• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Pivo: pomocník i zabiják vašeho tréninku

    Obsahuje vitamíny skupiny B, které podporují imunitní systém i nervovou činnost, antioxidanty a fytoestrogeny. Jako isotonický nápoj se pivo hodí k doplnění minerálních iontů a energie po výkonu či při středně vytrvalostních sportů.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    Pavel Pilař

    Jasně, pivo se ve výrobě vzduchem nesytí. Naopak vzduch, respektive kyslík, je z největších nepřátel jak výrobců, tak spotřebitelů - oxidace v půllitru když spadne pěna. Stojí nemalé částky pivo po prokvašení, kdy je kyslík spotřebován kvasnicemi, dostat přes filtr do přepravních obalů tak, aby kyslíku na všech zařízeních a spojích přibylo co nejméně. Autorka doufám myslí typ točení piva v restauracích.

    0/0
    23.7.2014 20:47

    I14v56a15n 30Č68u32k13a 3142234871752

    a veronika opět vítězí :-)

    0/0
    7.7.2014 14:39

    L16u62k32á70š 58H94l10o29u50c96a31l 6712180461764

    super napsáno, vysvětleno. díky

    +2/0
    5.6.2014 9:32
    Foto

    B72o27h36u31m82i93l 91P11r70o22c70h55á70z60k85a 9892739454950

    Může mi někdo, prosim, vysvětlit tu pasáž o tzv. sycení piva vzduchem nebo CO2? Nemyslí tím autorka výčepní technologii? Nebo skutečně existuje pivo, které se po uvaření dosytí bublinkami vzduchu? Nechci trollit ani chytat autorku za slovo, pouze mě zajímá, jak to vlastně je.

    +1/0
    3.6.2014 23:27

    J57a75n 78S60t20o81d36o43l45a 7661160353430

    Nevím jak teď, ale když byl na koleji sud, tak musel nějaký cyklista donést pumpičku, aby pípa fungovala. Některé sofistikovanější pípy používají CO2 bomby, které ženou pivo do půllitru. Ty vzduchové, a obzvlášť ručně pumpované (pumpičkou na kolo) považuji za lepší. Možná proto, že je u toho větší sranda než když ti někdo natočí z průmyslového zařízení. Tankové pivo funguje tak, že pivocuc přijede k hospodě, vypustí pivo do tanku, který má uvnitř plastový pytel. Do tanku se žene vzduch, který ten plast mačká, a v hospodě čepují. U tanku nepřijde pivo do kontaktu se vzduchem ani CO2. Jestli je to dobře nebo špatně, nevím, ale jsou 4 základní metody zpřístupnění piva: pípa honěná vzduchem, honěná CO2, tank a votvírák na lahváč. Co ale dělají europivovary s tankovým, sudovým i lahvovým pivem při výrobě, to se dozvíme jen těžko. Rozhodně ale není důvod věřit báchorkám europivovarů o době zrání, nepřidávání CO2 a kdejakých přísad atd.

    +1/0
    4.6.2014 13:49

    T21o32m54á39š 86V86e66s91e21l70ý 5305108460339

    krome tlaceni vzduchem (dobra chut, ale pivo rychle vetra) a CO2 (pivo chutna jako ze sifonovy lahve, ale vydrzi mesic beze zmeny) se da tlacit biogonem (smes dusiku a co2, pivo nemeni chut a nevetra)

    0/0
    21.7.2014 20:02

    J54a57n 89S21t40o96d71o49l29a 7961480743200

    Dík za doplnění.

    0/0
    21.7.2014 20:06

    L10a67d57i65s13l15a45v 21B58a37l40o59u85n 7581394641635

    Když jsem brigádničil v Gambrinusu za komoušů, piovovarští  vyháněli pivo ze sudu zásadně CO2. A musím přiznat, že mělo výrazně lepší chuť než v hospodě, kde se používal vzduch. Ještě dneska se mi sbíhají sliny, když si na tu doby vzpomenu.:-)

    0/0
    23.7.2014 9:01
    Foto

    R17a40d20e45k 12L87e86s76z94c93z46y49n82s34k42i 7485217555910

    Mám výhodu, že mně pivo nechutná. Ale mám vyzkoušeno, že jakýkoliv alkohol mě naprosto vyčerpá všechnu těžce nabitou energii a vezme mi chuť do života. Takže piju jen vodu.

    0/0
    3.6.2014 21:36
    Foto

    F53i22l63i95p 41M87a43r97v61a79n 7799200221195

    Já jsem na tom podobně, ale kombinace běhu a nealkoholického piva mi dělá dobře :)

    0/0
    5.6.2014 15:01

    B64o42r40i44s 98M63o64r69a77v36e20c 6505733195533

    Udělali jste mi radost, s tím článkem. Rád běhám i jinak sportuji a dnes jsem si uvědomil, proč mě to vlastně tak baví. Isotonický nápoj Plzeň nebo nefiltrované Brno po výkonu... to je ta pravá slast. Jestli já vlastně neběhám kvůli...

    +4/0
    3.6.2014 20:23

    M16a26r47t47i82n 71P19o93s75p24í14š24i53l 8875241256237

    :-)

    0/0
    4.6.2014 15:39
    Foto

    L35u36b73o68m10í17r 75D56u37f88e52k 8845683304461

    díky za článek, pro mě není nic krásnějšího si po jakémkoliv sportu dát pivko.

    Ovšem minulý víkend sem byl v sobotu na čochu, tam padlo 9 piv a v nedělu se pak běželo blbě ;-). Ovem v cíly Plzeň 12° neměla chybu.

    +3/0
    3.6.2014 17:49

    J68a88n 17N73o63v72á74k 6357920328463

    Já sportuju kvůli tomu pivku

    +4/0
    3.6.2014 17:25

    Pavel Losenský

    Pěkný článek, pozitiva pití piva převažují. Pokud bych přestal chlastat, tak by ze mě byl elitní běžec. Ale nepřestanu, protože není nic lepšího než vychlazené pivko po tréninku nebo závodě.

    +5/0
    3.6.2014 15:55

    J68i83ř59í 49J25a89n22o94t37a 2489815793

    Ale já žádnýho Míru neznám ;-D

    +3/0
    3.6.2014 12:08

    J46a26r39o70s36l43a30v 51T89a54c82h77o84v98s16k50y 2592620614470

    A proc vlastne sportujete.  Pro vykon ? To je jen nepodstatne cislo v tabulce. Pro dobry pocit ? Ten je daleko lepsi kdyz si k tomu date par piv.

    +8/0
    3.6.2014 12:00

    T75o76m70á17š 71K77o48h36o94u56t 3356192301167

    Někdo rád posunuje své hranice.. (tzn. pro výkon) :-)

    0/0
    3.6.2014 13:36

    J80a24r24o37s25l59a92v 83T53a76c57h91o49v80s47k17y 2612890284290

    Tak proti gustu zadna, ale me to nic nerika. Stejne nikdo nikdy nebude mit vykon jako auto

    +1/0
    3.6.2014 13:42

    M94i78c27h82a41l 10Z84o39u31b57e48k 9901833448921

    Ale po pivu nemůžete řídit, kdežto běhat se dá---to je jedna z výhod:-)

    +4/0
    3.6.2014 17:47

    O93l88d96ř39i46c61h 28B37í95l70ý 7228755704406

    ale třeba mám výkon takovej, že auto mimo opravdu nutný přesuny nepotřebuju

    0/0
    3.6.2014 19:48

    R72o62m20a93n 12N84o45v95á53č82e59k 6185532314285

    Super článek, díky za něj!

    +2/0
    3.6.2014 11:24

    M18i11c65h46a53l 41K66r11u31p89i58c26k98a 6557450385717

    Nedokazu si predstavit, ze si po sportu nedam nejake to pivecko. Obzvlaste kdyz je venku krasne jarne, letne nebo podzimne. Nejlepsi kokteljl jsou endorfiny spojene s alkoholem v primerenem mnozstvi:)

    +4/0
    3.6.2014 9:31
    Foto

    J63o60z27e75f 37J72e50r89i89g57a 3917537550

    súhlasím s Michalom, u mňa hlavne tie endorfíny po dobrom výkone na športovisku spolu s jedným pivom.......v prípade slabšieho výkonu endorfíny idú stranou a zostáva len to jedno pivo.R^

    +2/0
    3.6.2014 19:51

    T85o53m73á15š 76K61o20h19o34u85t 3416942191717

    V přiměřeném množství určitě neuškodí... Jenže definici "přiměřené množství" se s každým vypitým kouskem mění.. ;-D

    +11/0
    3.6.2014 9:26

    R22o36m28a96n 96N46o31v45á88č70e11k 6425732924955

    přiměřené množství se naopak nemění po žádném pivě ;-D

    +4/0
    3.6.2014 11:25

    M63a50r19t18i77n 43N72e72r34m50u67t 9757617548359

    jistě, ukazatel je stále na stavu: dám si ještě jedno

    +6/0
    4.6.2014 17:35

    I40v43a42n 62Č77u77k63a 3392944551182

    R^;-D

    0/0
    7.7.2014 14:35





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.