Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy zahrát si na pravé americké barbecue. Tady si byli nejvíc jistí v kramflecích Danny s dcerou Danielou, kteří na žebrech vyrostli. A podle hodnocení amatérské poroty se právem stali grilmastery kola.

Denisa s Dominikou byly trošku vyděšené, tvrdily, že žebra v životě negrilovaly a že nemají žádné zkušenosti. Navzdory tomu nakonec odvedly překvapivě solidní práci.

Zato Priky a Lucka si dali záležet, ale porotce zarazilo, jak šetřili na soli. „Jak to jídlo není osolené, tak jsou ty ostatní chutě úplně mrtvé,“ zkritizoval Zdeněk Pohlreich.

Viera s Davidem to schytali snad úplně nejvíc. David k přípravě zvolil vysoká masitá žebra, ale nedal jim dost času k upečení, takže byla nedodělaná. „Je to školní jídelna. Barbecue má být plné chutí, napálené marinádou. Kdybys mi naservíroval toto, tak ti to vrátím,“ rozjel se Pohlreich.

Jana s Romanem zase pobouřili tím, že to přehnali s teplotou při grilování, takže žebra jemně připálili. A navíc maso přetáhli, takže bylo trochu suché.

Danny s Danielou si napřed vytrpěli kritiku za zeleninovou přílohu, takže to vypadalo napřed na velký průšvih. Pohlreich si je dobíral za to, že jejich tempo přípravy vypadalo ve stylu „langsam“ a že nevěřil, že by termín vůbec mohli stihnout.

Jenže jejich zkušenost s grilováním se ukázala jako fenomenální a stejným výrazem ohodnotili porotci i jejich maso. A evidentně stejného názoru byla i amatérská porota, která jejich výtvor s vážnou převahou označila jako nejlepší žebra na stole.

Takže na porotě bylo, aby tradičně poslala do rozstřelu trojici soutěžících s nejméně povedenými žebry. Podle očekávání po hodnocení poroty to byli matka se synem Viera a David, pro Romana s Janou už to byla třetí účast v zachraňovací misi. Jako třetí to „odskákaly“ Denisa s Dominikou. Ač měly ze svého grilování dobrý pocit, počet soutěžících se zužuje a o to náročnější požadavky se kladou.

Jenže rozstřel je vždycky sázka do loterie, soutěžící nikdy nevědí, jaké vychytávky si na ně porota vymyslí. Tentokrát to byl flambovaný dezert. Což je běžný postup v dobrých restauracích, na grilu už ne tak obvyklý.

Česko na grilu

Pořad můžete sledovat každé pondělí večer na Primě, anebo týden předem na Prima+.

A tak jste mohli uvidět postup na francouzské palačinky Suzette, nočky se švestkami, ale i rakouský trhanec. Aby to nebylo až tak jednoduché, tak Viera s Davidem první verzi trhance stačili připálit, ale nevzdali to, v posledních minutách znovu zadělali těsto a úkol splnili.

Navíc se při rozstřelu spustil hustý déšť, takže soutěžící bojovali nejen s recepty, ale i s vodou, která zaplavovala grily i pracovní stoly. Navzdory nepřízni počasí však všechny týmy splnily úkol nad očekávání.

Faktem je, že v tomto kole nikdo po rozstřelu neopustil bojiště, dezerty byly naprosto vyrovnané. Ovšem s připomínkou, že to bylo v soutěži skutečně naposled.

Autor:

Grilujte klobásky v pivní marinádě. Zaručená střela, která vás nadchne

Grilované klobásky ve fusion stylu – s chorizem, medovo-pivní marinádou,...

V dalším dílu grilovacího pořadu představí Jan Horký s Davidem Valíčkem recept, který zaútočí na...

Asie na grilu? Podle Pohlreicha to jde hravě zvládnout, když máte fantazii

Thajské curry s krevetami a červenou rýží

VIDEO Některá zadání poroty v soutěži Česko na grilu jako by už zoufale zkoušela, co ještě lze na grilu...

VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa

Burgery propíchněte párátkem, aby držely pohromadě.

Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu –...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

Výborně vypečená pizza s trhanou mozzarellou a žampiony Dannyho s Danielou

VIDEO Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

Dany s Danielou jako vítězové úvodního kola

VIDEO Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...

Toto musíte zkusit. Na grilu dostane svatomartinská husa další rozměr

Svatomartinská husa z grilu

VIDEO Dozlatova upečená svatomartinská husa s křupavou kůrčičkou a jemným, rozpadajícím se šťavnatým...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

Hovězí steak pečený přímo v uhlících

VIDEO V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

  • Nejčtenější

Zahrada u řadovky je malá, úzká a moc do kopce. Architektka si poradila

14. května 2024

Velmi omezený prostor, pouhých sto čtverečních metrů s ne zrovna ideálním půdorysem, navíc ve...

KVÍZ: Poznáte podle obrázku plemeno psa?

12. května 2024

Když na ulici potkáte vlčáka nebo jezevčíka, určitě je rozeznáte. Ale co méně známá psí plemena?...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Czech Nature Photo: Tajemný snímek s pavučinami pořídil vítěz v Austrálii

15. května 2024

Mezinárodní porota si musela pozorně prohlédnout dva a půl tisíce snímků z celého světa, aby...

Michelinské restaurace? Toxické prostředí, šikana i drogy, líčí kuchař Molina

14. května 2024

Premium Přiznává, že naplňuje známé klišé: „Špatně jsem se učil, a tak jsem šel na kuchaře.“ Ale Ondřej...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zahradu v Podještědí si užívají u bazénu. S výhledem na rybník i do krajiny

13. května 2024

Soutěž Sudetská zahrada na ostrůvku, říká čtenář Roman skromně své zahradě v Podještědí, vypadá však spíš...

Nutrie jako plyšáci? Útočí i na psy. Možná to lidi přesvědčí, říká biolog

19. května 2024

Premium Kdo u nás chrání jeleny sika, čím hrozí kněžice a proč ekologové na rozdíl od včelařů někdy...

Grilujte klobásky v pivní marinádě. Zaručená střela, která vás nadchne

19. května 2024

V dalším dílu grilovacího pořadu představí Jan Horký s Davidem Valíčkem recept, který zaútočí na...

Chovají je ve městě i v chytrém kurníku. Čechy poblouznila slepičí horečka

18. května 2024

Premium Černé maso, zelené skořápky... A taky aplikace, které monitorují zvuky v kurníku a oznamují, jestli...

Milujete jahody a nemáte zahradu? Jak na to, abyste se také radovali z úrody

18. května 2024

Pro milovníky jahod má přírodní zahradník Tomáš Trejbal pochopení. Patří totiž mezi ně. A tak má...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...