• Vyzkoušejte si doma udělat oblíbenou večeři Zuzky Hejnové

    Velkou část svého času tráví na cestách. Zkouší na nich nové chutě, ale tato večeře patří kvůli množství prospěšných látek a živin ke stálicím jejího jídelníčku. Nechejte se pozvat atletkou Zuzanou Hejnovou.

    Zuzana Hejnová miluje jídlo natolik, že založila i vlastní foodblog. | foto: Alexandr KlimentRungo.cz

    Tento týden vám naposledy přinášíme recept jednoho z úspěšných českých sportovců. Minule jste měli možnost vyzkoušet sladkou večeři podle strongmana Jiřího Tkadlčíka. O své oblíbence se s námi však podělili i triatlet Petr Vabroušek nebo cyklista Jiří Ježek. Nakoukli jsme i do kuchyně dvou dam. Kickboxerka Martina Ptáčková prozradila svůj tip na krůtí medailonky a Denisa Rosolová nám ukázala jak na salát bez lepku a kaseinu. Poslední z receptů však bude opět hlavně o mase.

    Největší úspěchy Zuzany Hejnové

    • mistryně světa v běhu na 400 m překážek 2011, 2014
    • bronzová olympijská vítězka 2012
    • halová vicemistryně Evropy 2017
    Zuzana Hejnová

    Zuzana Hejnová

    Stejně jako na atletickém oválu je Zuzana Hejnová jako doma i v kuchyni. Díky své lásce k dobrému jídlu před časem dokonce založila i vlastní food blog. Přesto zůstává věrná kuskusovému rizotu s krůtím masem, které podle ní není těžké a přitom skvěle zasytí.

    „Na maso rozhodně nezapomínám kvůli vysokému obsahu bílkovin. Ty mi dodávají energii po tréninku a podporují svalovou tkáň. Krůtí maso v sobě má navíc velké množství vitamínů a minerálů, dokonce i kyselinu listovou. Kuskus je zase zdrojem vlákniny potřebné pro trávicí systém,“ říká Zuzana Hejnová.

    Ingredience

    • 2 mrkve
    • 2 jarní cibulky
    • 1 paprika
    • hrníček kuskusu
    • 300 gramů krůtích prsou

    Postup

    Nejprve na olivovém oleji osmahněte syrovou zeleninu. Poté přidejte krůtí maso nakrájené na malé nudličky. Dochuťte bylinkami ze zahrádky s růžovou solí a restujte, dokud maso není dostatečně propečené. Kuskus zalijte horkým zeleninovým vývarem a nechte pět minut odstát. Přebytečnou vodu slijte a na závěr smíchejte s masovou směsí.



    • tisknout
    • sdílet
    • máte tip?


    Vyzkoušejte si doma udělat oblíbenou večeři Zuzky Hejnové

    I61v85a46n
    K53ř75í10ž
    Foto Čtvrt kg ovaru, krajíček chleba a sklenice piva. Nejlépe těsně před spaním. To je pohoda. K.I
    G57a46b81r62i85e94l19a
    B28e92n32d40í76k
    Bylo by fajn ověřit si fakta než něco zveřejním a napsat blbosti! Viz. letopocty. Mistrovstvi světa se koná vždy v...
    L49u97k93á35š
    M95o26u49č49k88a
    Uz jsem to zkusil... Mam z toho akorat zacpu :-(.

    V diskusi je 9 příspěvků, poslední příspěvek 12. 8. 2017, 11:50



    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.