- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A co takto guaranu ?
To je jedina alternativa ku kave, co ma napada...
Caj sa neprazi / prazene listy ??? / , rozne cikorky, prazeny jacmen zase neobsahuju kofein, kakao vyluhovane vo vode by bola asi brutalita...
mám rád různé teplé nápoje
čaj, meltu, meltu s cikorkou, kávu, kakao, čaj s mlékem ... záleží na momentální náladě, chuti, k čemu ... mám rád rozmanitost různých chutí
nejvíce si dám černý čaj
když sladím
tak nejčastěji melasou (perfektra.cz) nebo tmavým třtinovým cukrem ale jeho nabídka se mi zdá v čr dost slabá ...
Hlavně by se baristé měli naučit kávu správně podávat. Napresovat bazén špinavé vody a říkat tomu "presso", to je k vidění snad jen v ČR. A když požaduji klasické espresso, doslechnu se jakéhosi výrazu "piccolo".
Po otestování několika tzv. náhražek kávy kupuji Caro.
Neberu ho ovšem jako náhražku, protože kávu mi nemůže nic nahradit, ale jako další báječný teplý nápoj, který mi prostě chutná.
Kava, hlavne prava, je vyborne zakyseleni organizmu, hlavne kdyz si ji jeste osladite rafinovanym cukrem, prazene nahrazky v podstate to same. Zdrave to pro telo, neni ani nahodou. S tim, ze v zelene kave jsou antioxidaty, bych spis veril tomu, ze neco atraktivniho do reklamy napsat musi, aby to lide za ty penize kupovali.
Náhražky byly odjakživa pro prostý lid lepší než pravá káva, máslo nebo maso, protože se pak spokojí s menším platem.
Právě proto je fajn nebrat výše zmíněné jako náhražky kávy, ale pokud mi chutnají, tak je zařadit do jídelníčku pro jejich pozitivní zdravotní účinky ;-) A když chci kávu - tak si kvalitní opět s chutí dám...
Já piju špaldové s cikorkou nebo meltu a když potřebuji vzpružit tak přisladím medem
Meltu jsem si asi před půl rokem znovu zamiloval...Kávu si občas také dám, ale pokud meltu neberete jako náhražku, tak má tkaé svoje kouzlo.
A jak si ji připravujete? Sáčková mne moc neoslovila, tak hledám tip jak ji nějak slušně připravit bez tuny plujících kousků.
Tyhle clanky budou mit smysl, az bude mozno si v Cechach dat standartne male presso, a ne ten temer kybl zakalene vody kteremu se tam rika kava...trebaze je opravdu z kavy delana.
Musím říct, že v poslední době bývám příjemně překvapen tím, jaké espresso mi ve většině podniků připraví. Pravdou je, že člověk musí neustále zdůrazňovat, že chce opravdové, skutečné "malé" espresso. :-) Nicméně musím říct, že už se to i nás výrazně vylepšilo. Jasně...nemůžete čekat, že ve čtyřce na Žižkově dostanete vzorovou ukázku baristova umění. ;-) A nahradit kávu...to nejde! :-)
S těmi antioxidanty v zelené kávě...jako člověk, co se pohybuje ve světě pražíren a kaváren, bych doporučila kávu 1-14 dnů po upražení, ta má antioxidantů nejvíc, mám za to, že i víc, než borůvky. Zelená...já vám nevím. Nemusíte brát ty tmavě pražené, není to známka kvality, světleji pražené kávy bývají lehčí a pokud je proženete filtrem a nebudete máčet 10 minut v šálku, tělo (hlavně zažívání) vám poděkuje :)
Holt clovek se necim utesit musi, kdyz nema tu odvahu se zdrave stravovat. :-)