• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Pivo: pomocník i zabiják vašeho tréninku

    Obsahuje vitamíny skupiny B, které podporují imunitní systém i nervovou činnost, antioxidanty a fytoestrogeny. Jako isotonický nápoj se pivo hodí k doplnění minerálních iontů a energie po výkonu či při středně vytrvalostních sportů.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    Pavel Pilař

    Jasně, pivo se ve výrobě vzduchem nesytí. Naopak vzduch, respektive kyslík, je z největších nepřátel jak výrobců, tak spotřebitelů - oxidace v půllitru když spadne pěna. Stojí nemalé částky pivo po prokvašení, kdy je kyslík spotřebován kvasnicemi, dostat přes filtr do přepravních obalů tak, aby kyslíku na všech zařízeních a spojích přibylo co nejméně. Autorka doufám myslí typ točení piva v restauracích.

    0/0
    23.7.2014 20:47

    I28v78a91n 96Č20u89k86a 3122104981712

    a veronika opět vítězí :-)

    0/0
    7.7.2014 14:39

    L77u49k72á91š 17H43l52o71u84c48a39l 6352910971814

    super napsáno, vysvětleno. díky

    +2/0
    5.6.2014 9:32
    Foto

    B19o14h71u17m10i44l 18P47r19o94c69h66á56z39k78a 9782709174570

    Může mi někdo, prosim, vysvětlit tu pasáž o tzv. sycení piva vzduchem nebo CO2? Nemyslí tím autorka výčepní technologii? Nebo skutečně existuje pivo, které se po uvaření dosytí bublinkami vzduchu? Nechci trollit ani chytat autorku za slovo, pouze mě zajímá, jak to vlastně je.

    +1/0
    3.6.2014 23:27

    J46a75n 19S64t12o79d32o25l12a 7731880533100

    Nevím jak teď, ale když byl na koleji sud, tak musel nějaký cyklista donést pumpičku, aby pípa fungovala. Některé sofistikovanější pípy používají CO2 bomby, které ženou pivo do půllitru. Ty vzduchové, a obzvlášť ručně pumpované (pumpičkou na kolo) považuji za lepší. Možná proto, že je u toho větší sranda než když ti někdo natočí z průmyslového zařízení. Tankové pivo funguje tak, že pivocuc přijede k hospodě, vypustí pivo do tanku, který má uvnitř plastový pytel. Do tanku se žene vzduch, který ten plast mačká, a v hospodě čepují. U tanku nepřijde pivo do kontaktu se vzduchem ani CO2. Jestli je to dobře nebo špatně, nevím, ale jsou 4 základní metody zpřístupnění piva: pípa honěná vzduchem, honěná CO2, tank a votvírák na lahváč. Co ale dělají europivovary s tankovým, sudovým i lahvovým pivem při výrobě, to se dozvíme jen těžko. Rozhodně ale není důvod věřit báchorkám europivovarů o době zrání, nepřidávání CO2 a kdejakých přísad atd.

    +1/0
    4.6.2014 13:49

    T97o37m80á82š 39V91e97s36e69l12ý 5635958470759

    krome tlaceni vzduchem (dobra chut, ale pivo rychle vetra) a CO2 (pivo chutna jako ze sifonovy lahve, ale vydrzi mesic beze zmeny) se da tlacit biogonem (smes dusiku a co2, pivo nemeni chut a nevetra)

    0/0
    21.7.2014 20:02

    J95a42n 15S69t68o27d43o61l16a 7981480693370

    Dík za doplnění.

    0/0
    21.7.2014 20:06

    L77a29d16i72s30l50a69v 67B28a58l95o48u77n 7191314751725

    Když jsem brigádničil v Gambrinusu za komoušů, piovovarští  vyháněli pivo ze sudu zásadně CO2. A musím přiznat, že mělo výrazně lepší chuť než v hospodě, kde se používal vzduch. Ještě dneska se mi sbíhají sliny, když si na tu doby vzpomenu.:-)

    0/0
    23.7.2014 9:01
    Foto

    R55a68d63e13k 35L82e95s13z30c36z65y46n30s80k43i 7685647305160

    Mám výhodu, že mně pivo nechutná. Ale mám vyzkoušeno, že jakýkoliv alkohol mě naprosto vyčerpá všechnu těžce nabitou energii a vezme mi chuť do života. Takže piju jen vodu.

    0/0
    3.6.2014 21:36
    Foto

    F63i38l42i54p 76M17a77r83v18a31n 7899170221845

    Já jsem na tom podobně, ale kombinace běhu a nealkoholického piva mi dělá dobře :)

    0/0
    5.6.2014 15:01

    B42o53r79i15s 33M51o46r19a68v98e24c 6135313965763

    Udělali jste mi radost, s tím článkem. Rád běhám i jinak sportuji a dnes jsem si uvědomil, proč mě to vlastně tak baví. Isotonický nápoj Plzeň nebo nefiltrované Brno po výkonu... to je ta pravá slast. Jestli já vlastně neběhám kvůli...

    +4/0
    3.6.2014 20:23

    M61a78r22t87i24n 22P44o22s24p86í94š57i98l 8865811396287

    :-)

    0/0
    4.6.2014 15:39

    L63u63b40o78m69í54r 68D43u40f72e85k 7793160560518

    díky za článek, pro mě není nic krásnějšího si po jakémkoliv sportu dát pivko.

    Ovšem minulý víkend sem byl v sobotu na čochu, tam padlo 9 piv a v nedělu se pak běželo blbě ;-). Ovem v cíly Plzeň 12° neměla chybu.

    +3/0
    3.6.2014 17:49

    J76a29n 97N72o97v40á65k 6287380928463

    Já sportuju kvůli tomu pivku

    +4/0
    3.6.2014 17:25

    Pavel Losenský

    Pěkný článek, pozitiva pití piva převažují. Pokud bych přestal chlastat, tak by ze mě byl elitní běžec. Ale nepřestanu, protože není nic lepšího než vychlazené pivko po tréninku nebo závodě.

    +5/0
    3.6.2014 15:55

    J31i86ř69í 94J59a69n20o48t96a 2259805193

    Ale já žádnýho Míru neznám ;-D

    +3/0
    3.6.2014 12:08

    J53a67r75o78s82l23a18v 77T91a40c40h61o98v55s87k88y 2962970444120

    A proc vlastne sportujete.  Pro vykon ? To je jen nepodstatne cislo v tabulce. Pro dobry pocit ? Ten je daleko lepsi kdyz si k tomu date par piv.

    +8/0
    3.6.2014 12:00

    T84o33m32á81š 72K44o22h26o69u67t 3586362951197

    Někdo rád posunuje své hranice.. (tzn. pro výkon) :-)

    0/0
    3.6.2014 13:36

    J53a15r32o61s81l14a29v 25T54a90c55h17o94v14s80k30y 2512980794780

    Tak proti gustu zadna, ale me to nic nerika. Stejne nikdo nikdy nebude mit vykon jako auto

    +1/0
    3.6.2014 13:42

    M34i30c44h92a15l 48Z10o91u18b34e80k 9131653898111

    Ale po pivu nemůžete řídit, kdežto běhat se dá---to je jedna z výhod:-)

    +4/0
    3.6.2014 17:47

    O82l66d44ř26i40c81h 68B77í41l35ý 7658485184446

    ale třeba mám výkon takovej, že auto mimo opravdu nutný přesuny nepotřebuju

    0/0
    3.6.2014 19:48

    R48o25m59a56n 26N84o33v69á38č55e42k 6145372174295

    Super článek, díky za něj!

    +2/0
    3.6.2014 11:24

    M19i52c50h15a13l 97K63r16u81p49i95c64k51a 6137670485987

    Nedokazu si predstavit, ze si po sportu nedam nejake to pivecko. Obzvlaste kdyz je venku krasne jarne, letne nebo podzimne. Nejlepsi kokteljl jsou endorfiny spojene s alkoholem v primerenem mnozstvi:)

    +4/0
    3.6.2014 9:31
    Foto

    J91o56z68e18f 31J56e49r15i76g22a 3377887820

    súhlasím s Michalom, u mňa hlavne tie endorfíny po dobrom výkone na športovisku spolu s jedným pivom.......v prípade slabšieho výkonu endorfíny idú stranou a zostáva len to jedno pivo.R^

    +2/0
    3.6.2014 19:51

    T79o47m21á86š 94K10o10h36o84u35t 3276982231507

    V přiměřeném množství určitě neuškodí... Jenže definici "přiměřené množství" se s každým vypitým kouskem mění.. ;-D

    +11/0
    3.6.2014 9:26

    R92o80m84a33n 65N86o20v83á98č53e49k 6295842944555

    přiměřené množství se naopak nemění po žádném pivě ;-D

    +4/0
    3.6.2014 11:25

    M67a81r49t24i74n 23N46e44r86m24u43t 9777617588909

    jistě, ukazatel je stále na stavu: dám si ještě jedno

    +6/0
    4.6.2014 17:35

    I77v92a78n 26Č88u85k84a 3822774341692

    R^;-D

    0/0
    7.7.2014 14:35





    mobilní verze
    © 1999–2018 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.