Diskuze

Rakovina na talíři: neházejme všechnu vinu na uzeniny

Uzeniny způsobují rakovinu, sdělila nám Světová zdravotnická organizace. To víme už dávno i bez ní. Média však navíc zprávu překroutila do podoby „nejezte salámy a tu ošklivou nemoc nedostanete“. Přečtěte si, co doopravdy ohrožuje naše zdraví i jaké maso přežvýkat před tréninkem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Nemůžu tak úplně souhlasit se stále zdůrazňovanou nepravdou, že zelenina a ovoce je většinou v obchodech schovaná někde v koutě, nejlépe tam není ani rozsvíceno. S takovými obchody jsem se nesetkal.

Taky bych se prosím rád zeptal, jestli by mi mohl někdo naznačit týdenní jídelníček, ve kterém by bylo maso maximálně 1x týdně, měl alespoň 100g bílkovin a málo sacharidů, a taky abych se u něj neunudil k smrti (brokolice, tofu, tofu, tempeh, brokolice, ořechy, tofu,...).

2 0
možnosti
JH

J44i97ř82í 65H48o77r59á51k

4. 11. 2015 14:37

Naštěstí tohle vím už vcelku dávno, jen v ČR jsou tak velké lobby, že se to drží pod pokličkou. To samé u pejsků! Veterinář doporučí granule kde je třeba 60% masa a proč? Proč mu nedat celé maso syrové tak jak je zvyklý z přírody? Peníze, peníze a zase peníze.

2 1
možnosti
PS

Kvalitní uzeniny, stejně jako kvalitní cigarety nebo kvalitní alkohol nikdy rakovinu způsobit nemohou.

To vám řekne každý výrobce nebo prodejce.

1 4
možnosti
MM

clovek uvazlivy dobre vi, ze co rekne vyrobce neni smerodatne, protoze vyrobce chce prodat sve produkty a rekne cokoliv, jen aby prodal.

 Vyrobci cigaret take tvrdi, ze cigarety jsou naprosto neskodne!!!!

0 0
možnosti
JH

Já jím, myslím, velmi zdravě. S množstvím zeleniny a ovoce, naopak s minimem salámů. Ale žvýkat sušené maso nebo jíst zrní jako slepice nehodlám. Říkám si, že takový Zátopek se také stravoval "normálně" a nepotřeboval k tomu ani energetické gely, iontové nápoje ani zázračné a nezbytné potravinové doplňky. A jeho výkony jsou dneska nedostižné i pro drtivou většinu českých špičkových běžců.

0 0
možnosti
MM

"Zátopek se také stravoval "normálně" a nepotřeboval k tomu ani energetické gely, iontové nápoje ani zázračné a nezbytné potravinové doplňky. A jeho výkony jsou dneska nedostižné i pro drtivou většinu českých špičkových běžců."

 -

promin, ale to je trochu omyl.

Vsechny Zatopkovy cs. rekordy na 5 000m, 10 000, 20 000m, hodinovku, 30 000m a marathon byly prekonany, nektere o dost. Drzi jediny rekord, na 25000m, nejspis proto, ze 25km se moc casto v Cesku nebeha.

Ve svete jsou casy na tyto vzdalenosti take o hodny kus rychlejsi nez byly za casu Zatopka. Viz

https://en.wikipedia.org/wiki/Emil_Z%C3%A1topek

http://online.atletika.cz/rekordy.aspx

http://www.iaaf.org/records/by-category/world-records

1 0
možnosti
VZ

Údeniny sú jednoducho nezdravé a to všetky. Správne podotýkajú, že by sa mali jesť ako pochutiny - príležitostne,  nie v bežnej strave. Bioeko údenina je možno (ale len možno) zdravotne lepšia ako údenina s kvantom éčok z hypermarketu, aj napriek tomu ide ale stále o nezdravú potravinu.

5 0
možnosti
MK

Lenže problém spočíva i v štatistickom kontexte.

1)Lepšia diagnostika = "viac " chorôb (diagnostikovaných)

2)Dlhšia doba života= vyššia šanca  na prejavenie rakoviny.

10 0
možnosti
KD

3) Větší povědomí o nemoci = více preventivních vyšetření.

2 0
možnosti