- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tou cukrózou autor zřejmě myslel sacharózu (když už to má v česku obchodní název cukr). A ty dva další cukry (sacharidy, dokonce mono-sacharidy) jsou vlastně součástí této sacharózy. Takže snad příští běžecká trasa autora povede kolem ZŠ a při troše štěstí zda zaslechne něco o sacharidech ...
Ta cukróza bude nesmysl. Takový sacharid neexistuje.
Můžete mně něco bližšího říci o cukróze? Nikdy jsem o ní ještě neslyšel!
přesně to jsem se chtěla zeptat, absolvovala jsem potravinářskou fakultu, ale tohle nás tedy neučili... Tuší někdo co to je? Není to jen nějaká marketingová "zkomolenina" ? Nebo prostě jen blbost...?
Pokud Vam dela problem banan, tak je mozne misto neho pouzit bud fiky nebo datle nebo oboje. Ze v bananech je hodne horciku je asi takova povera, jako ze ve spenatu je hodne zeleza. Vetsina lidi ma totalni nedostatek prave horciku a nasleduje draslik. Horcik neni dostatecne zastoupen skoro v zadne potravine. Staci jednoduchy test, vezmete Epsomskou sul (siran horecnaty) a zkuste pri jakem mnozstvi dostanete prujem. To je hranice, kerou musite kazdy den do tela doplnit. Osobne jsem zacinal na 5 ml a za dva roky jsem to dotahnul na 1 ml. U drasliku je problem, ze si sami test neudelate, musite si testy nekde nechat udelat. Denne beru 1g draselne soli (chlorid draselny) a testy mi ukazuji tak stredni hodnotu, rozhodne ne na potrebne maximum. Mnozstvi drasliku by melo byt dalo pomerem k denni davce sodiku 4:6.
Kuličky bych možná uplácal. Vypadá to zajímavě. Ale běhat nikam nebudu. Nejsem blázen. Lidi dělají veletoče a pak mají zlámaný hnáty. Lepší je sedět doma u počítače, pít kafe a přikusovat bábovku...
Nebo místo bábovky, tyhle kuličky, ale jinak nic...