12

    W91o27l68f53g77a19n24g 82T53i10l49l35m28a29n70n 9393827783

    A ten lepek se vyskytuje i samostatně nebo jen v tom vysoce kalorickém pečivu? Asi platí to první, viďte? ;-)

    A k čemu je lepek dobrý? Čím je tak prospěšný? Zatím mi na to nikdo nedokázal odpovědět.

    0/0
    12.12.2016 12:05

    P74a35v46l93a 73H97r31a90d74i23l69o48v38a 3987671281714

    Tak mne je treba prospeny tim, ze mi dobry chleb zkratka chutna. Asi jako tisic jinych veci.:-)

    0/−1
    12.12.2016 12:47

    W84o78l73f31g28a98n33g 13T60i16l52l53m69a22n13n 9743427493

    Tímto nezdolným argumentem jste ovšem zasadila smrtelnou ránu všem odpůrcům lepku. ;-D

    0/0
    12.12.2016 13:46

    P78a19v70l36a 92H39r18a69d84i82l84o80v76a 3497481551494

    Vzdyt Vam ho nikdo nenuti. V clanku je jen receno, ze se mu zdravy clovek nemusi vyhybat.

    +2/0
    12.12.2016 14:04

    A21d83a55m 70Č74a39b51l30a 1379182860103

    V clanku je doslova uvedeno, ze vynechami lepku A. se vynechaji sacharidy B: clovek si vypestuje intoleranci na lepek.

    Takze clanek opravdu nanucuje lepek. Ad A Sacharidy nejsou esencialni a existuje spousta jejich jinych zdroju (jenom namatkou jidla jako ryze, brambory, bataty, pseudoobilniny, ovoce, zelenina). Ad B Zajimaly by me zdroje autora, protoze jsem tohle jeste nikdy neslysel.

    Jinak to samozrejme patri do kategorie vyzivarske dojmologie.

    +1/0
    13.12.2016 9:23

    T80o29m69á29š 37M41r35á42z 4760190871476

    Zlepšuje pečení, alw jestli nebyl problém v těch prázdných sacharidech, které jste do sebe cpal. Teď je nahradite zeleninou a proteiny.

    0/0
    12.12.2016 19:23
    Foto

    L42e27n56k63a 22H59a12l41á85m66k42o10v12á 4960582806618

    Lepek je samozrejme na nic (jen pomaha pri peceni:)) a kdyz nekdo prejde na bezlepkovou dietu, dost casto i pribere. Tedy pokud normalni mouku nahrazuje treba ryzovou...napr. Pokud se to nahradi treba zeleninou..to je pak jine...Ja mam stesti, ze obecne moc na chleba nejsem.

    +1/0
    12.12.2016 13:23

    T48o92m58á87š 98M65r55á53z 4550440721386

    Já jen k tomu lepku, jedna z posledních studií z Austrálie dostupnost na gastrojournal.org poukazuje na to, že neceliakálni intolerance lepku neexistuje. S největší pravděpodobností jde o reakci na FODMAP, což jsou fermentovane krátké sacharidy. Takže letíte na módní vlně.

    0/0
    13.12.2016 16:51





    mobilní verze
    © 1999–2018 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.