• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Jak na výživu: podpořte výkonnost správným jídlem po sportu

    Někdo běhá, jen aby se mohl najíst. Jak naopak jíst, abyste mohli dobře běhat? Sedněte si ke stolu s rozumem a kalkulačkou a zabráníte zraněním, nadváze, únavě i stagnující výkonnosti.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    N75i31k75o95l52a 72H18a31u15e14r93o35v31á 6123269570568

    Z www.moveat.cz Za 2dcl skleničku suchého bílého vína nebo "panáka" Baileys by se dala zaměnit ranní porce zapékaných čokoládových müsli (tj. 30g). Půlnoční přípitek ve formě 2dcl šampaňského si lze představit jako 1 celou pistáciovou Deli (35 g). Za půl litr světlého 10°C piva by mohl proběhnout pomyslný směnný kalorický obchod za 1 čokoládovou tyčinku Lion (42g) nebo kelímek smetanové dobroty - Pribináčku. Pokud máte rádi barevné alkoholické destiláty typu ochucené ovocné vodky - pak vězte, že za 1 panáka by jste si mlsli celou koblihu s marmeládou. Kaloricky na tom není o moc lépe oblíbené Mojito, místo kterého by kaloricky bez obav mohl "zaskočit" nanuk Magnum almond (86 g).:-)

    0/0
    29.12.2016 19:16

    R12a77d19e38k 34H24o70d72a83ň 9856347381503

    Pana "odborného konzultanta" neznám, a přiznám se že lidi označené podobným titulem mi evokují prodavače investičního životního pojištění, nově překvalifikované na nutriční poradce (neb OVB je ve srabu), a tudíž dnes přesně co přesně musíte jíst abyste přežili.

    Z těch rad skutečně nejsem moudrý. Tak předně, co je vůbec "hobby sportovec"? Když týdně naběháte 20 km, jste hobby sportovec? A co když 20 km týdně naplavete, a k tomu naběháte 80 km? A má pro vás smysl poslouchat stejná doporučení jako pro toho prvního? Jak přesně se projeví "růst svalů" po zátěži jestliže "běžný výběh" pro vás znamená vzdálenost ~20 km, tzn. vzdálenost kde už prostě běžci svalnatí nebývají pokud se o to cíleně nesnaží - protože tělo se adaptuje, a být o kilo lehčí je lepší než mít kilo svalů navíc.

    Chápu že Rungo je míněno obecně "pro běžce" (tedy nejen pro ty co běhají delší tratě), ale lidí co by běhali 100m/200m tu asi mnoho nebude.

    +1/−1
    12.12.2016 18:56

    J15a14n 39H30r94b63á68č 8584170352

    S rozumem jíst vše pokud je to možné a nemám s tím problém je podle mne základ.

    Bezlepková dieta u sportovců a lidí kterým nevadí je spíš móda, protože to říkali ti poradci no8-o:-).

    Na druhou stranu pokud panu Tillmannovi pomohla je to ok, ale nazvat jiný názor hned blábolem roku...hmm...co dodat, snad jen trochu víc otevřenosti vůči jiným názorům. Ten Váš nemusí být vždy pravdou.;-)

    0/−1
    12.12.2016 18:27

    A35d32a59m 13Č93a94b58l20a 1689372770283

    Sorry, ale vynechani lepku ze zpusobuje intoleranci na lepek, hm... a co? Navic to neni nazor, ale faktograficke tvrzeni a ja bych chtel po panu Kolarovi odkaz na vedeckou literaturu, ktera neco takoveho prokazuje, protoze jinak je to jenom blabol.

    +1/0
    13.12.2016 9:26

    W26o72l86f50g16a15n33g 67T86i83l91l63m97a89n94n 9113177613

    Takže takový odpad jako lepek bychom měli jíst proto, abychom na něj nedostali intoleranci? Tohle aspiruje na blábol roku. :-P

    Vynecháním "potravin" s lepkem jsem shodil cca. 20 kg a mohl se vrátit po mnoha letech k pravidelným běžeckým tréninkům. R^

    0/−1
    12.12.2016 9:26

    P87a97v93l52a 83H15r74a21d76i76l34o74v64a 3107711861864

    Ale ze jste zhubl nebude tim lepkem, ale tim, ze jste do sebe prestal tlaskat bez rozmyslu vysoce kaloricke pecivo.

    +10/0
    12.12.2016 11:12

    W43o53l56f63g35a48n47g 50T39i94l15l14m98a57n13n 9163497793

    A ten lepek se vyskytuje i samostatně nebo jen v tom vysoce kalorickém pečivu? Asi platí to první, viďte? ;-)

    A k čemu je lepek dobrý? Čím je tak prospěšný? Zatím mi na to nikdo nedokázal odpovědět.

    0/0
    12.12.2016 12:05

    P33a73v87l80a 75H94r37a55d43i21l29o91v91a 3207121371674

    Tak mne je treba prospeny tim, ze mi dobry chleb zkratka chutna. Asi jako tisic jinych veci.:-)

    0/−1
    12.12.2016 12:47

    W62o15l33f71g55a14n42g 74T78i16l72l76m76a71n57n 9603907623

    Tímto nezdolným argumentem jste ovšem zasadila smrtelnou ránu všem odpůrcům lepku. ;-D

    0/0
    12.12.2016 13:46

    P23a78v61l77a 61H35r78a15d36i31l47o13v93a 3117711891504

    Vzdyt Vam ho nikdo nenuti. V clanku je jen receno, ze se mu zdravy clovek nemusi vyhybat.

    +2/0
    12.12.2016 14:04

    A11d25a17m 77Č69a55b15l95a 1889642770663

    V clanku je doslova uvedeno, ze vynechami lepku A. se vynechaji sacharidy B: clovek si vypestuje intoleranci na lepek.

    Takze clanek opravdu nanucuje lepek. Ad A Sacharidy nejsou esencialni a existuje spousta jejich jinych zdroju (jenom namatkou jidla jako ryze, brambory, bataty, pseudoobilniny, ovoce, zelenina). Ad B Zajimaly by me zdroje autora, protoze jsem tohle jeste nikdy neslysel.

    Jinak to samozrejme patri do kategorie vyzivarske dojmologie.

    +1/0
    13.12.2016 9:23

    T48o70m41á10š 57M88r58á15z 4830520961926

    Zlepšuje pečení, alw jestli nebyl problém v těch prázdných sacharidech, které jste do sebe cpal. Teď je nahradite zeleninou a proteiny.

    0/0
    12.12.2016 19:23
    Foto

    L50e76n20k37a 75H21a71l15á85m31k55o44v82á 4830532326558

    Lepek je samozrejme na nic (jen pomaha pri peceni:)) a kdyz nekdo prejde na bezlepkovou dietu, dost casto i pribere. Tedy pokud normalni mouku nahrazuje treba ryzovou...napr. Pokud se to nahradi treba zeleninou..to je pak jine...Ja mam stesti, ze obecne moc na chleba nejsem.

    +1/0
    12.12.2016 13:23

    T81o71m70á10š 47M86r59á16z 4120460211226

    Já jen k tomu lepku, jedna z posledních studií z Austrálie dostupnost na gastrojournal.org poukazuje na to, že neceliakálni intolerance lepku neexistuje. S největší pravděpodobností jde o reakci na FODMAP, což jsou fermentovane krátké sacharidy. Takže letíte na módní vlně.

    0/0
    13.12.2016 16:51





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.