• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Jak na výživu: podpořte výkonnost správným jídlem po sportu

    Někdo běhá, jen aby se mohl najíst. Jak naopak jíst, abyste mohli dobře běhat? Sedněte si ke stolu s rozumem a kalkulačkou a zabráníte zraněním, nadváze, únavě i stagnující výkonnosti.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    N47i35k22o78l22a 70H19a39u23e75r87o17v27á 6483989650688

    Z www.moveat.cz Za 2dcl skleničku suchého bílého vína nebo "panáka" Baileys by se dala zaměnit ranní porce zapékaných čokoládových müsli (tj. 30g). Půlnoční přípitek ve formě 2dcl šampaňského si lze představit jako 1 celou pistáciovou Deli (35 g). Za půl litr světlého 10°C piva by mohl proběhnout pomyslný směnný kalorický obchod za 1 čokoládovou tyčinku Lion (42g) nebo kelímek smetanové dobroty - Pribináčku. Pokud máte rádi barevné alkoholické destiláty typu ochucené ovocné vodky - pak vězte, že za 1 panáka by jste si mlsli celou koblihu s marmeládou. Kaloricky na tom není o moc lépe oblíbené Mojito, místo kterého by kaloricky bez obav mohl "zaskočit" nanuk Magnum almond (86 g).:-)

    0/0
    29.12.2016 19:16

    R18a95d37e15k 89H52o52d36a56ň 9706917161653

    Pana "odborného konzultanta" neznám, a přiznám se že lidi označené podobným titulem mi evokují prodavače investičního životního pojištění, nově překvalifikované na nutriční poradce (neb OVB je ve srabu), a tudíž dnes přesně co přesně musíte jíst abyste přežili.

    Z těch rad skutečně nejsem moudrý. Tak předně, co je vůbec "hobby sportovec"? Když týdně naběháte 20 km, jste hobby sportovec? A co když 20 km týdně naplavete, a k tomu naběháte 80 km? A má pro vás smysl poslouchat stejná doporučení jako pro toho prvního? Jak přesně se projeví "růst svalů" po zátěži jestliže "běžný výběh" pro vás znamená vzdálenost ~20 km, tzn. vzdálenost kde už prostě běžci svalnatí nebývají pokud se o to cíleně nesnaží - protože tělo se adaptuje, a být o kilo lehčí je lepší než mít kilo svalů navíc.

    Chápu že Rungo je míněno obecně "pro běžce" (tedy nejen pro ty co běhají delší tratě), ale lidí co by běhali 100m/200m tu asi mnoho nebude.

    +1/−1
    12.12.2016 18:56

    J48a16n 30H94r75b61á85č 8224650202

    S rozumem jíst vše pokud je to možné a nemám s tím problém je podle mne základ.

    Bezlepková dieta u sportovců a lidí kterým nevadí je spíš móda, protože to říkali ti poradci no8-o:-).

    Na druhou stranu pokud panu Tillmannovi pomohla je to ok, ale nazvat jiný názor hned blábolem roku...hmm...co dodat, snad jen trochu víc otevřenosti vůči jiným názorům. Ten Váš nemusí být vždy pravdou.;-)

    0/−1
    12.12.2016 18:27

    A83d64a47m 32Č15a24b67l53a 1849352870303

    Sorry, ale vynechani lepku ze zpusobuje intoleranci na lepek, hm... a co? Navic to neni nazor, ale faktograficke tvrzeni a ja bych chtel po panu Kolarovi odkaz na vedeckou literaturu, ktera neco takoveho prokazuje, protoze jinak je to jenom blabol.

    +1/0
    13.12.2016 9:26

    W40o18l72f41g44a69n35g 84T24i47l47l16m20a48n11n 9953527323

    Takže takový odpad jako lepek bychom měli jíst proto, abychom na něj nedostali intoleranci? Tohle aspiruje na blábol roku. :-P

    Vynecháním "potravin" s lepkem jsem shodil cca. 20 kg a mohl se vrátit po mnoha letech k pravidelným běžeckým tréninkům. R^

    0/−1
    12.12.2016 9:26

    P52a39v35l69a 26H98r25a94d74i65l56o41v12a 3837471451774

    Ale ze jste zhubl nebude tim lepkem, ale tim, ze jste do sebe prestal tlaskat bez rozmyslu vysoce kaloricke pecivo.

    +10/0
    12.12.2016 11:12

    W20o19l63f15g63a80n44g 97T84i79l86l25m16a66n29n 9823417513

    A ten lepek se vyskytuje i samostatně nebo jen v tom vysoce kalorickém pečivu? Asi platí to první, viďte? ;-)

    A k čemu je lepek dobrý? Čím je tak prospěšný? Zatím mi na to nikdo nedokázal odpovědět.

    0/0
    12.12.2016 12:05

    P11a90v60l17a 15H15r36a67d46i91l88o37v76a 3477531181564

    Tak mne je treba prospeny tim, ze mi dobry chleb zkratka chutna. Asi jako tisic jinych veci.:-)

    0/−1
    12.12.2016 12:47

    W19o40l87f33g70a88n81g 10T39i25l86l50m49a74n81n 9113167923

    Tímto nezdolným argumentem jste ovšem zasadila smrtelnou ránu všem odpůrcům lepku. ;-D

    0/0
    12.12.2016 13:46

    P75a64v59l12a 58H10r36a23d96i16l95o51v20a 3767621571724

    Vzdyt Vam ho nikdo nenuti. V clanku je jen receno, ze se mu zdravy clovek nemusi vyhybat.

    +2/0
    12.12.2016 14:04

    A72d10a62m 76Č29a71b35l14a 1749212800943

    V clanku je doslova uvedeno, ze vynechami lepku A. se vynechaji sacharidy B: clovek si vypestuje intoleranci na lepek.

    Takze clanek opravdu nanucuje lepek. Ad A Sacharidy nejsou esencialni a existuje spousta jejich jinych zdroju (jenom namatkou jidla jako ryze, brambory, bataty, pseudoobilniny, ovoce, zelenina). Ad B Zajimaly by me zdroje autora, protoze jsem tohle jeste nikdy neslysel.

    Jinak to samozrejme patri do kategorie vyzivarske dojmologie.

    +1/0
    13.12.2016 9:23

    T51o24m55á75š 40M59r41á90z 4590380391336

    Zlepšuje pečení, alw jestli nebyl problém v těch prázdných sacharidech, které jste do sebe cpal. Teď je nahradite zeleninou a proteiny.

    0/0
    12.12.2016 19:23
    Foto

    L43e75n83k92a 43H72a75l73á85m26k18o37v16á 4400982456868

    Lepek je samozrejme na nic (jen pomaha pri peceni:)) a kdyz nekdo prejde na bezlepkovou dietu, dost casto i pribere. Tedy pokud normalni mouku nahrazuje treba ryzovou...napr. Pokud se to nahradi treba zeleninou..to je pak jine...Ja mam stesti, ze obecne moc na chleba nejsem.

    +1/0
    12.12.2016 13:23

    T75o53m34á25š 41M12r63á80z 4940440451126

    Já jen k tomu lepku, jedna z posledních studií z Austrálie dostupnost na gastrojournal.org poukazuje na to, že neceliakálni intolerance lepku neexistuje. S největší pravděpodobností jde o reakci na FODMAP, což jsou fermentovane krátké sacharidy. Takže letíte na módní vlně.

    0/0
    13.12.2016 16:51





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.