- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
a jednou snad přijde i doba, kdy se kokosový tuk začne nahrazovat zdravějším a o ne o moc dražším mléčným :-)
hm, tak mě se přístup sám sobě (a své rodině) doktorem už několikrát hodně vyplatil. Ostatně co jiného vám taky zbude, když máte nespecifické, nicméně přetrvávající problémy (bolesti hlavy, bolesti končetin, vyrážka, zvýšená teplota), doktoři vám dělají pár testů a když na nic nepřijdou, pošlou vás k psychologovi či psychiatrovi.
Existuje názor, ze většina nemocí je psycho-somatického původu.
Jistě, zlomeninu asi člověk "nezíská" rozumem, ale u nemechanických onemocnění bych tomu věřil. Vzpomínám, jak na ZŠ po povinné brigádě na sběr kamene dostala spolužačka žloutenku. Ani jeden z nás, co jsme si ruce nemyli, ale jen ta, co s sebou měla vodu, mýdlo a ručník. Bála se žloutenky.
Já jsem za tuto módu rád. Aspoň věci, které můžu jsou levnější a je jich větší výběr
přesně, profitují z toho všichni, i ti oficiálně nemocní.
Laktozu bych v dnešní době neviděl jako zásadní problém. Pokud si člověk s intolerancí na laktozu chce dát mléčný výrobek, tak má k dispozici mléčné výrobky bez laktozy. Mlékem počínaje, přes jogurty, máslo, mascarpone a sýry konče
srandovní na tom je, že někteří lidé celý život řeší proč je jim tak nějak pořád blbě a proč maj špatné trávení.. a vezmou si do hrobu, že měli problém s trávením laktózy...
Clanek je potreba pochvalit. Je potreba vedet jenom jedno : jakmile se laik zacne sam lecit, cast to konci zhorsenim stavu. Treba pokud jde o lepek v potrave, lze diagnostikovat 3 (!!!) odlisna onemocneni
1. autoimunni onemocneni T-bunek se zmenami strevni sliznice.
2. alergii na psenicnou mouku se zmenami imunounglobulin -E- protilatek nebo T-lymphocytu s protilatkami poti psenici, ne proti lepku
3. nesnasenlivost gluteinu v potrave.
Kazde se leci jinak ( lecbou myslim leky- dieta je stejna )
hm... a Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým pojmom glutein?
"Vypěstování alergie" a ztráta schopnosti trávit laktózu je přece něco úplně jiného. Zatímco alergie je přehnaná obranná reakce na něco neškodného, tak intolerance k laktóze je jenom nedostatečná adaptace na nepřirozenou stravu. Při pravidelné konzumaci mléčných výrobků se s tím jenom tělo (někdy hůř, někdy lépe) naučí poradit.
Trošku bych vás poopravil. Intolerance na laktózu se zhoršuje s přibývajícím věkem a to u všech. Tolerantní v mládí jsou pouze středoevropské a severní země a to ještě s vyjímkami mezi obyvateli, ve stáří už jsou to ale témeř všichni.
Každé tělo jiné a něco snáší dobře a něco špatně a všímavý člověk na to přijde sám. Já třeba vím, že mi nedělají dobře rostliné tuky (obzvláště když jsou použité ke smažení), tak se jim vyhýbám, používám máslo. Naopak, mléko a jogurty mám rád a dělají mi dobře. Třeba na pálení žáhy (do té doby než jsem ji vyléčil lékama) mléko fungovalo skvěle.
já nesnesu opakovaně prohřívané živočišné tuky kombinované s rostlinnými, to typické uho. Je mi z toho blbě od dětství.
Není nad ovesné vločky s mlékem, kousek libového prasátka s bramborem a k večeři domácí chleba. A všichni dietáři, fanatici a vegani mi s jejich doporučeními můžou...
jojo.., ale k tomu věku, kdy nebudeš vědět proč ti vlastně je blbě se nezadržitelně blížíš...
Podotykam ze ja nechci hubout, naopak nabrat svaly.... a rek bych ze sem minumalne nezhubnul, ted chci zacit s nabiranim... ale zrat lepek a laktozu neni uplne potreba....jogurty si asi obcas dam.....jestli chcete bejt nemocny, pijte mliko
Klidně vypiju litr mléka na posezení a jsem ten nejzdravější člověk v rodině.
Zkusil sem low carb dietu - 14 dni sem byl uplne vyrizenej - ale po mesici se to zlomilo, telo se naucilo jet na tuk a nemam hlad, energie takova dlouhodobejsi, cukr se hned spotrebuje a musi se doplnovat