• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Jak na výživu: podpořte výkonnost správným jídlem po sportu

    Někdo běhá, jen aby se mohl najíst. Jak naopak jíst, abyste mohli dobře běhat? Sedněte si ke stolu s rozumem a kalkulačkou a zabráníte zraněním, nadváze, únavě i stagnující výkonnosti.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    N50i47k98o31l18a 35H64a56u86e78r21o68v15á 6583709360918

    Z www.moveat.cz Za 2dcl skleničku suchého bílého vína nebo "panáka" Baileys by se dala zaměnit ranní porce zapékaných čokoládových müsli (tj. 30g). Půlnoční přípitek ve formě 2dcl šampaňského si lze představit jako 1 celou pistáciovou Deli (35 g). Za půl litr světlého 10°C piva by mohl proběhnout pomyslný směnný kalorický obchod za 1 čokoládovou tyčinku Lion (42g) nebo kelímek smetanové dobroty - Pribináčku. Pokud máte rádi barevné alkoholické destiláty typu ochucené ovocné vodky - pak vězte, že za 1 panáka by jste si mlsli celou koblihu s marmeládou. Kaloricky na tom není o moc lépe oblíbené Mojito, místo kterého by kaloricky bez obav mohl "zaskočit" nanuk Magnum almond (86 g).:-)

    0/0
    29.12.2016 19:16

    R64a98d30e40k 21H24o18d50a87ň 9696707121763

    Pana "odborného konzultanta" neznám, a přiznám se že lidi označené podobným titulem mi evokují prodavače investičního životního pojištění, nově překvalifikované na nutriční poradce (neb OVB je ve srabu), a tudíž dnes přesně co přesně musíte jíst abyste přežili.

    Z těch rad skutečně nejsem moudrý. Tak předně, co je vůbec "hobby sportovec"? Když týdně naběháte 20 km, jste hobby sportovec? A co když 20 km týdně naplavete, a k tomu naběháte 80 km? A má pro vás smysl poslouchat stejná doporučení jako pro toho prvního? Jak přesně se projeví "růst svalů" po zátěži jestliže "běžný výběh" pro vás znamená vzdálenost ~20 km, tzn. vzdálenost kde už prostě běžci svalnatí nebývají pokud se o to cíleně nesnaží - protože tělo se adaptuje, a být o kilo lehčí je lepší než mít kilo svalů navíc.

    Chápu že Rungo je míněno obecně "pro běžce" (tedy nejen pro ty co běhají delší tratě), ale lidí co by běhali 100m/200m tu asi mnoho nebude.

    +1/−1
    12.12.2016 18:56

    J93a28n 88H72r35b50á41č 8774560442

    S rozumem jíst vše pokud je to možné a nemám s tím problém je podle mne základ.

    Bezlepková dieta u sportovců a lidí kterým nevadí je spíš móda, protože to říkali ti poradci no8-o:-).

    Na druhou stranu pokud panu Tillmannovi pomohla je to ok, ale nazvat jiný názor hned blábolem roku...hmm...co dodat, snad jen trochu víc otevřenosti vůči jiným názorům. Ten Váš nemusí být vždy pravdou.;-)

    0/−1
    12.12.2016 18:27

    A26d85a22m 40Č41a85b78l33a 1469592510933

    Sorry, ale vynechani lepku ze zpusobuje intoleranci na lepek, hm... a co? Navic to neni nazor, ale faktograficke tvrzeni a ja bych chtel po panu Kolarovi odkaz na vedeckou literaturu, ktera neco takoveho prokazuje, protoze jinak je to jenom blabol.

    +1/0
    13.12.2016 9:26

    W97o98l68f42g95a20n61g 47T33i86l62l68m89a47n43n 9633267913

    Takže takový odpad jako lepek bychom měli jíst proto, abychom na něj nedostali intoleranci? Tohle aspiruje na blábol roku. :-P

    Vynecháním "potravin" s lepkem jsem shodil cca. 20 kg a mohl se vrátit po mnoha letech k pravidelným běžeckým tréninkům. R^

    0/−1
    12.12.2016 9:26

    P78a56v48l23a 18H98r78a37d38i27l51o19v29a 3177771931594

    Ale ze jste zhubl nebude tim lepkem, ale tim, ze jste do sebe prestal tlaskat bez rozmyslu vysoce kaloricke pecivo.

    +10/0
    12.12.2016 11:12

    W56o75l24f88g93a54n69g 81T56i94l73l96m76a69n86n 9543887213

    A ten lepek se vyskytuje i samostatně nebo jen v tom vysoce kalorickém pečivu? Asi platí to první, viďte? ;-)

    A k čemu je lepek dobrý? Čím je tak prospěšný? Zatím mi na to nikdo nedokázal odpovědět.

    0/0
    12.12.2016 12:05

    P37a85v98l29a 40H13r78a68d51i27l26o18v68a 3197421711284

    Tak mne je treba prospeny tim, ze mi dobry chleb zkratka chutna. Asi jako tisic jinych veci.:-)

    0/−1
    12.12.2016 12:47

    W74o32l47f19g74a90n27g 44T11i11l67l51m72a61n97n 9903307783

    Tímto nezdolným argumentem jste ovšem zasadila smrtelnou ránu všem odpůrcům lepku. ;-D

    0/0
    12.12.2016 13:46

    P73a28v52l96a 54H46r75a38d60i22l47o61v12a 3787121461484

    Vzdyt Vam ho nikdo nenuti. V clanku je jen receno, ze se mu zdravy clovek nemusi vyhybat.

    +2/0
    12.12.2016 14:04

    A44d23a29m 20Č51a96b28l72a 1619152170523

    V clanku je doslova uvedeno, ze vynechami lepku A. se vynechaji sacharidy B: clovek si vypestuje intoleranci na lepek.

    Takze clanek opravdu nanucuje lepek. Ad A Sacharidy nejsou esencialni a existuje spousta jejich jinych zdroju (jenom namatkou jidla jako ryze, brambory, bataty, pseudoobilniny, ovoce, zelenina). Ad B Zajimaly by me zdroje autora, protoze jsem tohle jeste nikdy neslysel.

    Jinak to samozrejme patri do kategorie vyzivarske dojmologie.

    +1/0
    13.12.2016 9:23

    T36o94m39á93š 89M89r73á72z 4380560191586

    Zlepšuje pečení, alw jestli nebyl problém v těch prázdných sacharidech, které jste do sebe cpal. Teď je nahradite zeleninou a proteiny.

    0/0
    12.12.2016 19:23
    Foto

    L61e52n64k42a 32H98a31l12á37m47k78o80v78á 4800552556898

    Lepek je samozrejme na nic (jen pomaha pri peceni:)) a kdyz nekdo prejde na bezlepkovou dietu, dost casto i pribere. Tedy pokud normalni mouku nahrazuje treba ryzovou...napr. Pokud se to nahradi treba zeleninou..to je pak jine...Ja mam stesti, ze obecne moc na chleba nejsem.

    +1/0
    12.12.2016 13:23

    T90o47m92á49š 42M30r28á57z 4710370151726

    Já jen k tomu lepku, jedna z posledních studií z Austrálie dostupnost na gastrojournal.org poukazuje na to, že neceliakálni intolerance lepku neexistuje. S největší pravděpodobností jde o reakci na FODMAP, což jsou fermentovane krátké sacharidy. Takže letíte na módní vlně.

    0/0
    13.12.2016 16:51





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.