Diskuze

Avokádo: bojovník proti cholesterolu, špatné náladě i únavě

Tuk obsažený v avokádu pomáhá udržovat zdravé srdce, dodává energii pro pohyb a dokonce pomáhá při hubnutí. Vitamíny zase posilují nervový systém, imunitu zlepšuje zažívání. To jsou jen některé z důvodů, proč toto ovoce zařadit do jídelníčku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Avokádo mi chutná v různé upravě , ve studené kuchyni ho používám místo másla,třeba i na chlebíčky,je výborný s uvařenou červenou řepou,kterou dochutíme..

Dám si ho 3x týdně a k sehnání je v každém větším obchodě,Albert,Lídl,PenyMarket,Kaufland atd.:-) no a samozřejmě v Supermarketech...

0 0
možnosti
Foto

Tvrdí se, že avokádo se nesnáší s diabetem II. typu. U nás jistě nějaké nebezpečí nadměrné konzumace nehrozí.

Tvrdé avokádo, pokud není už natlučené (projeví se černými skvrnami) při pokojové teplotě dozraje za několik dnů, nejvýše dva týdny, jako i zelené banány.

Zdaleka nejlepší kvalita, jasně zelená a hladká, lesklá slupka, je z Izraele.

Hlavně nezmeškejte tu pravou chvíli ke konzumaci- na tlak slupka lehce povoluje, dá se z avokáda prakticky bez násilí sloupnout. Takže i jádro, také poživatelné jako ořech, se lehce vyloupne a avokádo nakrájíte na kolečka.

Avokádo je sezónní ovoce, v létě je za polovičku ceny, kterou má v tuto chvíli.

Já používám nakrájená, lehce osolená a opepřená kolečka avokáda s olivovým olejem (ale ne s kterýmkoliv, nejlepší poměr kvality k ceně má řecký olej , třeba z Kréty) s jemně nakrájenou cibulkou jako salát, ideální příloha ke grilovanémi špízu nebo placičkám třeba z panenky. Pro milovníky orientu doporučuji také jalapeňas, to jsou turecké nebo jihoamerické pálivé zelené papričky nakrájené na kolečka a naložené v octovém nálevu- jsou zrovna tak v půli mezi ďábelskými feferónky a obyčejnými nepálivými papričkami- rohy.

1 0
možnosti

O avokadu se vi. Otazka je, kde jej koupit, protoze byva tvrde.Rv

0 0
možnosti

Makro a snad I Albert maji avokado ready to eat - extra balene, ve vanicce, ihned k jidlu. Mnam

0 0
možnosti
Foto

M75i66r50a 48L55o67v78e

25. 4. 2016 18:26

Avokado miluju, kupuju si kazdy tyden 2ks (floridske zelene, to vetsi). Delam si z toho quacamole, zadny okopirovany recept, delam si to podle sebe a az to mam na taliri, posypu to jeste rozdrobenou kvalitni reckou fetou syrem, yummy! To nema chybu. Obcas se stane (musim se velice premlouvat abych stale neotvirala lednicku), ze tu davku z jednoho avokada snim behem jednoho dne, ale vaha se me nemeni nastesti.

0 0
možnosti
Foto

Jinak ten recept na quacamole je dost divny. Bez limetky a na drobno nakrajeneho koriandru to snad nikdo v Mexiku ani nedela...:) Hodne taky pomuze vzit normalni rajcata a pred tim je oloupat....

6 0
možnosti

Přesně tak !!!! Limetka, cilantro a někdy i římský kmín.

4 0
možnosti

Máte někdo zkušenosti s vařením avokáda a případně i nějaký recept? A nevíte, jestli vařením neztrácí všechny ty dobré tuky, minerály atd.?

0 0
možnosti
Foto

Varit jsem jeste nezkousela, ale pecu docela jej dost casto. Myslite opravdu vareni?

0 0
možnosti