• Diskuse k článku

    Diskuse k článku

    Pivo: pomocník i zabiják vašeho tréninku

    Obsahuje vitamíny skupiny B, které podporují imunitní systém i nervovou činnost, antioxidanty a fytoestrogeny. Jako isotonický nápoj se pivo hodí k doplnění minerálních iontů a energie po výkonu či při středně vytrvalostních sportů.

    Upozornění

    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

    Pavel Pilař

    Jasně, pivo se ve výrobě vzduchem nesytí. Naopak vzduch, respektive kyslík, je z největších nepřátel jak výrobců, tak spotřebitelů - oxidace v půllitru když spadne pěna. Stojí nemalé částky pivo po prokvašení, kdy je kyslík spotřebován kvasnicemi, dostat přes filtr do přepravních obalů tak, aby kyslíku na všech zařízeních a spojích přibylo co nejméně. Autorka doufám myslí typ točení piva v restauracích.

    0/0
    23.7.2014 20:47

    I41v61a42n 29Č51u71k82a 3472664141292

    a veronika opět vítězí :-)

    0/0
    7.7.2014 14:39

    L62u16k27á39š 43H26l32o73u95c91a86l 6222500561654

    super napsáno, vysvětleno. díky

    +2/0
    5.6.2014 9:32
    Foto

    B63o77h44u97m19i90l 94P44r46o82c46h49á96z85k64a 2513491443661

    Může mi někdo, prosim, vysvětlit tu pasáž o tzv. sycení piva vzduchem nebo CO2? Nemyslí tím autorka výčepní technologii? Nebo skutečně existuje pivo, které se po uvaření dosytí bublinkami vzduchu? Nechci trollit ani chytat autorku za slovo, pouze mě zajímá, jak to vlastně je.

    +1/0
    3.6.2014 23:27

    J12a37n 58S66t45o14d90o45l87a 7821490733290

    Nevím jak teď, ale když byl na koleji sud, tak musel nějaký cyklista donést pumpičku, aby pípa fungovala. Některé sofistikovanější pípy používají CO2 bomby, které ženou pivo do půllitru. Ty vzduchové, a obzvlášť ručně pumpované (pumpičkou na kolo) považuji za lepší. Možná proto, že je u toho větší sranda než když ti někdo natočí z průmyslového zařízení. Tankové pivo funguje tak, že pivocuc přijede k hospodě, vypustí pivo do tanku, který má uvnitř plastový pytel. Do tanku se žene vzduch, který ten plast mačká, a v hospodě čepují. U tanku nepřijde pivo do kontaktu se vzduchem ani CO2. Jestli je to dobře nebo špatně, nevím, ale jsou 4 základní metody zpřístupnění piva: pípa honěná vzduchem, honěná CO2, tank a votvírák na lahváč. Co ale dělají europivovary s tankovým, sudovým i lahvovým pivem při výrobě, to se dozvíme jen těžko. Rozhodně ale není důvod věřit báchorkám europivovarů o době zrání, nepřidávání CO2 a kdejakých přísad atd.

    +1/0
    4.6.2014 13:49

    T78o94m15á29š 69V32e15s20e70l21ý 5825928600789

    krome tlaceni vzduchem (dobra chut, ale pivo rychle vetra) a CO2 (pivo chutna jako ze sifonovy lahve, ale vydrzi mesic beze zmeny) se da tlacit biogonem (smes dusiku a co2, pivo nemeni chut a nevetra)

    0/0
    21.7.2014 20:02

    J81a75n 20S36t45o71d15o89l63a 7351280763620

    Dík za doplnění.

    0/0
    21.7.2014 20:06

    L14a10d58i55s62l43a71v 30B28a90l58o31u78n 7221604901655

    Když jsem brigádničil v Gambrinusu za komoušů, piovovarští  vyháněli pivo ze sudu zásadně CO2. A musím přiznat, že mělo výrazně lepší chuť než v hospodě, kde se používal vzduch. Ještě dneska se mi sbíhají sliny, když si na tu doby vzpomenu.:-)

    0/0
    23.7.2014 9:01
    Foto

    R46a83d51e53k 21L62e22s71z22c38z56y72n14s51k93i 7515557515160

    Mám výhodu, že mně pivo nechutná. Ale mám vyzkoušeno, že jakýkoliv alkohol mě naprosto vyčerpá všechnu těžce nabitou energii a vezme mi chuť do života. Takže piju jen vodu.

    0/0
    3.6.2014 21:36
    Foto

    F70i61l36i39p 27M17a61r57v29a77n 7249920921395

    Já jsem na tom podobně, ale kombinace běhu a nealkoholického piva mi dělá dobře :)

    0/0
    5.6.2014 15:01

    B71o69r80i91s 20M60o88r94a43v90e30c 6435723545853

    Udělali jste mi radost, s tím článkem. Rád běhám i jinak sportuji a dnes jsem si uvědomil, proč mě to vlastně tak baví. Isotonický nápoj Plzeň nebo nefiltrované Brno po výkonu... to je ta pravá slast. Jestli já vlastně neběhám kvůli...

    +4/0
    3.6.2014 20:23

    M16a37r37t65i18n 84P93o84s56p22í36š14i11l 8645521436237

    :-)

    0/0
    4.6.2014 15:39
    Foto

    L63u79b74o78m33í69r 62D40u55f81e65k 8925483954721

    díky za článek, pro mě není nic krásnějšího si po jakémkoliv sportu dát pivko.

    Ovšem minulý víkend sem byl v sobotu na čochu, tam padlo 9 piv a v nedělu se pak běželo blbě ;-). Ovem v cíly Plzeň 12° neměla chybu.

    +3/0
    3.6.2014 17:49

    J88a12n 42N71o85v64á36k 6307860748953

    Já sportuju kvůli tomu pivku

    +4/0
    3.6.2014 17:25

    Pavel Losenský

    Pěkný článek, pozitiva pití piva převažují. Pokud bych přestal chlastat, tak by ze mě byl elitní běžec. Ale nepřestanu, protože není nic lepšího než vychlazené pivko po tréninku nebo závodě.

    +5/0
    3.6.2014 15:55

    J44i97ř34í 84J93a78n47o86t29a 2189745213

    Ale já žádnýho Míru neznám ;-D

    +3/0
    3.6.2014 12:08

    J36a13r67o13s76l38a22v 28T63a73c39h40o22v61s20k71y 2372980534530

    A proc vlastne sportujete.  Pro vykon ? To je jen nepodstatne cislo v tabulce. Pro dobry pocit ? Ten je daleko lepsi kdyz si k tomu date par piv.

    +8/0
    3.6.2014 12:00

    T90o58m72á28š 42K30o95h71o24u10t 3196522791377

    Někdo rád posunuje své hranice.. (tzn. pro výkon) :-)

    0/0
    3.6.2014 13:36

    J30a44r82o95s33l53a57v 61T76a80c33h93o53v81s26k37y 2242910194300

    Tak proti gustu zadna, ale me to nic nerika. Stejne nikdo nikdy nebude mit vykon jako auto

    +1/0
    3.6.2014 13:42

    M67i44c54h94a83l 44Z17o26u56b49e72k 9301873418341

    Ale po pivu nemůžete řídit, kdežto běhat se dá---to je jedna z výhod:-)

    +4/0
    3.6.2014 17:47

    O89l37d53ř12i30c98h 43B95í94l47ý 7188365514886

    ale třeba mám výkon takovej, že auto mimo opravdu nutný přesuny nepotřebuju

    0/0
    3.6.2014 19:48

    R96o72m93a59n 70N16o61v98á37č11e48k 6195492454305

    Super článek, díky za něj!

    +2/0
    3.6.2014 11:24

    M40i60c72h65a49l 90K46r85u48p16i10c67k11a 6577980465357

    Nedokazu si predstavit, ze si po sportu nedam nejake to pivecko. Obzvlaste kdyz je venku krasne jarne, letne nebo podzimne. Nejlepsi kokteljl jsou endorfiny spojene s alkoholem v primerenem mnozstvi:)

    +4/0
    3.6.2014 9:31
    Foto

    J80o73z66e51f 10J35e37r70i28g37a 3377257110

    súhlasím s Michalom, u mňa hlavne tie endorfíny po dobrom výkone na športovisku spolu s jedným pivom.......v prípade slabšieho výkonu endorfíny idú stranou a zostáva len to jedno pivo.R^

    +2/0
    3.6.2014 19:51

    T81o89m92á59š 74K16o57h63o85u49t 3156352171217

    V přiměřeném množství určitě neuškodí... Jenže definici "přiměřené množství" se s každým vypitým kouskem mění.. ;-D

    +11/0
    3.6.2014 9:26

    R63o16m92a97n 78N11o11v82á68č71e62k 6885602464385

    přiměřené množství se naopak nemění po žádném pivě ;-D

    +4/0
    3.6.2014 11:25

    M77a72r19t58i32n 15N27e77r18m96u34t 9407777268879

    jistě, ukazatel je stále na stavu: dám si ještě jedno

    +6/0
    4.6.2014 17:35

    I27v45a73n 27Č25u16k21a 3432394451982

    R^;-D

    0/0
    7.7.2014 14:35





    mobilní verze
    © 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
    Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.