Diskuze

Alternativy kávy: pochutnejte si a udělejte dobře tělu

Pokud milujete vůni kávy a rádi si vychutnáte doušek, nejste asi příliš nakloněni jejím „náhražkám“. Což je škoda, protože jsou taky chutné a zdravé – jen je lepší brát je jako plnohodnotné nápoje, nikoli jako trapného zástupce naší milované kávičky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D12a42v89i93d 92C32e48c70h

4. 11. 2014 16:23

A co takto guaranu ?

To je jedina alternativa ku kave, co ma napada...

Caj sa neprazi / prazene listy ??? / , rozne cikorky, prazeny jacmen zase neobsahuju kofein, kakao vyluhovane vo vode by bola asi brutalita...

0 0
možnosti

P61e40t13r 52N34o66v77á74k

3. 11. 2014 15:44

mám rád různé teplé nápoje

čaj, meltu, meltu s cikorkou, kávu, kakao, čaj s mlékem ...   záleží na momentální náladě, chuti, k čemu ...  mám rád rozmanitost různých chutí 

nejvíce si dám černý čaj

když sladím

tak nejčastěji melasou (perfektra.cz) nebo tmavým třtinovým cukrem  ale jeho nabídka se mi zdá v čr dost slabá ...

0 0
možnosti

Hlavně by se baristé měli naučit kávu správně podávat. Napresovat bazén špinavé vody a říkat tomu "presso", to je k vidění snad jen v ČR. A když požaduji klasické espresso, doslechnu se jakéhosi výrazu "piccolo".

2 0
možnosti

Pavla Šimicová

23. 10. 2014 10:18

Po otestování několika tzv. náhražek kávy kupuji Caro. :-)

Neberu ho ovšem jako náhražku, protože kávu mi nemůže nic nahradit, ale jako další báječný teplý nápoj, který mi prostě chutná. R^

0 0
možnosti

Kava, hlavne prava, je vyborne zakyseleni organizmu, hlavne kdyz si ji jeste osladite rafinovanym cukrem, prazene nahrazky v podstate to same. Zdrave to pro telo, neni ani nahodou. S tim, ze v zelene kave jsou antioxidaty, bych spis veril tomu, ze neco atraktivniho do reklamy napsat musi, aby to lide za ty penize kupovali.

0 0
možnosti

Máte čím svůj názor podpořit?

0 0
možnosti

Náhražky byly odjakživa pro prostý lid lepší než pravá káva, máslo nebo maso, protože se pak spokojí s menším platem.

1 1
možnosti
Foto

Právě proto je fajn nebrat výše zmíněné jako náhražky kávy, ale pokud mi chutnají, tak je zařadit do jídelníčku pro jejich pozitivní zdravotní účinky ;-) A když chci kávu - tak si kvalitní opět s chutí dám...

1 0
možnosti

Jarmila Vizingrová

20. 10. 2014 20:20

Já piju špaldové s cikorkou nebo meltu a když potřebuji vzpružit tak přisladím medem

1 0
možnosti
Foto

Meltu jsem si asi před půl rokem znovu zamiloval...Kávu si občas také dám, ale pokud meltu neberete jako náhražku, tak má tkaé svoje kouzlo.

4 0
možnosti

A jak si ji připravujete? Sáčková mne moc neoslovila, tak hledám tip jak ji nějak slušně připravit bez tuny plujících kousků.

0 0
možnosti

Tyhle clanky budou mit smysl, az bude mozno si v Cechach dat standartne male presso, a ne ten temer kybl zakalene vody kteremu se tam rika kava...trebaze je opravdu z kavy delana.

4 5
možnosti
Foto

P97e50t59r 95B63r47é56m

20. 10. 2014 13:05

Musím říct, že v poslední době bývám příjemně překvapen tím, jaké espresso mi ve většině podniků připraví. Pravdou je, že člověk musí neustále zdůrazňovat, že chce opravdové, skutečné "malé" espresso. :-) Nicméně musím říct, že už se to i nás výrazně vylepšilo. Jasně...nemůžete čekat, že ve čtyřce na Žižkově dostanete vzorovou ukázku baristova umění. ;-) A nahradit kávu...to nejde! :-)

4 0
možnosti

S těmi antioxidanty v zelené kávě...jako člověk, co se pohybuje ve světě pražíren a kaváren, bych doporučila kávu 1-14 dnů po upražení, ta má antioxidantů nejvíc, mám za to, že i víc, než borůvky. Zelená...já vám nevím. Nemusíte brát ty tmavě pražené, není to známka kvality, světleji pražené kávy bývají lehčí a pokud je proženete filtrem a nebudete máčet 10 minut v šálku, tělo (hlavně zažívání) vám poděkuje :)

5 0
možnosti

Holt clovek se necim utesit musi, kdyz nema tu odvahu se zdrave stravovat. :-)

0 0
možnosti