• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Jak na výživu: podpořte výkonnost správným jídlem po sportu

    Někdo běhá, jen aby se mohl najíst. Jak naopak jíst, abyste mohli dobře běhat? Sedněte si ke stolu s rozumem a kalkulačkou a zabráníte zraněním, nadváze, únavě i stagnující výkonnosti.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    N96i64k71o72l30a 80H70a49u43e29r73o32v47á 6883599730888

    Z www.moveat.cz Za 2dcl skleničku suchého bílého vína nebo "panáka" Baileys by se dala zaměnit ranní porce zapékaných čokoládových müsli (tj. 30g). Půlnoční přípitek ve formě 2dcl šampaňského si lze představit jako 1 celou pistáciovou Deli (35 g). Za půl litr světlého 10°C piva by mohl proběhnout pomyslný směnný kalorický obchod za 1 čokoládovou tyčinku Lion (42g) nebo kelímek smetanové dobroty - Pribináčku. Pokud máte rádi barevné alkoholické destiláty typu ochucené ovocné vodky - pak vězte, že za 1 panáka by jste si mlsli celou koblihu s marmeládou. Kaloricky na tom není o moc lépe oblíbené Mojito, místo kterého by kaloricky bez obav mohl "zaskočit" nanuk Magnum almond (86 g).:-)

    0/0
    29.12.2016 19:16

    R24a77d65e43k 57H83o57d16a13ň 9676777351833

    Pana "odborného konzultanta" neznám, a přiznám se že lidi označené podobným titulem mi evokují prodavače investičního životního pojištění, nově překvalifikované na nutriční poradce (neb OVB je ve srabu), a tudíž dnes přesně co přesně musíte jíst abyste přežili.

    Z těch rad skutečně nejsem moudrý. Tak předně, co je vůbec "hobby sportovec"? Když týdně naběháte 20 km, jste hobby sportovec? A co když 20 km týdně naplavete, a k tomu naběháte 80 km? A má pro vás smysl poslouchat stejná doporučení jako pro toho prvního? Jak přesně se projeví "růst svalů" po zátěži jestliže "běžný výběh" pro vás znamená vzdálenost ~20 km, tzn. vzdálenost kde už prostě běžci svalnatí nebývají pokud se o to cíleně nesnaží - protože tělo se adaptuje, a být o kilo lehčí je lepší než mít kilo svalů navíc.

    Chápu že Rungo je míněno obecně "pro běžce" (tedy nejen pro ty co běhají delší tratě), ale lidí co by běhali 100m/200m tu asi mnoho nebude.

    +1/−1
    12.12.2016 18:56

    J77a93n 34H82r35b31á78č 8414190122

    S rozumem jíst vše pokud je to možné a nemám s tím problém je podle mne základ.

    Bezlepková dieta u sportovců a lidí kterým nevadí je spíš móda, protože to říkali ti poradci no8-o:-).

    Na druhou stranu pokud panu Tillmannovi pomohla je to ok, ale nazvat jiný názor hned blábolem roku...hmm...co dodat, snad jen trochu víc otevřenosti vůči jiným názorům. Ten Váš nemusí být vždy pravdou.;-)

    0/−1
    12.12.2016 18:27

    A35d91a44m 77Č49a42b18l23a 1269332340633

    Sorry, ale vynechani lepku ze zpusobuje intoleranci na lepek, hm... a co? Navic to neni nazor, ale faktograficke tvrzeni a ja bych chtel po panu Kolarovi odkaz na vedeckou literaturu, ktera neco takoveho prokazuje, protoze jinak je to jenom blabol.

    +1/0
    13.12.2016 9:26

    W17o87l24f23g76a12n70g 18T44i94l37l22m15a34n51n 9193817683

    Takže takový odpad jako lepek bychom měli jíst proto, abychom na něj nedostali intoleranci? Tohle aspiruje na blábol roku. :-P

    Vynecháním "potravin" s lepkem jsem shodil cca. 20 kg a mohl se vrátit po mnoha letech k pravidelným běžeckým tréninkům. R^

    0/−1
    12.12.2016 9:26

    P22a47v82l96a 79H21r33a10d85i51l69o80v17a 3587101671714

    Ale ze jste zhubl nebude tim lepkem, ale tim, ze jste do sebe prestal tlaskat bez rozmyslu vysoce kaloricke pecivo.

    +10/0
    12.12.2016 11:12

    W53o93l88f53g17a39n51g 90T95i16l64l43m18a65n13n 9443647703

    A ten lepek se vyskytuje i samostatně nebo jen v tom vysoce kalorickém pečivu? Asi platí to první, viďte? ;-)

    A k čemu je lepek dobrý? Čím je tak prospěšný? Zatím mi na to nikdo nedokázal odpovědět.

    0/0
    12.12.2016 12:05

    P50a68v14l26a 42H65r78a70d31i92l35o56v14a 3567331831464

    Tak mne je treba prospeny tim, ze mi dobry chleb zkratka chutna. Asi jako tisic jinych veci.:-)

    0/−1
    12.12.2016 12:47

    W38o73l73f67g40a53n54g 88T24i27l45l51m43a13n76n 9723937393

    Tímto nezdolným argumentem jste ovšem zasadila smrtelnou ránu všem odpůrcům lepku. ;-D

    0/0
    12.12.2016 13:46

    P26a12v49l77a 55H86r37a67d30i97l69o58v59a 3867831811654

    Vzdyt Vam ho nikdo nenuti. V clanku je jen receno, ze se mu zdravy clovek nemusi vyhybat.

    +2/0
    12.12.2016 14:04

    A16d89a96m 82Č38a59b70l53a 1509612350793

    V clanku je doslova uvedeno, ze vynechami lepku A. se vynechaji sacharidy B: clovek si vypestuje intoleranci na lepek.

    Takze clanek opravdu nanucuje lepek. Ad A Sacharidy nejsou esencialni a existuje spousta jejich jinych zdroju (jenom namatkou jidla jako ryze, brambory, bataty, pseudoobilniny, ovoce, zelenina). Ad B Zajimaly by me zdroje autora, protoze jsem tohle jeste nikdy neslysel.

    Jinak to samozrejme patri do kategorie vyzivarske dojmologie.

    +1/0
    13.12.2016 9:23

    T58o32m79á41š 62M93r67á44z 4870950271806

    Zlepšuje pečení, alw jestli nebyl problém v těch prázdných sacharidech, které jste do sebe cpal. Teď je nahradite zeleninou a proteiny.

    0/0
    12.12.2016 19:23
    Foto

    L12e84n34k90a 54H67a84l63á59m31k20o66v13á 4410432736888

    Lepek je samozrejme na nic (jen pomaha pri peceni:)) a kdyz nekdo prejde na bezlepkovou dietu, dost casto i pribere. Tedy pokud normalni mouku nahrazuje treba ryzovou...napr. Pokud se to nahradi treba zeleninou..to je pak jine...Ja mam stesti, ze obecne moc na chleba nejsem.

    +1/0
    12.12.2016 13:23

    T16o12m45á75š 42M49r48á47z 4780280341896

    Já jen k tomu lepku, jedna z posledních studií z Austrálie dostupnost na gastrojournal.org poukazuje na to, že neceliakálni intolerance lepku neexistuje. S největší pravděpodobností jde o reakci na FODMAP, což jsou fermentovane krátké sacharidy. Takže letíte na módní vlně.

    0/0
    13.12.2016 16:51





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.