• Co večeří kickboxerka Martina Ptáčková? Inspirujte se jejím receptem

    I tento týden vám přinášíme jeden z receptů podle úspěšného českého sportovce. Tentokrát jsme se na tip zeptali mistryně světa v kickboxu Martiny Ptáčkové. Přečtěte si, co večeří tahle na první pohled křehká blondýnka, která však svým soupeřkám v ringu rozhodně nic nedaruje.

    Kickboxerka Martina Ptáčková potřebuje ke svému aktivnímu životu především hodně energie, což se odráží i na její stravě. | foto: Daniel Vojtěch

    Už jste měli možnost inspirovat se jednoduchou večeří triatleta Petra Vabrouška nebo vyzkoušet salát bez lepku a kaseinu podle atletky Denisy Rosolové. Dnes však bude v hlavní roli maso.

    Největší úspěchy Martiny Ptáčkové

    • čtyřnásobná mistryně světa v kickboxu
    • trojnásobná vicemistryně světa v kickboxu
    • stříbrná a bronzová medailistka z mistrovství Evropy
    Martina Ptáčková

    Martina Ptáčková

    Čtyřnásobná mistryně světa v kickboxu Martina Ptáčková trénuje až pětkrát týdně, zároveň ale stíhá i školu, práci a tréninky malých kickboxerů. Je tak skoro s podivem, že si ve svém nabitém programu najde čas i na vaření.

    „Jídlo mám velice ráda, ale zároveň musím dbát na svoji váhu a mít dostatek energie k aktivnímu způsobu života,“ vysvětluje.

    Proto Martina volí především lehká jídla, která jsou snadno stravitelná a dodají jí potřebnou energii. Přesně to podle ní splňuje i recept na krůtí medailonky. „Krůtí maso má nejnižší podíl tuku a nepodporuje usazování cholesterolu v cévách. Navíc obsahuje také zinek a vitamín B12,“ jmenuje další přínosy.

    Ingredience

    • krůtí maso
    • rajčata
    • česnek
    • mozzarella
    • sůl
    • pepř

    Postup

    Nejprve nahrubo nasekejte česnek. Poté ho nasypte na dno zapékací mísy. Nakrájejte rajčata a vyložte jimi zapékací mísu s česnekem. Maso naporcujte na menší plátky a opečte je na rozpáleném oleji dozlatova. Když jsou plátky připravené, i s výpekem je položte na rajčata do zapékací mísy a posypte mozzarellou. V předehřáté troubě zapékejte asi 35 minut. Hotové medailonky můžete podávat s rýží, bramborami nebo zeleninovým salátem.



    • tisknout
    • sdílet
    • máte tip?




    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.