• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Pivo: pomocník i zabiják vašeho tréninku

    Obsahuje vitamíny skupiny B, které podporují imunitní systém i nervovou činnost, antioxidanty a fytoestrogeny. Jako isotonický nápoj se pivo hodí k doplnění minerálních iontů a energie po výkonu či při středně vytrvalostních sportů.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    Pavel Pilař

    Jasně, pivo se ve výrobě vzduchem nesytí. Naopak vzduch, respektive kyslík, je z největších nepřátel jak výrobců, tak spotřebitelů - oxidace v půllitru když spadne pěna. Stojí nemalé částky pivo po prokvašení, kdy je kyslík spotřebován kvasnicemi, dostat přes filtr do přepravních obalů tak, aby kyslíku na všech zařízeních a spojích přibylo co nejméně. Autorka doufám myslí typ točení piva v restauracích.

    0/0
    23.7.2014 20:47

    I44v45a62n 94Č51u40k32a 3162894681342

    a veronika opět vítězí :-)

    0/0
    7.7.2014 14:39

    L84u69k67á96š 42H27l60o14u98c42a79l 6512710671164

    super napsáno, vysvětleno. díky

    +2/0
    5.6.2014 9:32
    Foto

    B81o60h52u79m51i92l 17P93r48o26c67h94á54z34k40a 2793681413481

    Může mi někdo, prosim, vysvětlit tu pasáž o tzv. sycení piva vzduchem nebo CO2? Nemyslí tím autorka výčepní technologii? Nebo skutečně existuje pivo, které se po uvaření dosytí bublinkami vzduchu? Nechci trollit ani chytat autorku za slovo, pouze mě zajímá, jak to vlastně je.

    +1/0
    3.6.2014 23:27

    J58a59n 72S61t82o41d74o37l11a 7891640923890

    Nevím jak teď, ale když byl na koleji sud, tak musel nějaký cyklista donést pumpičku, aby pípa fungovala. Některé sofistikovanější pípy používají CO2 bomby, které ženou pivo do půllitru. Ty vzduchové, a obzvlášť ručně pumpované (pumpičkou na kolo) považuji za lepší. Možná proto, že je u toho větší sranda než když ti někdo natočí z průmyslového zařízení. Tankové pivo funguje tak, že pivocuc přijede k hospodě, vypustí pivo do tanku, který má uvnitř plastový pytel. Do tanku se žene vzduch, který ten plast mačká, a v hospodě čepují. U tanku nepřijde pivo do kontaktu se vzduchem ani CO2. Jestli je to dobře nebo špatně, nevím, ale jsou 4 základní metody zpřístupnění piva: pípa honěná vzduchem, honěná CO2, tank a votvírák na lahváč. Co ale dělají europivovary s tankovým, sudovým i lahvovým pivem při výrobě, to se dozvíme jen těžko. Rozhodně ale není důvod věřit báchorkám europivovarů o době zrání, nepřidávání CO2 a kdejakých přísad atd.

    +1/0
    4.6.2014 13:49

    T36o44m57á71š 62V19e27s40e77l75ý 5285798740329

    krome tlaceni vzduchem (dobra chut, ale pivo rychle vetra) a CO2 (pivo chutna jako ze sifonovy lahve, ale vydrzi mesic beze zmeny) se da tlacit biogonem (smes dusiku a co2, pivo nemeni chut a nevetra)

    0/0
    21.7.2014 20:02

    J15a78n 67S62t21o19d32o18l56a 7181980693480

    Dík za doplnění.

    0/0
    21.7.2014 20:06

    L76a65d16i14s83l32a76v 67B19a76l68o26u58n 7241184801835

    Když jsem brigádničil v Gambrinusu za komoušů, piovovarští  vyháněli pivo ze sudu zásadně CO2. A musím přiznat, že mělo výrazně lepší chuť než v hospodě, kde se používal vzduch. Ještě dneska se mi sbíhají sliny, když si na tu doby vzpomenu.:-)

    0/0
    23.7.2014 9:01
    Foto

    R54a80d18e19k 68L58e42s37z52c83z67y27n87s48k72i 7925707495730

    Mám výhodu, že mně pivo nechutná. Ale mám vyzkoušeno, že jakýkoliv alkohol mě naprosto vyčerpá všechnu těžce nabitou energii a vezme mi chuť do života. Takže piju jen vodu.

    0/0
    3.6.2014 21:36
    Foto

    F71i70l44i57p 96M63a95r11v97a45n 7629930231375

    Já jsem na tom podobně, ale kombinace běhu a nealkoholického piva mi dělá dobře :)

    0/0
    5.6.2014 15:01

    B71o63r27i61s 39M17o16r72a76v40e48c 6195493315373

    Udělali jste mi radost, s tím článkem. Rád běhám i jinak sportuji a dnes jsem si uvědomil, proč mě to vlastně tak baví. Isotonický nápoj Plzeň nebo nefiltrované Brno po výkonu... to je ta pravá slast. Jestli já vlastně neběhám kvůli...

    +4/0
    3.6.2014 20:23

    M95a33r86t73i43n 18P23o19s33p20í54š72i56l 8435901896887

    :-)

    0/0
    4.6.2014 15:39
    Foto

    L53u89b25o83m54í40r 41D41u67f97e92k 8135193874231

    díky za článek, pro mě není nic krásnějšího si po jakémkoliv sportu dát pivko.

    Ovšem minulý víkend sem byl v sobotu na čochu, tam padlo 9 piv a v nedělu se pak běželo blbě ;-). Ovem v cíly Plzeň 12° neměla chybu.

    +3/0
    3.6.2014 17:49

    J73a72n 12N22o74v29á78k 6287580548933

    Já sportuju kvůli tomu pivku

    +4/0
    3.6.2014 17:25

    Pavel Losenský

    Pěkný článek, pozitiva pití piva převažují. Pokud bych přestal chlastat, tak by ze mě byl elitní běžec. Ale nepřestanu, protože není nic lepšího než vychlazené pivko po tréninku nebo závodě.

    +5/0
    3.6.2014 15:55

    J51i83ř44í 58J39a85n50o58t64a 2599155533

    Ale já žádnýho Míru neznám ;-D

    +3/0
    3.6.2014 12:08

    J50a91r55o42s75l20a29v 16T24a31c41h97o83v41s77k24y 2682740714650

    A proc vlastne sportujete.  Pro vykon ? To je jen nepodstatne cislo v tabulce. Pro dobry pocit ? Ten je daleko lepsi kdyz si k tomu date par piv.

    +8/0
    3.6.2014 12:00

    T60o88m57á96š 18K68o17h61o59u33t 3636672291607

    Někdo rád posunuje své hranice.. (tzn. pro výkon) :-)

    0/0
    3.6.2014 13:36

    J30a29r86o13s18l39a48v 78T30a51c46h74o96v17s36k89y 2892860494240

    Tak proti gustu zadna, ale me to nic nerika. Stejne nikdo nikdy nebude mit vykon jako auto

    +1/0
    3.6.2014 13:42

    M88i13c97h45a66l 50Z22o53u64b96e76k 9391633798571

    Ale po pivu nemůžete řídit, kdežto běhat se dá---to je jedna z výhod:-)

    +4/0
    3.6.2014 17:47

    O93l80d70ř62i36c90h 81B68í15l59ý 7438705984346

    ale třeba mám výkon takovej, že auto mimo opravdu nutný přesuny nepotřebuju

    0/0
    3.6.2014 19:48

    R68o43m75a28n 15N70o27v31á51č45e67k 6265932244325

    Super článek, díky za něj!

    +2/0
    3.6.2014 11:24

    M74i16c20h27a58l 42K18r28u34p22i32c17k43a 6927840335787

    Nedokazu si predstavit, ze si po sportu nedam nejake to pivecko. Obzvlaste kdyz je venku krasne jarne, letne nebo podzimne. Nejlepsi kokteljl jsou endorfiny spojene s alkoholem v primerenem mnozstvi:)

    +4/0
    3.6.2014 9:31
    Foto

    J22o28z94e63f 11J20e58r18i40g72a 3397357940

    súhlasím s Michalom, u mňa hlavne tie endorfíny po dobrom výkone na športovisku spolu s jedným pivom.......v prípade slabšieho výkonu endorfíny idú stranou a zostáva len to jedno pivo.R^

    +2/0
    3.6.2014 19:51

    T19o95m66á46š 39K52o32h53o50u91t 3606242511157

    V přiměřeném množství určitě neuškodí... Jenže definici "přiměřené množství" se s každým vypitým kouskem mění.. ;-D

    +11/0
    3.6.2014 9:26

    R81o62m82a38n 66N22o87v14á74č29e67k 6735942614185

    přiměřené množství se naopak nemění po žádném pivě ;-D

    +4/0
    3.6.2014 11:25

    M27a69r78t92i38n 12N36e50r96m62u41t 9107347708369

    jistě, ukazatel je stále na stavu: dám si ještě jedno

    +6/0
    4.6.2014 17:35

    I44v48a58n 14Č75u54k57a 3432724221162

    R^;-D

    0/0
    7.7.2014 14:35





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.