• Diskuse k článku

    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Vložit příspěvek bez přihlášení
    Pro uveřejnění příspěvku musíte zadat skutečné jméno a příjmení a funkční mail. Příspěvek uveřejníme po schválení administrátorem. Odesláním příspěvku nevzniká nárok na jeho publikování.


    Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
    Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

    Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

    Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

    O49l71d28ř97i83c63h 22H33o55r51á77k 2314309791535

    Tito módní dietáři by na pár měsíců či půl roku měli zažít nějakou tu skutečnou potravinovou alergii. Pak by snad konečně pochopili jaké mají štěstí že jen dělají módní krávoviny a mohou jíst vše. Ono dát si bezlepkovou ňaminu je jedna věc a muset tak žít celý život je zatraceně velký rozdíl.

    +28/−2
    doporučit
    1.2.2017 15:13

    L69i20n67d92a 12M28a87l74á 6334252431800

    Článek zcela opomíjí skutečnost, že dlouhá léta se zde zamlčovala (nebo se o tom nevědělo) skutečnost, že skoro 20 % obyvatel ČR trpí laktózovou intolerancí. Na celém světě je to pak téměř 80 % všech obyvatel. A problém u nás není intolerance, ale přebytek výroby mléka a všudypřítomný skrytý mléčný cukr/laktóza a průmyslové zpracování mléka. Mě občas bylo po jídle těžko, chvíli jsem si myslela že to je lepek, ale zjistila jsem že trpím laktózovou intolerancí až po "brutálním zážitku", kdy jsem se zpětně informovala o složení jídla a zjitila, že laktóza byla obsažena v polévce v játrových knedlíčkách, v těstovinách, zelenina byla připravena na másle a omáčka u masové směsi se zeleninou byla připravena ze sušené syrovátky! Jinými slovy problém není v mléce, ale v mléčném průmyslu, který nás kvůli přebytkům (a možná i kvůli tomu že do státních potravinových rezerv se kupují opakovaně statisíce tun sušeného mléka, které se po expiraci musí nějak upotřebit) denodenně silně předávkovává nadměrnou dávkou laktózy i v takových potravinách, kde by to člověk nečekal!

    +11/−3
    doporučit
    1.2.2017 13:13

    P58a40v76e53l 83S26e90d56l74á24k 3280326838781

    Co se týče alergiků obecně, mléko může být problém, protože nevíte co ta kráva žrala. Veganská strava jistě není problém, pokud se konzumuje občas a pokud nemáte alergii na sóju. "Módním vlnám" ohledně "zdravé stravy" podléhá i medicína, takže i "odborník" vám může doporučit blbosti. Co člověku sedí a co mu škodí si může člověk ověřit sám, co je lepek, laktóza, vitaminy atp. dnes každý ví.

    +6/0
    doporučit
    1.2.2017 11:50

    P59e31t78r 10T25ů26m60a 5945965634195

    Zkusil sem low carb dietu - 14 dni sem byl uplne vyrizenej - ale po mesici se to zlomilo, telo se naucilo jet na tuk a nemam hlad, energie takova dlouhodobejsi, cukr se hned spotrebuje a musi se doplnovat

    +6/−1
    doporučit
    1.2.2017 21:48

    J89a74n79a 30N82ě53m74e67č30k40o73v25á 3733344471136

    Není nad ovesné vločky s mlékem, kousek libového prasátka s bramborem a k večeři domácí chleba. A všichni dietáři, fanatici a vegani mi s jejich doporučeními můžou... :-)

    +9/−4
    doporučit
    1.2.2017 23:58

    J88u96r93č94a 49S69t28a48n38i52s53l25a27v 9639978448797

    Problém je především v tom, že různé knížky o dietě, články v ženských časopisech a rozhovory v bulvárních médiích se týkají různých "osobností" tj. herců, sportovců, politiků. kteří sice nemají žádné odborné předpoklady ale o to větší je dosah jejich mnohdy neodborných rad. A tak nám radí ohledně diety např. tlustá alkoholička (bývalá?) Kořínková a jiní "odborníci, lidé bez patřičného vzdělání (Mačingová) se stali jakýmisi dietními guru. Přitom většinou stačí poslouchat vlastní rozum a nevylučovat z jídelníčku to co neškodí a pouze jíst (i pít ) s mírou.

    +4/0
    doporučit
    1.2.2017 6:20

    J88a73n 36V25a75š54á41t73k56o 7251587283579

    Každé tělo jiné a něco snáší dobře a něco špatně a všímavý člověk na to přijde sám. Já třeba vím, že mi nedělají dobře rostliné tuky (obzvláště když jsou použité ke smažení), tak se jim vyhýbám, používám máslo. Naopak, mléko a jogurty mám rád a dělají mi dobře. Třeba na pálení žáhy (do té doby než jsem ji vyléčil lékama) mléko fungovalo skvěle.

    +3/0
    doporučit
    2.2.2017 11:29

    M63a35r90t78i57n 16Š98m69í24d49a 3144618807530

    Já jsem za tuto módu rád. Aspoň věci, které můžu jsou levnější a je jich větší výběr ;-D

    +3/−1
    doporučit
    4.2.2017 13:00

    J11a30n 52M12a76r75t79i92n44e72c 7756727303490

    Poslední dobou čtu pouze studie, které vyvrací využití vápníku z mléčných výrobků. Za to je všude plno reklamy na mléčné výrobky. Stejně tak přešlechtěná pšenice je jiná než před 100lety.

    +2/0
    doporučit
    1.2.2017 5:38

    O62n74d22ř13e88j 20P94u89t88n35a 9831494371795

    "Vypěstování alergie" a ztráta schopnosti trávit laktózu je přece něco úplně jiného. Zatímco alergie je přehnaná obranná reakce na něco neškodného, tak intolerance k laktóze je jenom nedostatečná adaptace na nepřirozenou stravu. Při pravidelné konzumaci mléčných výrobků se s tím jenom tělo (někdy hůř, někdy lépe) naučí poradit.

    +2/−1
    doporučit
    2.2.2017 13:58

    M29a59r86k20é24t72a 86D72v36o71ř56á51č80k82o42v56á 2168803431788

    Takže budeme čekat na nějaký výzkum který potvrdí, že bez lepku se nám bude žít lépe? Pak až to začne být fajn? Do té doby je to zlo?

    Já zkusila několik měsíců zcela bez lepku, a mělo to jen pozitiva, ale uznávám, že vybrat si oběd bez lepku je často problém, taková dieta je zbytečně náročná "logisticky". Ale doporučuji to všem vyzkoušet. Stačí týden abyste tu změnu poznali. Zejména v přísunu energie a kvalitě spánku...

    Teď už se lepku nevyhýbám zcela, ale čemu se vyhýbám je mouka a výrobky z ní. Prakticky stačí vyloučit pečivo, knedlíky, těstoviny. Velice rychle si zvyknete bez těchto věcí žít. Efekt je prakticky stejný a velké pozitivum je úbytek váhy bez hladu.

    +3/−4
    doporučit
    1.2.2017 12:05

    P30e60t74r 90T58ů90m43a 5155395634765

    Podotykam ze ja nechci hubout, naopak nabrat svaly.... a rek bych ze sem minumalne nezhubnul, ted chci zacit s nabiranim... ale zrat lepek a laktozu neni uplne potreba....jogurty si asi obcas dam.....jestli chcete bejt nemocny, pijte mliko

    +4/−11
    doporučit
    1.2.2017 21:50

    J91o35s52e22f 25V22a88l62a 9160753753123

    Clanek je potreba pochvalit. Je potreba vedet jenom jedno : jakmile se laik zacne sam lecit, cast to konci zhorsenim stavu. Treba pokud jde o lepek v potrave, lze diagnostikovat 3 (!!!) odlisna onemocneni

    1. autoimunni onemocneni T-bunek se zmenami strevni sliznice.

    2. alergii na psenicnou mouku se zmenami imunounglobulin -E- protilatek nebo T-lymphocytu s protilatkami poti psenici, ne proti lepku

    3. nesnasenlivost gluteinu v potrave.

    Kazde se leci jinak ( lecbou myslim leky- dieta je stejna )

    +1/0
    doporučit
    3.2.2017 8:48

    P85e40t42r 67H23á17j56e78k 2778686931119

    a jednou snad přijde i doba, kdy se kokosový tuk začne nahrazovat zdravějším a o ne o moc dražším mléčným :-)

    +1/−1
    doporučit
    5.2.2017 15:27

    E98l98i21š28k64a 80K52u66č96e18r79o59v54á 7399292403923

    hm, tak mě se přístup sám sobě (a své rodině) doktorem už několikrát hodně vyplatil. Ostatně co jiného vám taky zbude, když máte nespecifické, nicméně přetrvávající problémy (bolesti hlavy, bolesti končetin, vyrážka, zvýšená teplota), doktoři vám dělají pár testů a když na nic nepřijdou, pošlou vás k psychologovi či psychiatrovi.

    +1/−1
    doporučit
    5.2.2017 11:18





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.