• Diskuse k článku

    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Pro uveřejnění příspěvku musíte zadat skutečné jméno a příjmení a funkční mail. Příspěvek uveřejníme po schválení administrátorem. Odesláním příspěvku nevzniká nárok na jeho publikování.


    Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
    Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

    Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

    Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

    O18l92d48ř91i79c22h 82H18o35r39á57k 2984749291885

    Tito módní dietáři by na pár měsíců či půl roku měli zažít nějakou tu skutečnou potravinovou alergii. Pak by snad konečně pochopili jaké mají štěstí že jen dělají módní krávoviny a mohou jíst vše. Ono dát si bezlepkovou ňaminu je jedna věc a muset tak žít celý život je zatraceně velký rozdíl.

    +27/−2
    doporučit
    1.2.2017 15:13

    L23i61n21d90a 93M58a44l37á 6944822541150

    Článek zcela opomíjí skutečnost, že dlouhá léta se zde zamlčovala (nebo se o tom nevědělo) skutečnost, že skoro 20 % obyvatel ČR trpí laktózovou intolerancí. Na celém světě je to pak téměř 80 % všech obyvatel. A problém u nás není intolerance, ale přebytek výroby mléka a všudypřítomný skrytý mléčný cukr/laktóza a průmyslové zpracování mléka. Mě občas bylo po jídle těžko, chvíli jsem si myslela že to je lepek, ale zjistila jsem že trpím laktózovou intolerancí až po "brutálním zážitku", kdy jsem se zpětně informovala o složení jídla a zjitila, že laktóza byla obsažena v polévce v játrových knedlíčkách, v těstovinách, zelenina byla připravena na másle a omáčka u masové směsi se zeleninou byla připravena ze sušené syrovátky! Jinými slovy problém není v mléce, ale v mléčném průmyslu, který nás kvůli přebytkům (a možná i kvůli tomu že do státních potravinových rezerv se kupují opakovaně statisíce tun sušeného mléka, které se po expiraci musí nějak upotřebit) denodenně silně předávkovává nadměrnou dávkou laktózy i v takových potravinách, kde by to člověk nečekal!

    +11/−3
    doporučit
    1.2.2017 13:13

    P55a55v66e24l 42S11e80d49l34á36k 3530286928911

    Co se týče alergiků obecně, mléko může být problém, protože nevíte co ta kráva žrala. Veganská strava jistě není problém, pokud se konzumuje občas a pokud nemáte alergii na sóju. "Módním vlnám" ohledně "zdravé stravy" podléhá i medicína, takže i "odborník" vám může doporučit blbosti. Co člověku sedí a co mu škodí si může člověk ověřit sám, co je lepek, laktóza, vitaminy atp. dnes každý ví.

    +6/0
    doporučit
    1.2.2017 11:50

    P73e94t86r 26T57ů57m85a 5575645694145

    Zkusil sem low carb dietu - 14 dni sem byl uplne vyrizenej - ale po mesici se to zlomilo, telo se naucilo jet na tuk a nemam hlad, energie takova dlouhodobejsi, cukr se hned spotrebuje a musi se doplnovat

    +6/−1
    doporučit
    1.2.2017 21:48

    J53a57n88a 63N87ě92m46e23č97k50o16v54á 3883334711316

    Není nad ovesné vločky s mlékem, kousek libového prasátka s bramborem a k večeři domácí chleba. A všichni dietáři, fanatici a vegani mi s jejich doporučeními můžou... :-)

    +8/−4
    doporučit
    1.2.2017 23:58

    J10u94r31č87a 25S13t77a11n85i51s47l28a84v 9109128968777

    Problém je především v tom, že různé knížky o dietě, články v ženských časopisech a rozhovory v bulvárních médiích se týkají různých "osobností" tj. herců, sportovců, politiků. kteří sice nemají žádné odborné předpoklady ale o to větší je dosah jejich mnohdy neodborných rad. A tak nám radí ohledně diety např. tlustá alkoholička (bývalá?) Kořínková a jiní "odborníci, lidé bez patřičného vzdělání (Mačingová) se stali jakýmisi dietními guru. Přitom většinou stačí poslouchat vlastní rozum a nevylučovat z jídelníčku to co neškodí a pouze jíst (i pít ) s mírou.

    +4/0
    doporučit
    1.2.2017 6:20

    M54a18r44t36i35n 85Š46m72í14d68a 3114728857300

    Já jsem za tuto módu rád. Aspoň věci, které můžu jsou levnější a je jich větší výběr ;-D

    +3/−1
    doporučit
    4.2.2017 13:00

    J35a68n 69V53a86š68á27t11k20o 7701787863899

    Každé tělo jiné a něco snáší dobře a něco špatně a všímavý člověk na to přijde sám. Já třeba vím, že mi nedělají dobře rostliné tuky (obzvláště když jsou použité ke smažení), tak se jim vyhýbám, používám máslo. Naopak, mléko a jogurty mám rád a dělají mi dobře. Třeba na pálení žáhy (do té doby než jsem ji vyléčil lékama) mléko fungovalo skvěle.

    +2/0
    doporučit
    2.2.2017 11:29

    J44a48n 94M97a20r62t96i85n84e37c 7906627863520

    Poslední dobou čtu pouze studie, které vyvrací využití vápníku z mléčných výrobků. Za to je všude plno reklamy na mléčné výrobky. Stejně tak přešlechtěná pšenice je jiná než před 100lety.

    +2/0
    doporučit
    1.2.2017 5:38

    O27n56d74ř26e81j 92P40u25t82n10a 9851174801675

    "Vypěstování alergie" a ztráta schopnosti trávit laktózu je přece něco úplně jiného. Zatímco alergie je přehnaná obranná reakce na něco neškodného, tak intolerance k laktóze je jenom nedostatečná adaptace na nepřirozenou stravu. Při pravidelné konzumaci mléčných výrobků se s tím jenom tělo (někdy hůř, někdy lépe) naučí poradit.

    +2/−1
    doporučit
    2.2.2017 13:58

    M94a90r86k89é47t62a 51D70v24o87ř58á39č71k81o26v36á 2408923101298

    Takže budeme čekat na nějaký výzkum který potvrdí, že bez lepku se nám bude žít lépe? Pak až to začne být fajn? Do té doby je to zlo?

    Já zkusila několik měsíců zcela bez lepku, a mělo to jen pozitiva, ale uznávám, že vybrat si oběd bez lepku je často problém, taková dieta je zbytečně náročná "logisticky". Ale doporučuji to všem vyzkoušet. Stačí týden abyste tu změnu poznali. Zejména v přísunu energie a kvalitě spánku...

    Teď už se lepku nevyhýbám zcela, ale čemu se vyhýbám je mouka a výrobky z ní. Prakticky stačí vyloučit pečivo, knedlíky, těstoviny. Velice rychle si zvyknete bez těchto věcí žít. Efekt je prakticky stejný a velké pozitivum je úbytek váhy bez hladu.

    +3/−4
    doporučit
    1.2.2017 12:05

    P27e39t62r 13T89ů62m37a 5665375804255

    Podotykam ze ja nechci hubout, naopak nabrat svaly.... a rek bych ze sem minumalne nezhubnul, ted chci zacit s nabiranim... ale zrat lepek a laktozu neni uplne potreba....jogurty si asi obcas dam.....jestli chcete bejt nemocny, pijte mliko

    +4/−11
    doporučit
    1.2.2017 21:50

    J70o19s95e46f 74V49a90l72a 9630673263133

    Clanek je potreba pochvalit. Je potreba vedet jenom jedno : jakmile se laik zacne sam lecit, cast to konci zhorsenim stavu. Treba pokud jde o lepek v potrave, lze diagnostikovat 3 (!!!) odlisna onemocneni

    1. autoimunni onemocneni T-bunek se zmenami strevni sliznice.

    2. alergii na psenicnou mouku se zmenami imunounglobulin -E- protilatek nebo T-lymphocytu s protilatkami poti psenici, ne proti lepku

    3. nesnasenlivost gluteinu v potrave.

    Kazde se leci jinak ( lecbou myslim leky- dieta je stejna )

    +1/0
    doporučit
    3.2.2017 8:48

    E44l64i66š10k32a 82K79u68č76e27r64o36v42á 7639292623663

    hm, tak mě se přístup sám sobě (a své rodině) doktorem už několikrát hodně vyplatil. Ostatně co jiného vám taky zbude, když máte nespecifické, nicméně přetrvávající problémy (bolesti hlavy, bolesti končetin, vyrážka, zvýšená teplota), doktoři vám dělají pár testů a když na nic nepřijdou, pošlou vás k psychologovi či psychiatrovi.

    +1/−1
    doporučit
    5.2.2017 11:18

    P46e79t60r 27H50á83j89e79k 2198626671249

    a jednou snad přijde i doba, kdy se kokosový tuk začne nahrazovat zdravějším a o ne o moc dražším mléčným :-)

    0/−1
    doporučit
    5.2.2017 15:27





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.