• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Pivo: pomocník i zabiják vašeho tréninku

    Obsahuje vitamíny skupiny B, které podporují imunitní systém i nervovou činnost, antioxidanty a fytoestrogeny. Jako isotonický nápoj se pivo hodí k doplnění minerálních iontů a energie po výkonu či při středně vytrvalostních sportů.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    Pavel Pilař

    Jasně, pivo se ve výrobě vzduchem nesytí. Naopak vzduch, respektive kyslík, je z největších nepřátel jak výrobců, tak spotřebitelů - oxidace v půllitru když spadne pěna. Stojí nemalé částky pivo po prokvašení, kdy je kyslík spotřebován kvasnicemi, dostat přes filtr do přepravních obalů tak, aby kyslíku na všech zařízeních a spojích přibylo co nejméně. Autorka doufám myslí typ točení piva v restauracích.

    0/0
    23.7.2014 20:47

    I48v34a83n 23Č89u89k30a 3732114971582

    a veronika opět vítězí :-)

    0/0
    7.7.2014 14:39

    L14u73k80á35š 54H53l74o68u68c71a77l 6222920651184

    super napsáno, vysvětleno. díky

    +2/0
    5.6.2014 9:32
    Foto

    B17o51h88u79m57i83l 56P39r26o70c22h37á66z36k76a 2393211663231

    Může mi někdo, prosim, vysvětlit tu pasáž o tzv. sycení piva vzduchem nebo CO2? Nemyslí tím autorka výčepní technologii? Nebo skutečně existuje pivo, které se po uvaření dosytí bublinkami vzduchu? Nechci trollit ani chytat autorku za slovo, pouze mě zajímá, jak to vlastně je.

    +1/0
    3.6.2014 23:27

    J96a96n 84S66t73o82d74o60l80a 7541360413280

    Nevím jak teď, ale když byl na koleji sud, tak musel nějaký cyklista donést pumpičku, aby pípa fungovala. Některé sofistikovanější pípy používají CO2 bomby, které ženou pivo do půllitru. Ty vzduchové, a obzvlášť ručně pumpované (pumpičkou na kolo) považuji za lepší. Možná proto, že je u toho větší sranda než když ti někdo natočí z průmyslového zařízení. Tankové pivo funguje tak, že pivocuc přijede k hospodě, vypustí pivo do tanku, který má uvnitř plastový pytel. Do tanku se žene vzduch, který ten plast mačká, a v hospodě čepují. U tanku nepřijde pivo do kontaktu se vzduchem ani CO2. Jestli je to dobře nebo špatně, nevím, ale jsou 4 základní metody zpřístupnění piva: pípa honěná vzduchem, honěná CO2, tank a votvírák na lahváč. Co ale dělají europivovary s tankovým, sudovým i lahvovým pivem při výrobě, to se dozvíme jen těžko. Rozhodně ale není důvod věřit báchorkám europivovarů o době zrání, nepřidávání CO2 a kdejakých přísad atd.

    +1/0
    4.6.2014 13:49

    T15o82m47á41š 92V53e24s11e73l56ý 5205238270869

    krome tlaceni vzduchem (dobra chut, ale pivo rychle vetra) a CO2 (pivo chutna jako ze sifonovy lahve, ale vydrzi mesic beze zmeny) se da tlacit biogonem (smes dusiku a co2, pivo nemeni chut a nevetra)

    0/0
    21.7.2014 20:02

    J47a91n 39S59t20o97d94o67l32a 7491770153150

    Dík za doplnění.

    0/0
    21.7.2014 20:06

    L13a84d52i17s53l28a94v 82B84a95l65o49u50n 7861714491865

    Když jsem brigádničil v Gambrinusu za komoušů, piovovarští  vyháněli pivo ze sudu zásadně CO2. A musím přiznat, že mělo výrazně lepší chuť než v hospodě, kde se používal vzduch. Ještě dneska se mi sbíhají sliny, když si na tu doby vzpomenu.:-)

    0/0
    23.7.2014 9:01
    Foto

    R45a82d30e30k 44L37e45s59z82c42z69y35n87s56k22i 7105707705670

    Mám výhodu, že mně pivo nechutná. Ale mám vyzkoušeno, že jakýkoliv alkohol mě naprosto vyčerpá všechnu těžce nabitou energii a vezme mi chuť do života. Takže piju jen vodu.

    0/0
    3.6.2014 21:36
    Foto

    F16i72l67i51p 18M53a62r54v58a54n 7809590101895

    Já jsem na tom podobně, ale kombinace běhu a nealkoholického piva mi dělá dobře :)

    0/0
    5.6.2014 15:01

    B75o80r66i74s 49M91o34r21a58v69e94c 6385833645773

    Udělali jste mi radost, s tím článkem. Rád běhám i jinak sportuji a dnes jsem si uvědomil, proč mě to vlastně tak baví. Isotonický nápoj Plzeň nebo nefiltrované Brno po výkonu... to je ta pravá slast. Jestli já vlastně neběhám kvůli...

    +4/0
    3.6.2014 20:23

    M79a28r64t76i29n 92P73o76s67p89í78š89i77l 8325421786657

    :-)

    0/0
    4.6.2014 15:39
    Foto

    L64u80b41o43m94í30r 74D81u61f19e81k 8225253784881

    díky za článek, pro mě není nic krásnějšího si po jakémkoliv sportu dát pivko.

    Ovšem minulý víkend sem byl v sobotu na čochu, tam padlo 9 piv a v nedělu se pak běželo blbě ;-). Ovem v cíly Plzeň 12° neměla chybu.

    +3/0
    3.6.2014 17:49

    J79a74n 61N93o32v70á76k 6577970238753

    Já sportuju kvůli tomu pivku

    +4/0
    3.6.2014 17:25

    Pavel Losenský

    Pěkný článek, pozitiva pití piva převažují. Pokud bych přestal chlastat, tak by ze mě byl elitní běžec. Ale nepřestanu, protože není nic lepšího než vychlazené pivko po tréninku nebo závodě.

    +5/0
    3.6.2014 15:55

    J95i58ř23í 11J77a78n13o39t56a 2529315823

    Ale já žádnýho Míru neznám ;-D

    +3/0
    3.6.2014 12:08

    J58a52r82o25s19l20a60v 61T87a11c97h25o25v37s19k18y 2882170814270

    A proc vlastne sportujete.  Pro vykon ? To je jen nepodstatne cislo v tabulce. Pro dobry pocit ? Ten je daleko lepsi kdyz si k tomu date par piv.

    +8/0
    3.6.2014 12:00

    T66o98m70á60š 79K82o39h77o82u67t 3366662961267

    Někdo rád posunuje své hranice.. (tzn. pro výkon) :-)

    0/0
    3.6.2014 13:36

    J19a21r17o60s65l95a46v 34T74a96c43h97o73v67s70k24y 2322740344640

    Tak proti gustu zadna, ale me to nic nerika. Stejne nikdo nikdy nebude mit vykon jako auto

    +1/0
    3.6.2014 13:42

    M83i86c91h12a41l 79Z41o77u93b61e43k 9111983168251

    Ale po pivu nemůžete řídit, kdežto běhat se dá---to je jedna z výhod:-)

    +4/0
    3.6.2014 17:47

    O12l56d32ř20i45c91h 90B11í37l62ý 7158255684636

    ale třeba mám výkon takovej, že auto mimo opravdu nutný přesuny nepotřebuju

    0/0
    3.6.2014 19:48

    R59o92m11a11n 22N38o27v18á75č80e33k 6285512724405

    Super článek, díky za něj!

    +2/0
    3.6.2014 11:24

    M94i43c90h57a65l 23K90r22u38p41i73c81k58a 6387950265217

    Nedokazu si predstavit, ze si po sportu nedam nejake to pivecko. Obzvlaste kdyz je venku krasne jarne, letne nebo podzimne. Nejlepsi kokteljl jsou endorfiny spojene s alkoholem v primerenem mnozstvi:)

    +4/0
    3.6.2014 9:31
    Foto

    J59o42z88e69f 88J17e35r75i98g91a 3927297590

    súhlasím s Michalom, u mňa hlavne tie endorfíny po dobrom výkone na športovisku spolu s jedným pivom.......v prípade slabšieho výkonu endorfíny idú stranou a zostáva len to jedno pivo.R^

    +2/0
    3.6.2014 19:51

    T15o92m71á57š 58K54o71h47o63u68t 3376392781877

    V přiměřeném množství určitě neuškodí... Jenže definici "přiměřené množství" se s každým vypitým kouskem mění.. ;-D

    +11/0
    3.6.2014 9:26

    R54o98m50a22n 97N16o72v11á50č39e46k 6915292444225

    přiměřené množství se naopak nemění po žádném pivě ;-D

    +4/0
    3.6.2014 11:25

    M23a76r64t66i48n 66N65e16r79m46u90t 9147587908109

    jistě, ukazatel je stále na stavu: dám si ještě jedno

    +6/0
    4.6.2014 17:35

    I94v75a16n 53Č91u52k16a 3612974301692

    R^;-D

    0/0
    7.7.2014 14:35



    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.