Jiří Tkadlčík nedrží žádné diety. Základem jsou pro něj především kvalitní suroviny.

Jiří Tkadlčík nedrží žádné diety. Základem jsou pro něj především kvalitní suroviny. | foto: Marie Sehnálková, Rungo.cz

Zjistěte, co večeří jeden z nejsilnějších mužů světa Jiří Tkadlčík

  • 0
Kdo někdy slyšel o silovém tréninku, tuší, že zde se štíhlou linií příliš nepochodí. Přečtěte si, jak může vypadat večeře sportovců, kteří soutěží v silových disciplínách. Na oblíbený recept jsme se zeptali úspěšného strongmana Jiřího Tkadlčíka.

Minulý týden jsme vám ukázali oblíbený pokrm cyklisty Jiřího Ježka. Mohli jste se však už inspirovat také receptem na krůtí medailonky podle kickboxerky Martiny Ptáčkové nebo salátem bez lepku a kaseinu Denisy Rosolové. Mnohé zajisté potěšil i tip Petra Vabouška na rychlou, ale přesto zdravou večeři. Dnes si pro změnu představíme recept, který je určen především milovníkům sladkého.

Největší úspěchy Jiřího Tkadlčíka

  • mistr světa i Evropy v powerliftingu
  • vítěz prestižních silových závodů Arnold Classic Strongman 2016 (Australia & Africa)
  • 2. nejsilnější muž světa Arnold Classic USA Strongman Champ. 2017
  • vítěz mistrovství Evropy strogmanů 2017

Jiří Tkadlčík

Jiří Tkadlčík je český strongman, který se stal letos i druhým nejsilnějším mužem světa. Při závodu musel zdolat disciplíny jako běh se zvedáním 115 kilogramů těžkého sudu nebo 290 kilogramů na mrtvý tah na počet opakování. Není tak divu, že jeho večeře se nesou úplně v jiném duchu.

„Strongman se většinou diametrálně liší tréninkem i stravou od ostatních odvětví sportu. Ke svému výkonu potřebujeme především dostatek energie, proto tělo neškrtíme žádnými dietami jako například kulturisti. Moje teorie je po letech praxe jednoduchá - kvalitní suroviny jsou základ, a proto nevidím nic špatného ani na domácí svíčkové nebo tvarohových knedlících s ovocem,“ vysvětluje Jiří Tkadlčík. A právě tohle jídlo vám doporučí.

Ingredience

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 500 g jahod
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • sůl
  • 2 žloutky
  • tvrdý tvaroh
  • moučkový cukr
  • máslo

Postup

V míse smíchejte měkký tvaroh s prosetou moukou a špetkou soli. Přidejte žloutky a zpracujte do hladkého a pružného těsta, které se nelepí na ruce. Poté ho nechte půl hodiny zakryté odpočinout v chladu. Jednotlivé jahody zabalte do těsta tak, aby získaly tvar knedlíků. Ve vroucí osolené vodě vařte asi osm minut. Že jsou knedlíky hotové, poznáte tak, že vyplavou na povrch. Podávejte posypané tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.