- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jezte batáty a k tomu nízkutučné sádlo, můžete ho sníst klidně i kilo a nepřiberete po něm. Napište mi a já vám ho pošlu. 1kg za 500,-
Pred par lety jsem si sladke brambory neumela ani predstavit. Dneska jim dam vetsinou prednost pred normalnimi. Mne rozhdone nevadi, ze jsou drazsi. Ale uznavam, ze ne kazdeho zajima, co ji a jaky to ma vliv na jeho zdravi. Hlavne ze je to levne :)) a pojdme si zanadavat, jak nizka je kvalita potravin v CR ;)
A těch 400 % doporučené denní dávky vitamínu A je v kolika gramech? Ve 100?
Tak i tak nevím, jestli je to takový benefit, nadužívat zrovna vitamín A, který může způsobit hypervitaminózu a dokonce i předávkování.
Po uvaření je v normální i sladké bramboře obsah vitaminu C=0.
Možná se ptám blbě, ale ty "sladké" brambory obsahují méně cukru než "obyčejné"? A když je tolik tisíc druhů, nejsou ty hodnoty u každé odrůdy jiné?
Aby to nebylo jako s železem ve špenátu...
Není ten nadpis nějaký divný?
Když do věty napíšu méně nebo více, asi bych měl taky napsat s čím srovnávám, ne? Nebo mají méně kalorií a více vitamínů než mívaly donedávna?
Pokud uz konzumuji brambory, tak je zasadne odstavuji. Ty telo zpracuje bez problemu. Varene brambory nejsou dobre stravitelne, silne zakyseluji zaludek.
Proc misto relativne drahych batatu nepouzijete topinambury. Je to v podstate plevel a vyroste to skoro vsude, nemussite se o to nijak starat a pristi rok to varasi znova z toho co jste zapomeli v zemi. V porovnani bych rekl, ze jsou na tom jeste lepe nez bataty z hlediska vitaminu.