• Diskuse k článku

    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Pro uveřejnění příspěvku musíte zadat skutečné jméno a příjmení a funkční mail. Příspěvek uveřejníme po schválení administrátorem. Odesláním příspěvku nevzniká nárok na jeho publikování.


    Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
    Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

    Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

    Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

    O19l77d22ř82i42c98h 63H34o49r52á49k 2164899151685

    Tito módní dietáři by na pár měsíců či půl roku měli zažít nějakou tu skutečnou potravinovou alergii. Pak by snad konečně pochopili jaké mají štěstí že jen dělají módní krávoviny a mohou jíst vše. Ono dát si bezlepkovou ňaminu je jedna věc a muset tak žít celý život je zatraceně velký rozdíl.

    +28/−2
    doporučit
    1.2.2017 15:13

    L57i38n39d25a 25M56a93l95á 6424552341620

    Článek zcela opomíjí skutečnost, že dlouhá léta se zde zamlčovala (nebo se o tom nevědělo) skutečnost, že skoro 20 % obyvatel ČR trpí laktózovou intolerancí. Na celém světě je to pak téměř 80 % všech obyvatel. A problém u nás není intolerance, ale přebytek výroby mléka a všudypřítomný skrytý mléčný cukr/laktóza a průmyslové zpracování mléka. Mě občas bylo po jídle těžko, chvíli jsem si myslela že to je lepek, ale zjistila jsem že trpím laktózovou intolerancí až po "brutálním zážitku", kdy jsem se zpětně informovala o složení jídla a zjitila, že laktóza byla obsažena v polévce v játrových knedlíčkách, v těstovinách, zelenina byla připravena na másle a omáčka u masové směsi se zeleninou byla připravena ze sušené syrovátky! Jinými slovy problém není v mléce, ale v mléčném průmyslu, který nás kvůli přebytkům (a možná i kvůli tomu že do státních potravinových rezerv se kupují opakovaně statisíce tun sušeného mléka, které se po expiraci musí nějak upotřebit) denodenně silně předávkovává nadměrnou dávkou laktózy i v takových potravinách, kde by to člověk nečekal!

    +11/−3
    doporučit
    1.2.2017 13:13

    P71a77v59e71l 57S34e38d23l53á43k 3770316358881

    Co se týče alergiků obecně, mléko může být problém, protože nevíte co ta kráva žrala. Veganská strava jistě není problém, pokud se konzumuje občas a pokud nemáte alergii na sóju. "Módním vlnám" ohledně "zdravé stravy" podléhá i medicína, takže i "odborník" vám může doporučit blbosti. Co člověku sedí a co mu škodí si může člověk ověřit sám, co je lepek, laktóza, vitaminy atp. dnes každý ví.

    +6/0
    doporučit
    1.2.2017 11:50

    P78e82t57r 20T29ů16m63a 5575195954545

    Zkusil sem low carb dietu - 14 dni sem byl uplne vyrizenej - ale po mesici se to zlomilo, telo se naucilo jet na tuk a nemam hlad, energie takova dlouhodobejsi, cukr se hned spotrebuje a musi se doplnovat

    +6/−1
    doporučit
    1.2.2017 21:48

    J43a71n61a 24N81ě79m37e18č45k90o56v88á 3803904801616

    Není nad ovesné vločky s mlékem, kousek libového prasátka s bramborem a k večeři domácí chleba. A všichni dietáři, fanatici a vegani mi s jejich doporučeními můžou... :-)

    +9/−4
    doporučit
    1.2.2017 23:58

    J90u25r23č60a 17S89t35a77n21i47s32l35a28v 9989238678637

    Problém je především v tom, že různé knížky o dietě, články v ženských časopisech a rozhovory v bulvárních médiích se týkají různých "osobností" tj. herců, sportovců, politiků. kteří sice nemají žádné odborné předpoklady ale o to větší je dosah jejich mnohdy neodborných rad. A tak nám radí ohledně diety např. tlustá alkoholička (bývalá?) Kořínková a jiní "odborníci, lidé bez patřičného vzdělání (Mačingová) se stali jakýmisi dietními guru. Přitom většinou stačí poslouchat vlastní rozum a nevylučovat z jídelníčku to co neškodí a pouze jíst (i pít ) s mírou.

    +4/0
    doporučit
    1.2.2017 6:20

    J27a24n 62V75a98š71á63t49k23o 7881977313929

    Každé tělo jiné a něco snáší dobře a něco špatně a všímavý člověk na to přijde sám. Já třeba vím, že mi nedělají dobře rostliné tuky (obzvláště když jsou použité ke smažení), tak se jim vyhýbám, používám máslo. Naopak, mléko a jogurty mám rád a dělají mi dobře. Třeba na pálení žáhy (do té doby než jsem ji vyléčil lékama) mléko fungovalo skvěle.

    +3/0
    doporučit
    2.2.2017 11:29

    M76a28r48t54i72n 42Š94m44í46d52a 3464838127440

    Já jsem za tuto módu rád. Aspoň věci, které můžu jsou levnější a je jich větší výběr ;-D

    +3/−1
    doporučit
    4.2.2017 13:00

    J56a12n 89M46a77r87t34i63n76e28c 7846907523590

    Poslední dobou čtu pouze studie, které vyvrací využití vápníku z mléčných výrobků. Za to je všude plno reklamy na mléčné výrobky. Stejně tak přešlechtěná pšenice je jiná než před 100lety.

    +2/0
    doporučit
    1.2.2017 5:38

    O20n93d10ř37e55j 27P70u14t86n72a 9361804721285

    "Vypěstování alergie" a ztráta schopnosti trávit laktózu je přece něco úplně jiného. Zatímco alergie je přehnaná obranná reakce na něco neškodného, tak intolerance k laktóze je jenom nedostatečná adaptace na nepřirozenou stravu. Při pravidelné konzumaci mléčných výrobků se s tím jenom tělo (někdy hůř, někdy lépe) naučí poradit.

    +2/−1
    doporučit
    2.2.2017 13:58

    M79a70r25k91é95t37a 16D47v33o52ř30á43č67k22o50v29á 2698803881458

    Takže budeme čekat na nějaký výzkum který potvrdí, že bez lepku se nám bude žít lépe? Pak až to začne být fajn? Do té doby je to zlo?

    Já zkusila několik měsíců zcela bez lepku, a mělo to jen pozitiva, ale uznávám, že vybrat si oběd bez lepku je často problém, taková dieta je zbytečně náročná "logisticky". Ale doporučuji to všem vyzkoušet. Stačí týden abyste tu změnu poznali. Zejména v přísunu energie a kvalitě spánku...

    Teď už se lepku nevyhýbám zcela, ale čemu se vyhýbám je mouka a výrobky z ní. Prakticky stačí vyloučit pečivo, knedlíky, těstoviny. Velice rychle si zvyknete bez těchto věcí žít. Efekt je prakticky stejný a velké pozitivum je úbytek váhy bez hladu.

    +3/−4
    doporučit
    1.2.2017 12:05

    P34e52t51r 19T37ů84m73a 5525255264195

    Podotykam ze ja nechci hubout, naopak nabrat svaly.... a rek bych ze sem minumalne nezhubnul, ted chci zacit s nabiranim... ale zrat lepek a laktozu neni uplne potreba....jogurty si asi obcas dam.....jestli chcete bejt nemocny, pijte mliko

    +4/−11
    doporučit
    1.2.2017 21:50

    J95o24s15e82f 15V12a91l93a 9250533723703

    Clanek je potreba pochvalit. Je potreba vedet jenom jedno : jakmile se laik zacne sam lecit, cast to konci zhorsenim stavu. Treba pokud jde o lepek v potrave, lze diagnostikovat 3 (!!!) odlisna onemocneni

    1. autoimunni onemocneni T-bunek se zmenami strevni sliznice.

    2. alergii na psenicnou mouku se zmenami imunounglobulin -E- protilatek nebo T-lymphocytu s protilatkami poti psenici, ne proti lepku

    3. nesnasenlivost gluteinu v potrave.

    Kazde se leci jinak ( lecbou myslim leky- dieta je stejna )

    +1/0
    doporučit
    3.2.2017 8:48

    P57e17t21r 58H57á62j66e13k 2548906371939

    a jednou snad přijde i doba, kdy se kokosový tuk začne nahrazovat zdravějším a o ne o moc dražším mléčným :-)

    +1/−1
    doporučit
    5.2.2017 15:27

    E37l28i16š64k21a 62K63u31č16e42r33o28v62á 7399452273763

    hm, tak mě se přístup sám sobě (a své rodině) doktorem už několikrát hodně vyplatil. Ostatně co jiného vám taky zbude, když máte nespecifické, nicméně přetrvávající problémy (bolesti hlavy, bolesti končetin, vyrážka, zvýšená teplota), doktoři vám dělají pár testů a když na nic nepřijdou, pošlou vás k psychologovi či psychiatrovi.

    +1/−1
    doporučit
    5.2.2017 11:18





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.